פרופיל הורמונאלי לפני סבב ב´

מצב
הנושא נעול.

רחל5

New member
פרופיל הורמונאלי לפני סבב ב´ ../images/Emo35.gif

הרופא שלי טוען שמספיק הפרופיל ההורמונאלי מלפני שנתיים וחצי, שנעשה לפני ההריון בו ילדתי את בני. הוא אומר שבגילי (28) אין סיבה שישתנה משהו. בעיקרון, הוא לא רצה לחזור על הבדיקה, והוא נתן לי הפניה רק כי שיכנעתי אותו. מישהי נתקלה בטענה?

ליאת.ס

New member
רחל יקרה../images/Emo60.gif

הרופא שלי טוען שמספיק הפרופיל ההורמונאלי מלפני שנתיים וחצי, שנעשה לפני ההריון בו ילדתי את בני. הוא אומר שבגילי (28) אין סיבה שישתנה משהו. בעיקרון, הוא לא רצה לחזור על הבדיקה, והוא נתן לי הפניה רק כי שיכנעתי אותו. מישהי נתקלה בטענה?
רחל יקרה

כל רופא נוקט בשיטות משלו יש צורך לפי דעתי לחזור על פרופיל הורמונלי משום שדברים משתנים בשנתיים וחצי וביחוד אחרי הריון. גם לי ילד בן 3 וחזרתי על הפרופיל ההורמונלי שהיה טוב וזה הרגיע כך שטוב עשית שהתעקשת בהצלחה

יפעתי&

New member
הרופא שלי דבר ראשון ביקש פרופיל

הרופא שלי דבר ראשון ביקש פרופיל
הורמונלי וגם ביצע אולטרה סאונד. לא ברור לי למה הרופא שלך לא רצה, יכול להיות שיש שינויים. בכל מקרה שיהיה לך
ושנה טובה ומתוקה

יש רופאים שפרופיל הורמונלי לא נחשב

יש רופאים שפרופיל הורמונלי לא נחשב
אצלם כבדיקה החשובה ביותר במקרים שבהם הבעייה להרות לא נובעת משיבוש הורמונלי. ואצלכם (אם זכור לי נכון) הבעייה היא בזרע. אם היתה אצלך למשל בעייה של PCOS או גילך היה מעל ל-35 והוא לא היה שולח אותך לבצע את הבדיקה, הייתי מאד מתפלאה. עם זאת, טוב שהתעקשת. לא מזיק לקבל תמונה עדכנית על המצב לפני שמתחילים. ובינינו, עוד דקירה אחת.... קטן עלינו. מתי את מתחילה את הסבב החדש? שיהיה בהצלחה!

נכון שזה לא הכרחי אבל אני חושבת שזה

נכון שזה לא הכרחי אבל אני חושבת שזה
כן חשוב. ולו לפסול בעיות שאולי קרו במהלך התקופה. אם הולכים לעבור טיפולים אז כדאי לפני זה לברר את כל מה שאפשר על מנת לחסוך טיפולי שוא. טוב שהתעקשת.

ממני גם לא ביקשו פרופיל הורמונלי

ממני גם לא ביקשו פרופיל הורמונלי
היי רחל, ממני גם לא ביקשו לחזור על הפרופיל ההורמונלי ואני אפילו יותר מבוגרת ממך... אני מניחה שאם הבדיקות ההורמונליות היו תקינות לפני ההריון ולא אובחנת כסובלת מאיזה שהיא בעיה בעלת קשר לתחום הזה, אין סיבה ממשית לעשות את הבדיקה. מאידך, מכיוון שזו רק דקירה קטנה אין סיבה לא לעשות אותה. אני זוכרת ששמחתי שלא צריך הרבה בדיקות כדי לחזור לטיפולים. בהצלחה!

ממני לא ביקשו (באסותא)

ממני לא ביקשו (באסותא)
מה שבאמת הפתיע אותי היה שמבעלי לא ביקשו לתרום את תרומתו למדע, וממני לא ביקשו לחזור על ההיסטרוסקופיה אחרי שילדתי בניתוח קיסרי. הם ביקשו רק בדיקות לנוגדני אדמת ו-HIV שמבחינתי שתיהן, איך לומר בעדינות, יותר מיותרות ממיותרות. מה שכן חשוב מאוד מאוד - לבדוק עכשיו נוגדנים לאדמת, CMV ואם לא היו לך אבעבועות רוח, לבדוק גם את זה. גוזלית עדיין לא מחוסנת ולי לא היו אבעבועות רוח. רופאת הילדים אמרה שכאשר מתוכנן הריון במקרה כזה, צריך לחסן אותה ויפה שעה אחת קודם. (אחרי החיסון היא לא מדבקת למרות שיש לפעמים סימפטומים של המחלה).

רחל5

New member
לא ידעתי שיש בעיה עם אבעבועות רוח

ממני לא ביקשו (באסותא)
מה שבאמת הפתיע אותי היה שמבעלי לא ביקשו לתרום את תרומתו למדע, וממני לא ביקשו לחזור על ההיסטרוסקופיה אחרי שילדתי בניתוח קיסרי. הם ביקשו רק בדיקות לנוגדני אדמת ו-HIV שמבחינתי שתיהן, איך לומר בעדינות, יותר מיותרות ממיותרות. מה שכן חשוב מאוד מאוד - לבדוק עכשיו נוגדנים לאדמת, CMV ואם לא היו לך אבעבועות רוח, לבדוק גם את זה. גוזלית עדיין לא מחוסנת ולי לא היו אבעבועות רוח. רופאת הילדים אמרה שכאשר מתוכנן הריון במקרה כזה, צריך לחסן אותה ויפה שעה אחת קודם. (אחרי החיסון היא לא מדבקת למרות שיש לפעמים סימפטומים של המחלה).
והריון. בכל מקרה - היו לי אבעבועות רוח בילדותי. באמת רציתי לבקש ממנו גם בדיקת נוגדני אדמת, CMV וטוקסופלסמוזיס. לא הזכרת טוקסו. למה? (ובהתחלה בטח התכוונת לצהבת B שמיותר לבדוק במקרה שלך, ולא לאדמת).

נועם@בת

New member
בשביל מה את צריכה טוקסו?

והריון. בכל מקרה - היו לי אבעבועות רוח בילדותי. באמת רציתי לבקש ממנו גם בדיקת נוגדני אדמת, CMV וטוקסופלסמוזיס. לא הזכרת טוקסו. למה? (ובהתחלה בטח התכוונת לצהבת B שמיותר לבדוק במקרה שלך, ולא לאדמת).
בשביל מה את צריכה טוקסו?
את לא מתעסקת עם חתולים ולא אוכלת בשר נא, אז חבל"ז. נועם

רחל5

New member
אבל אני מתפלשת בארגזי חול...

בשביל מה את צריכה טוקסו?
את לא מתעסקת עם חתולים ולא אוכלת בשר נא, אז חבל"ז. נועם
תוך כדי משחק עם בובי בחול. וארגזי החול של הילדים מהווים מקום מועדף לעשית הצרכים של החתולים בישוב שלי.

נועם@בת

New member
התפלשתי בארגז חול חלק נכבד מהילדות

תוך כדי משחק עם בובי בחול. וארגזי החול של הילדים מהווים מקום מועדף לעשית הצרכים של החתולים בישוב שלי.
שלי, ישנתי עם חתולה באותה מיטה 3 שנים. פיניתי את הארגז של ביקס חצי שנה לפחות, עד שהוא למד לעשות את הצרכים בחוץ, ועדיין אני שלילית כביום הוולדי. ממה שאני זוכרת מלימודי הביולוגיה (לא לבנות על זה) פלסמוזיס צריך סביבה לחה כדי לחיות. כך שאם לא ממש נמרחת (בעעע) אין לך הרבה סיכוי להדבקה. ומצד שני, זה על חשבון קופת חולים, וממילא כבר דוקרים אז שיהיה
נועם

רחל5

New member
דורשים בדיקת טוקסו בכל מקרה

שלי, ישנתי עם חתולה באותה מיטה 3 שנים. פיניתי את הארגז של ביקס חצי שנה לפחות, עד שהוא למד לעשות את הצרכים בחוץ, ועדיין אני שלילית כביום הוולדי. ממה שאני זוכרת מלימודי הביולוגיה (לא לבנות על זה) פלסמוזיס צריך סביבה לחה כדי לחיות. כך שאם לא ממש נמרחת (בעעע) אין לך הרבה סיכוי להדבקה. ומצד שני, זה על חשבון קופת חולים, וממילא כבר דוקרים אז שיהיה
נועם
דורשים בדיקת טוקסו בכל מקרה
לפני הפריה חוץ גופית.

באמת שכחתי טוקסו

באמת שכחתי טוקסו
אבל בהריון עם גוזלית היה תקין ומאז רגלי לא דרכה בחול של חתולים, האצלתי סמכויות לבעלי בעניין. אכן צהבת מיותר לבדוק אצלי, אבל עכשיו בשאני חושבת על זה, גם רמת נוגדני אדמת יכול לרדת עם השנים ובדיקה תקינה לפני שנתיים לא מבטיחה כלום עכשיו.

גם אני הייתי מתעקשת לעשות

גם אני הייתי מתעקשת לעשות
הבעיה שלנו היא כפולה (שלי ושלו) ובכ"ז הייתי מתעקשת לעשות פרופיל הורמונלי שלי כדי לבדוק אם משהו השתנה (הרי יש האומרים שלידה מסדרת לפעמים את הבעיות) ובדיקת זרע אצלו בשביל אותו כנ"ל. אני חושבת שעשית את הדבר הנכון. בכל מקרה, אם לא יועיל, לא יזיק.

מצב
הנושא נעול.
למעלה