פרופיל צבאי

פרח50

New member
פרופיל צבאי

אני יודעת שדובר כאן הרבה על הצבא אך רציתי לוודא בני לפני צו ראשון עם טוראט OCD ומטופל תרופתית האם זה ברור שלא יגיסו אותו והוא יצטרך להתנדב? והאם למישהו יש ניסיון עם שירות לאומי?

פרח 50 שלום !

ע"פ ספר הפרופילים , טוראט + OCD (גם ללא תרופות) לא מגייסים. אפשרות של התנדבות בהחלט קיימת . קיימת גם אופצייה נוספת : לכתוב מכתבים , להגיע לוועדות מצויידים בהמלצות לגבי תפקוד הבן (בהנחה שהוא ילד רגיל "רק" עם טוראט ונספחיו) , לעמוד על שלכם ולדרוש גיוס רגיל. אתמול , אגב , הראו בטלוויזיה נערה בת 19 עם CP (שיתוק מוחין) , שכתבה מכתב לרמטכ"ל ובו ביקשה להתגייס ככל בני גילה. הרמטכ"ל אכן הודיע לה שהיא מגוייסת (ולא מתנדבת !!!) ותשרת כמשקי"ת ת"ש.

פרח50

New member
האם צריך להתחיל לפני צו ראשון

לכתוב מכתבים או להגיע לצו ראשון עם מכתב מפסיכיאטר שמטפל בו, או פשוט לחכות למה שיגידו בצו ראשון תודה

יש להמתין לצו ראשון. את המסמכים הרלוונטיים

הם יבקשו להמשך (לאיזו וועדה חסרת סמכויות, אבל לא ניתן לעקוף אותה ולהגיע ישירות לוועדת הערעורים העליונה , שלה יש את הסמכות לפעול אחרת ממה שמורה ספר הפרופילים). ב ה צ ל ח ה !!!!!!!!!!!!!

../images/Emo20.gif "פרח50" שלום וברוכה הבאה../images/Emo140.gif

אכן, קרוב לודאי ש- OCD שמטופל תרופתית מוביל לפטור משירות צבאי. מדובר בהחלטה גורפת שעדיין לא הצלחנו לשנות אותה. למיטב ידיעתי - במקרה זה יש גם אפשרות להתנדב. בלי שום קשר - אני דווקא חושבת שכדאי עוד לפני הצו הראשון להצטייד במכתב מהרופא הפסיכיאטר המטפל, כולל חוו"ד רפואית לגבי המלצות טיפוליות. בכל מקרה - אם אין בעיות תפקוד חשוב שהרופא יציין זאת בחוות הדעת. זה ממש לא יכול להזיק. לגבי שירות לאומי - מצרפת קישורים.

פרח שלום נשמה

בע"ה בתאריך 1.11.95 התגייסתי גיוס רגיל לצה"ל הייתי רכזת כוח אדם . ממש נלחמתי איתם שלחו אותי לקב"ן שלחץ עלי להתנדב או שלא לעשות צבא בכלל. אבל אני לא יכולתי להגיד לו שאני מסכימה . נלחמתי ממש בשינייים והתגייסתי כמו כולם עם פרופיל נוירולוגי 45 עקב התסמונת כמובן שהיתה יותר קלה בהרבה מהיום. אז עשיתי שירות מעולה וכולם היו מרוצים ממני , במיוחד אני אהבתי מאד את הצבא. צריך להלחם לא מה שהם אומרים שם אלו שיושבים שם על" כסא המפקד" ולהגיד להם כן על כל דבר. בהצלחה

smailie

New member
שאלה לאלין

מה לגבי נשק? האם הייתה איזושהי מניעה שפטרה אותך ממטווחים ומנשיאת רובה? בכלל, האם הלוקים בטוראט מקבלים אישור נשק?

פרח50

New member
האמת שאני חוששת מגיוס

ומרגישה ששרות לאומי יותר יתאים לו הוא יתרום כיכולתו הצבא מאוד מפחיד אותי הוא היה בשבוע גדנע לא התרחץ שם כל השבוע(OCD) וס'ה מאוד סבל אני גם שומעת על הטיפולים הרפואיים בצבא (ראה פורום הורים לחילים) ומצבי לחץ מאוד מחמירים את מצבו וזה מפחיד אותי

פרח , כמובן שאת מכירה את בנך טוב מכולם

ויודעת מה הכי מתאים לו , ובכל זאת רציתי לשתף אותך ב"חוויות" של נופר עם נושא ה-OCD בצבא. גם לנופר יש OCD (קשים יותר או פחות) בנושא ניקיון. אבל כשהיתה בתנאי שטח ו\או בתנאי בסיס סגור היא הצליחה "להתאים" את ה-OCD לסביבה. כלומר , לא אכפת היה לה "להרגיש מלוכלכת" כשהכל מסביב "מלוכלך" (זה לא שהכל מלוכלך באמת , אבל בוודאי לא סטרילי כפי שהיא היתה רוצה). לפי דבריה ה-OCD חדלים להתקיים במצב שאין תנאים לקיומם. כמובן שבכל חופשה בבית הם שבים ומשתלטים , אבל שוב , זה בגלל שבבית נמצאים התנאים שגורמים להם להתקיים. ובשורה התחתונה , יש מידה מסויימת של שליטה. נתת את דוגמת הגדנ"ע , שהוא זמן קצוב וקצר (יחסית) , לכן אולי הבן "שיתף פעולה" עם ה-OCD ו"נכנע" . אני לא משוכנעת שהיה נוהג כך גם אם אלה היו התנאים שאליהם היה צריך להסתגל לתקופה ממושכת. ולגבי הטיפולים הרפואיים , ישנם מצבים בהם חייל מגוייס (לא מתנדב) מקבל אישור להמשך טיפול אצל הופאים הקבועים שלו.

מוכרחה להוסיף "מראה עיניים" . אני עצמי מתקשה

להאמין. ואם מישהו היה מספר לי שנופר , עם OCD עוצמתי מאד לעינייני ניקיון , תגור בתנאים כאלה , בחיים , אבל בחיים לא הייתי מאמינה . אלה היו מגורי החיילים ביישוב עלי , בו עשתה הגנ"ש (הגנת יישובים) במשך שבוע (כחלק מקורס הקצינים).

תשובה לsmailie

בע"ה בוקר טוב מצטערת על התשובה המאוחרת אז ככה בבסיס בטירונות היה לי טיק כזה להגיד "אני רוצה להתאבד" זה היה ביום חמישי. שישי שבת יצאתי רק אני הביתה כי טענתי שאני מתגעגעת להורים ואחיינים שלי והתחלתי לבכות . כך שכל הבנות נשארו בבה"ד 12 בטירונות לשבת הראשונה ורק אני יצאתי. (התחשבו במצב....) טענתי את האמת שאבא שלי חולה נפשית ואני חייבת להיות לידו זה לא נכון רציתי רק ללכת הביתה במשך השבת אחת הבנות הלשינה שהיא פוחדת שאני אתאבד באותם הימים היה לי נשק אך כמו כל החיילות ללא צרור כדורים כשהגעתי ביום ראשון לטירונות מיד שלחו אותי לקבני"ת . כשחזרתי ממנה המכי"ת( מפקדת כיתה) שלי לקחה לי את הנשק וחקרו אותי כמה שעות בבסיס מול קבן וכל מני קצינים מדוע אני רוצה להתאבד. הסברתי שזה מילה שאני אומרת לא מרצוני אלא מתוך אובססיה. כניראה שהם לא הבינו את זה נכון. לאחר מכן סופחתי לפיקוד צפון, היה לי שירות מעולה. היה לי פטור מכלא (חלילה ) למרות שלא היו לי בכלל בעיות משמעת . היה לי פטור מריתוקים לבסיס, וכל יום היתי בבית כמו שבקשתי. אין לי מושג אם כל הלוקים בטורט מקבלים אישור לנשק או שלא. אני יכולה לספר לך רק מהעיניים שלי מה שעבר עלי נשמה. שבת שלום. ואם יש עוד שאלה אז כאן או במסרים

smailie

New member
אבל מה שלא ברור לי

וסליחה אם אהיה קצת בוטה איתך, אלין, זה איך בכל - זאת החזירו לך את הנשק. הרי אם אני הייתי מעז לומר, אפילו בצחוק, ש"אני רוצה להתאבד", הייתי מאבד את האפשרות להתנדב לצה"ל - לַנֵצח. ואותי הרי פוסלים על דברים הרבה פחות חמוּרים.

סמייל לא הבנת אותי נכון

בע"ה לא החזירו לי את הנשק עד סוף השירות אבל למטווח לקחו אותי אבל לא רציתי לירות כי אני פוחדת מנשקים וכאלו\ ושתבין,, לא בשניה התגייסתי נלחמתי על זה רצו שאני אתנדב ועמדתי להם על הראש כל יום היתי מגיעה ללשכת גיוס בחיפה מבקשת קב"ן ומדברת איתו, שינסו אותי לפחות חודש חודשיים. וב"ה סיימתי חוק שירות חובה רגיל ללא התנדבות רק הורידו לי פרופיל 45 נוירולוגי. אתה מבין? זה הכל נלחמתי והצלחתי מאחלת לך כל טוב בצבא אמן! שבת שלום אלין נ.ב- הייתי רכאי"ת (רכזת כוח אדם) ורכאיו"ת אינן צריכות כלל נשק.

smailie

New member
מה הסיכוי

שגם לי יתנו אישור לשאת נשק? מה אני צריך לעשות בשביל זה?

smailie , כדאי שתהרוג פרה פרה. קודם תעבור

את המכשול הראשוני והקשה יותר מבחינתך : תתגייס \ תתנדב לצבא. אח"כ תמשיך עם המלחמות. מבטיחה להנחות אותך בהמשך. .......

למעלה