פרוססור אמיר חצרוני

Rtitan

New member
הוא לא הבעיה.

החצרוני (תעזבו את הפרופ', הוא עומד בפני סילוק מאוניברסיטת אריאל בהליך שיפוטי) הזה הוא דוגמה לדברים שאני אומר לילדים שלי כשמישהו מציק להם בבית הספר:
"רב הקהילה הלך יום אחד עם שניים מתלמידיו בשוק בעיר, לפתע מתקרב אליו גוי אחד ומתחיל לחרף ולגדף את הרב, את היהודים, את אבותיו ואת כל אנשי קהילתו שלדבריו רק מביאים מחלות ועוני על התושבים הלא יהודיים של העיר.
הרב מביט בו ומקשיב, וכשהגוי מסיים לצעוק, הוא מחייך אליו ואומר לו "שיהיה לך יום מבורך אדוני, שכל מעשי ידיך יהיו בהצלחה." ופונה ללכת לדרכו.
חסידיו מתבוננים בו משתוממים "רבי, איך יכולת לברך אדם שדיבר אליך בגסות כזו ואיחל לך איחולים מזעזעים כאלו?" שאל אחד מהם.
הרב עצר ופנה אל תלמידו "אם יש אדם בעולם שצריך ברכה לחיים טובים יותר מאלו שיש לו כיום - הרי זה האיש..." אמר הרב בחיוך."
&nbsp
מישהו שמדבר כמו אותו חצרוני, שמחזיק בדעות כמו שלו ומכריז עליהם בקולי קולות צווחניים - הוא אדם מסכן.
אינני יודע את סיפור חייו, אני לא מאבחן פסיכולוגי ולא איש בריאות הנפש, אבל מה שאני מרגיש אליו הוא בעיקר רחמים - אדם שאוהב את עצמו, שהעולם אוהב אותו והוא מרגיש נאהב על ידי סביבתו לא מרגיש דברים כאלו. אולי אני תמים - אבל אדם נאהב לא מסוגל להרגיש כזה תיעוב וכזו שינאה כלפי אנשים שלא עשו לו שום דבר רע, שיש להם רק דעה פוליטית שונה משלו ותרבותם שונה משלו.
&nbsp
גם אני פוחד / לא אוהב / לעיתים אפילו מתעב ערסים (ואין כאן רמיזה שלפיה אנשי הימין הם ערסים - אני רק מביא דוגמה לאנשים שמעוררים אצלי תגובות אנטי החזקות ביותר). לאיש מהם אינני מרגיש את מה שהאיש הזה אמר ואומר.

חופש הביטוי ורישעות לשמה

אין לי שום בעיה עם דעותיו של חצרוני, כלומר אם זכותו להביען.
מה שצורם באיש זו הרישעות שלו.
להגיד שהמרוקאים ירקבו בארצם שקול לחלוטין לאלו שאומרים שחבל שהיטלר לא גמר על יהדות אשכנז.
זה אדם רשע ורע שאין בליבו רחמים על בני עמו ועל אנשים בכלל , איש שפל.
אגב, הגברת בוזגלו גם אינה בדיוק נופת צופים והיה עדיף להעיף גם אותה מהשיח הציבורי.

בדד1

New member
אגב היטלר

מי קרא למי היטלר בויכוח ומתי?
אם הפרופסור (הלא) מכובד סולק מיד אחרי שאמר את מה שאמר?

לא זכור לי

שאמרתי שמישהו קרא לו היטלר
הוא אמר בוויכוח שהיא משווה אותו להיטלר, קאפיש?
וזה היה אקט מכוון מהמראיינים להזמין אותו ואותה על מנת ליצור קונפליקט מכוון, לא היתה פה תמימות כלל.
איזה צורך של התשחורת להכות על חטא הפגיעה במזרחים.
אגב , לדעתי , זה מצא מין את מינו והגברת הלא נכבדה כלל לא ראוייה לשום חשיפה תקשורתית.

בדד1

New member
זהו, בדיוק,

שהיא קראה לו כך עוד לפני מחרוזת הפנינים שהוא פיזר
אבל זה לא מופיע בקטעים שאפשר לראות בכל מקום
(זה מה שנקרא להוציא דברים מהקשרם - ע"י כך שמראים לנו רק את מה שהוא אמר)

נו ואם טפש קופץ מהגג

צריך לעשות אותו דבר?
יש ענין של בגרות , שצריך להתבטא בצורת הדיבור.
פה פשוט חיפשו אש.

בדד1

New member
צודקת לגמרי

סתם בשביל המידע הרפואי, נראה שיש לשניהם בעייה בוריד שמתנפח בצוואר על כל שטות
לא הייתי רוצה שמישהו משניהם יהיה בחברתי
ופרובוקטור - יואב לימור זכה במקום הראשון (כנראה שמשלמים לו על זה)
ואגב - היא התחילה
ואני מצטט "ההבדל בינך לבין היטלר,אני לא רואה אותו כרגע" 7:19 (ולפני זה כחימום היא קראה לו לפחות 3 פעמים פאשיסט)

היא אמרה לו "שהדעות שלו לא פחות פשיסטיות משל היטלר"

ואז השתחרר לו הסעיף

אבל כמו שהוא "שבר את הכלים" ואמר דברים שאולי חושבים אבל לא אומרים, כך גם היא "שברה את הכלים" וענתה לו במקום שכאב לו.
מצאו מין את מינו.

תראי

הנקודה שחצרוני עומד עליה היא שחוק השבות מיותר ולא נכון.
חוק השבות מעניק אפשרות לאזרחות לכל יהודי באשר הוא.
תצרוני מבקש לבטל את זה ולהעניק אזרחות סלקטיבית.
בין טיעוניו נמצא הטעון שמדינת ישראל צריכה להיות מקום שרוצים לבוא אליו ולא מקום שמהווה מקלט לכל נרדף.
לו היה משמיע את טענותיו בלי כל הסופרלטיבים הרישעות וההעלבות , היה זוכה למענה של טיעונים כאלו ואחרים.
צורת הביטוי המתלהמת שלו גוררת ירידה לפסים אישיים , וכל השאר היסטוריה.

אני יודעת מה הוא טוען

הטיעון שלו היסטורית - לא תופס!
המדינה הוקמה כדי שלכל יהודי תהיה מדינה אליה הוא שייך. נכון שזה גזעני ואולי לא מתאים לכולם, אבל מי יחליט מי הקריטריונים?
ואם תהיה אנטישמיות במדינת X נגיד ליהודים שם: אתם לא עומדים בקריטריונים? זה הגיוני?
&nbsp
והיה יהודי אחד שלא נתנו לו לעלות לארץ למרות היותו יהודי - רואה החשבון של המאפיה האיטלקית, מאיר לנסקי, שחשב שיוכל למצוא פה הגנה מפני ארה"ב - וטעה.
אז אם יהיו דברים יוצאי דופן - הגיוני שלא יתנו להיכנס - וזה מעוגן בחוק הישראלי.
להפוך את המדינה למדינה אליטיסטית שאינה יהודית - תוך שניה לא יהיה לנו זכות קיום פה וכל שכנינו היקרים יקפצו על ההזדמנות.
גם כשאנחנו שמאלנים - צריך שיהיה הגיון בדברים שטוענים. ואני מתחילה להבין למה אנשים אומרים לי "די, אני לא מאמין שאת שמאלנית. את נראית ממש כמישהי שאוהבת את הארץ הזאת"

בדד1

New member
מה קשור?

בשביל מה אתה דוחף את חללי צה"ל
לתוך ביצת המילים הזו שמבעבעת כרגע?
המעשה הזה שלך לא יותר טוב משלו

niva99

New member
מעט הסטוריה - אמיר חצרוני אורטל בן דיין

וגם אמירה בוזגלו

קליל 1

New member
תודה לכל המשתתפים בדיון..

רק לידיעת הפרוססור..לולא עדות המזרח בכל מלחמות ישראל..כבר מזמן עם ישראל היה פחם בטאבון של אבולעפיה..בזכות חללי ישראל הליצן הזה גדל בבית שמאלני שמן ומפוטם..רוב חללי מערכות ישראל הינם יוצאי עדות המזרח..

תכף הוא יגיד שרוב החללים הם מבני עדות המזרח

כי אנחנו סתומים ולא יודעים להגן על עצמנו

יש אנשים שלא שווה להתייחס אליהם

למעלה