זה לא שלא מאמינים בך , smailie .
אלא שבטבלת ה"בעד והנגד" , בעמודת ה"נגד" ( נגד הקיבעון שלך להמשיך ולהילחם ) יש הרבה מידי פרמטרים : אתה כבר לא ממש נער ובכמות האנרגייה והזמן שאתה משקיע בניסיון לשרת בצבא אתה מפסיד התפתחות מקצועית , שיכולה לעזור לך בהמשך חייך . אתה מפסיד חיים עצמאיים או נכון יותר לא יוצא אליהם , כי האנרגייה שלך מנותבת לדבר אחר , שגוזל את כל משאביך. אתה מקריב הרבה מידי לטובת עיניין "מפוקפק" : דהיינו והיה ויסכימו לנדב אותך ותצטרך לשרת בתפקיד שנדרש בצבא, אבל לא מוציא ממך גרם של מאמץ (חשיבתי או אחר) , תפקיד כזה שאתה לא מפסיק להביט בשעון ולהמתין לסיום יום העבודה , תפקיד כזה שבמרבית שעות היום אתה לגמרי לבד , בלי כל יכולת ליצור קשרים חברתיים (שזו בעייה בפני עצמה כי אל תשכח בן כמה אתה). והיה ותגיע לתפקיד כזה , מה תאמר אז ? בשביל זה הקרבתי כל כך הרבה ? בשביל זה נלחמתי ? והלא אני יכול לתרום הרבה יותר , איך הם לא מבחינים בי ? כי כזה הוא הצבא. מערכת נורא גדולה שבשביל להבחין בפרטים מוכשרים זקוקים לזכוכית מגדלת (ובגלל קשיים תקציביים אין להם אחת כזו). האם הסיבות הללו נלקחו בחשבון בשיקולים שלך להילחם , אבל בו זמנית "לסנדל" את עצמך למקום ולאבד שנים יקרות ? אני פשוט מנסה להאיר את עיניך , למרות הבנתי את נקודת המוצא שלך. ואם היית נער בן 20 הייתי תומכת בך לחלוטין. אבל אתה פשוט מבזבז את שנותיך הטובות למען מטרה , שגם אם תשיג אותה , לא בטוח שתטיב איתך. אז לא חבל ?