פרופיל הורמונלי

מיקה 00

New member
פרופיל הורמונלי

אז אחרי הטירוף שהיה לי חודש אחרי חודש לקבל בדיקת הריון חיובית אך ללא הריון ניגשתי לרופא שלי וביקשתי הפנייה לפרופיל הורמונלי... הוא מעצמו לא רצה לתת לי בהתחלה בגלל שאנחנו מנסים רק 3 חודשים אבל התחלתי להסביר לו שאני לא נעשת צעירה יותר... בסוף הוא השתכנע עם פרצוף די חמוץ...

קראתי באינטרנט ונראה לי שהתוצאות תקינות אבל אם יש עוד בנות שמבינות בדברים האלה אשמח שיחוו דעתן על הבדיקה... תודה

הפרופיל נראה תקין לתחילת סייקל

עם עשית את הבידוקת דם בימים הראשונים של המחזור אז התוצאות תקינות.
ממליצה לעשות פרופיל הורמונלי בערך ביום 21-25

מיקה 00

New member
חחחחח רציני?? גם צריך לעשות פרופיל הורמונלי באמצע חודש??

מה הסיבה שצריך שוב? אם זה בשביל לוודא ביוץ לא מספיק בדיקות ביוץ ביתיות??
&nbsp
ולא מספיק רק בדיקת פרוגסטרון או צריך ממש את כל הבדיקות שוב?
&nbsp
( לבדיקת בטא דקרו אותי 4 פעמים עד שמצאו וריד ושלשום דקרו אותי שוב לפרופיל לא יכולה לראות יותר מחטים!!! ) :)

מיקה 00

New member
נראה לי לא מתאים לבקש מרופא משפחה הפנייה לבדיקת זרע

אחרי 3 חודשים.... יש גבול גם לי...

למה מרופא משפחה?

מרופא נשים כמובן.
אני מסכימה איתך ששלושה חודשים זה עדיין מוקדם לבירורים, אבל בתכל'ס זה לא שזו בדיקה פולשנית.. הלוואי שאנחנו היינו עושים אותה מוקדם יותר ולא מבזבזים את הזמן והאנרגיות והכסף של הבדיקות ביוץ כשבעצם הבעיה הייתה בזרע. שלא תביני אותי לא נכון, 3 חודשים זה כלום זמן וסביר מאוד מאוד שהזרע אצלכם מצוין, אני פשוט חושבת שאם לא תצליחו בחודש-חודשיים הקרובים אז שווה לבדוק, ולו מהסיבה שזה לא מזיק לאף אחד לבדוק (חוץ מלכיס של קופות החולים). ותמיד יש את האופציה להגיד שאתם מנסים כבר שנה, זה לא שיש להם דרך לבדוק.
בהצלחה

מיקה 00

New member
יש היגיון בלעשות בדיקות אך יש היגיון גם בלא למהר מדי

אני לא רוצה להכנס למערבולת של בדיקות אני חושבת שמגיע לנו לפחות חצי שנה של נסיונות לפני כן......
&nbsp
בעלי ואני לא באותה קופה לכן לא יעזור שרופא הנשים שלי יתן הפנייה.....

אחלה גישה, מסכימה לגמרי :)

בעיקר שאתם לא באותה קופה ונשמע שזה פרוצדורה וזאת לא הכוונה.. האמת היא שאתם ממש חדשים בעסק ויש סיכוי מצוין שממש בקרוב תהיי בהריון
מלא בהצלחה!

חח מצטערת מותק

אבל הכי טוב זה לעשות גם בדיקות הורמונליות לקראת סוף החודש.. בשביל לדעת עם הביוץ מתקרב צריך לבדוק - אסטרדיול,LH,ופרוגסטרון אבל אני מבינה שאת מוצאת אותו ללא בעיה עם מקלוני הביוץ. אז ביומ 21-25 אפשר לעשות רק פרוגסטרון בשביל לראות אם הוא היה..אבל זה לא יפטור לך שוב בעיה עם גם החודש תצא לך בדיקת הריון חיובית.. כי אם גם הפעם יוצאת את פשוט צריכה לגשת ישר לעשות בטא ופרוגסטרון. יכול להיות שזה הריון שמתחיל אבל הפרוגסטרון ממש נמוך ולא תומך בו. ככה אני אישית חושבת
&nbsp

מיקה 00

New member
רגע אז גם בדיקות בסוף החודש וגם באמצע החודש?

לא הבנתי כבר מה אני צריכה לעשות.... את יכולה להסביר לי?
&nbsp
ביוץ אני מזהה במקלוני ביוץ.... עדין צריכה לעשות שוב בדיקות הורמונליות ?
&nbsp
לגבי הפרוגסטרון... החודש יצא בדיקת הריון חיובית ( ביום שבת) ולמחרת ביום ראשון עשיתי בטא שיצאה שלילית.... אז אם יצא החודש בדיקת הריון חיובית( בתקווה שגם בטא) אז לבדוק גם פרוגסטרון? חשבתי שפרוגסטרון בודקים שבוע אחרי הביוץ...

מיקה 00

New member
לא הפעם זה היה מקלון של לייף זאת התמונה

מקווה שתצליחי לראות את הפס ..במציאות היה זה היה יותר חזק ובתמונה זה נראה אפור אבל הפס היה ורוד גם בצל וגם בשמש ראו שהפס בצבע ורוד

תראי...

עשית כבר בדיקות בתחילת חודש והכול נראה בסדר גמור,לדעתי אין צורך לחזור אליהם כול חודש.
בודקים פרוגסטרון ביומ 21-25 בשביל לוודא שאכן היה ביוץ,למראת שאת מזהה ביוץ עם מקלונים אני אישית היתי ממליצה לעשות גם בדיקת דם פעם אחת לפחות (2 הפסים היו באותו הצבע כשהבדיקה יצאה חיובית או שפס מצד שמאל היה יותר חזק מצד ימין?)
כמה ימים לאחר זיהוי הביוץ עשית בדיקת הריון? ולאחר כמה ימים קיבלת מחזור מאז הבטא השלילית?
3 סיבות שבדיקת הריון יכולה לצאת חיובית:
1. הבדיקה מקולקולת ולכן מראה פס אידוי\שגוי
2.היה הריון כימי באותו החודש , הבטא עולה במעט,הבדיקה מראה הריון ,ההריון לא מחזיק מעמד מסיבה כזו או אחרת - (ממליצה לקרוא על זה באינטרנט) והבטא יורדת לכן כבר ביום למחרת תוצאות הבטא בדם יכולה להיות שלילית.
3.חוסר פרוגסטרון לתמיכה בהריון - כאשר יש ביוץ הפרוגסטרון אמור לעלות בשביל שעם יקלט הריון הוא יוכל לתמוך בו במשך כמה חודשים ראשונים. במידה ונקלט הריון אבל הפרוגסטרון לא מספיק גבוהה ,אז הוא לא יכול לתמוך בהריון, וההריון לא מחזיק מעמד ואז כול הערכים מתחילים לרדת (בטא\פרוגסטרון) ברגע ששניהם ירדו את מקבלת מחזור רגיל או אפילו יכול להיות איחור בכמה ימים.. לכן כאשר תיצא בדיקת הריון חיובית הפעם מומלץ ללכת לעשות לעשות בטא ופרוגסטרון בשביל לבדוק את אחת התאוריות.
&nbsp
כול עיניין הפרוגסטרון זה נושא בפני עצמו.. מקווה שהסברתי את עצמי נכון :)

מיקה 00

New member
אז ככה

בבדיקת הביוץ חודש אחד יצא שהפס מצד שמאל היה יותר חזק מפס הביקורת והיה חודש אחד שהפס מצד שמאל היה טיפונת חלש יותר מפס הביקורת אבל די זהה ואכן זה היה חיובי לפי התאריך שקיבלתי בסוף מחזור.
עשיתי בדיקת הריון ביו"אב 11-12 שקיבלתי במקלון של לייף תוצאה חיובית למחרת עשיתי בטא שיצאה שלילית ואחרי יומיים קיבלתי מחזור ביו"אב 15
&nbsp
אם אני אעשה החודש בדיקת פרוגסטרון שבוע לאחר הביוץ והתוצאה תיהיה תקינה זה יספיק כדי לשלול חוסר בפרוגסטרון?

אממ

נראה שאת אכן מזהה ביוץ..
אם תעשי בדיקת פרוגסטרון שבוע לאחר הביוץ יכול להיות שהתוצאה תיהיה נמוכה כי הביוץ היה קצת יותר מאוחר ולא הספיק להגיע למקסימום שלו עדיין (וסתם תתחילי להילחץ) או שבאמת יש חוסר.
אבל הפרוגסטרון גם יכול להיות נורמלי שבוע לאחר הביוץ ואז לקראת הימים שאת כביכול אמורה לקבל מחזור הוא יתחיל לרדת ואז במידה ונקלט הריון הפרוגסטרון יורד בכול מקרה ואת שוב לא מודעת עם זה באמת כך.
אבל.. אם לא באלך סתם לרוץ לעשות בדיקות דם - אם יצא מלקון חיובי לכי לעשות בטא ביחד עם פרוגסטרון.. הכי נוח.
&nbsp
כמובן שהכול נתון לשיקול דעתך.. :)

מיקה 00

New member
תקשיבי אל תעלבי אבל את ממש מבלבלת ...

&nbsp
&nbsp
אני יודעת שיש בדיקה שנקראת פרופיל הורמונלי ואותה עשיתי והיא יצאה תקינה לחלוטין.
&nbsp
לגבי הבדיקות הריון ... פעם אחת יצא לי חיובי בקלייר בלו אבל הבנתי שהבדיקה דפוקה ולהרבה בנות יוצא חיובי איתה... לגבי התוצאה החיובית שיצאה לי החודש בבדיקה של לייף שם לדעתי היה בהחלט משהו כי זה היה ממש ממש פס ורוד....לפי מה שאת מסבירה זה או כימי או מחסור בהורמון פרוגסטרון....
&nbsp
בהתייחס להודעה שלך לא הבנתי למה אם אעשה בדיקת פרוגסטרון שבוע אחרי הביוץ התוצאה יכולה להיות נמוכה אם הביוץ הוא מאוחר? מזה משנה מתי הביוץ כל מה שמשנה זה שהבדיקה נעשת שבוע לאחר הביוץ.... תקני אותי אם אני טועה...
&nbsp
כמו כן לא מובן לי מה תעזור לי בדיקת פרוגסטרון במועד של בדיקת הריון חיובית..
הרי אם אעשה בדיקת דם מתי שאקבל 2 פסים והבטא תיהיה חיובית(אמן אמן) אז אני בהריון והכל מעולה ונהדר ואם בדיקת הבטא תיהיה שלילית אז מן הסתם הפרוגסטרון גם יהיה נמוך ... לא ברור לי איך הבדיקת פרוגסטרון תעזור לי במשהו....

כן, כי כמו שכתבו לך לפניי, יכול להיות שיש בעיה עם הפרוגסטרון

אני לא מומחית בגינקולוגיה ולא מתיימרת להיות,
אם כבר היו לך שתי בדיקות חיוביות ובדיקת בטא מאופסת אחרי כל אחת מהן,
יש מקום ללכת לרופא להבין מה עלול לגרום לזה.
את באמת רוצה להסתמך על נשים מהפורום שעם כל הכבוד אין להם השכלה בגינקולוגיה?

למעלה