פרופיל וגלולות

shiraro

New member
פרופיל וגלולות

שלום ד"ר האם יש בעיה ליטול גלולות למניעת הריון בעת צריכת PTU? (7 חודשים 200 מ"ג, הפרעה קלה בתפקודי כבד). תודה שירה נ.ב. קבלי ח"ח על התמונה, מעתה גם פשוטי העם המשרכים רגליהם למרפאות בקהילה יכולים להינות מזיו פנייך

תודה תודה, לא אין בעיה

התמונה היא אחת מיני רבות בהן אני עוצמת עיניןם. לא יעזור כלום אני לא מסוגלת לשמור עיניים פתוחות עם פלאש. אבל ככה יש לאנשים אולי מושג מי היצור מאחרוי השם... אין בעיה ליטול PTU עם גלולה. ממה ההפרעה הקלה בתפקודי כבד?

shiraro

New member
תודה ועוד שאלה קטנה

(שיכולה לחכות לחיבור נוח יותר לאינטרנט
) ההפרעה בתפקודי הכבד נובעת, להבנתי, גם מפעילות היתר עצמה וגם מהתרופה, לא? שאלה נוספת - מידי פעם אני נתקלת בתרופות ללא מרשם שרשום עליהן שיש להתייעץ עם רופא למי שסובל מהיפרתירואידיזם. תרופות כגון יוד לחיטוי פצעים, טיפות אף ('סינאף'). עד כמה באמת הדבר נכון? האם ארבע טיפות אף ביום יכולות לגרום נזק למי שמצוי במצב של פעילות יתר? שוב תודה.

אין בעיה עם הדברים האלה

במיוחד אם את מטופלת ב-PTU. את כבר 7 חודשים בטיפול, אני מניחה שהפעילות יתר בשליטה, אי לכך קשה ליחס את ההפרעה בתפקודי כבד לפעילות יתר. כשקיימת הפרעה כזו היא בד"כ משתפרת עם נירמול הורמוני התריס. 200 N,ג ליום אחרי 7 חודשים, זו לא תגובה מופלאה, אני חייבת לומר לך.למרות שגם זו לא ערובה לכלום, אני מעדיפה כשאני רואה שניתן די במהירות להוריד מינון למינון ממש קטן, 50 או 100 מ"ג ליום. יתכן כי זה גורם להפרעה קלה בתפקודי כבד. כל עוד היא רק קלה, זו לא סיבה להפסיק. אבל חייבים לעקוב טוב טוב.

shiraro

New member
תודה, אני אכן במעקב קבוע

בזמנו ביקשתי לדחות את הטיפול ביוד ולנסות טיפול תרופתי, ואכן אין ניסים - אבל כל עוד המצב בשליטה אני ממשיכה את הטיפול ב PTU.

למעלה