yuvaleitan
New member
קצת סדר במחבת...
שלושת השמנים מתפלמרים (שמן דני על בסיס טנג ותוספים - יותר מהר. יש בו "מייבשים").
שלושתם נותנים הגנה מסויימת מפני לחות - בשום אופן לא רטיבות! - וגם זו לא מוחלטת. זה לא לכה, זה לא אפוקסי.
מבין השלושה, שמן הפשתן הוא הנפוץ והזול ביותר, אך גם הנחות ביותר מבחינת הגנה על העץ מלחות. אז למה הוא כל כך נפוץ? ולמה כל הנגרים השתמשו בו ורק בו מאות רבות של שנים? כ י ז ה מ ה ש ה י ה !!! פשוט ככה.
שמן הטנג נחשב מעט טוב יותר ממנו מבחינת הגנה מלחות. מופק מאגוזים של עץ דרום מזרח אסייתי, והרבה יותר חדש למערב.
שמן האגוזים מוכר, וגם שימש, אבל שמן אגוזים טהור הוא מוצר יחסית יקר, וילך ויתייקר עם הזמן, כי העצים הולכים ופוחתים. מבחינת הגנה מלחות - משהו בין לבין, כנראה קרוב יותר לטנג. המינוס היחיד - לוקח לו קצת זמן "להתייבש", כלומר להתפלמר.
אגב, מבחינת הגנה מכנית - שלושת השמנים נותנים הגנה מסויימת, אבל שוב, זה לא משהו רציני בהשוואה לגימורים "מודרניים".
שלושת השמנים מתפלמרים (שמן דני על בסיס טנג ותוספים - יותר מהר. יש בו "מייבשים").
שלושתם נותנים הגנה מסויימת מפני לחות - בשום אופן לא רטיבות! - וגם זו לא מוחלטת. זה לא לכה, זה לא אפוקסי.
מבין השלושה, שמן הפשתן הוא הנפוץ והזול ביותר, אך גם הנחות ביותר מבחינת הגנה על העץ מלחות. אז למה הוא כל כך נפוץ? ולמה כל הנגרים השתמשו בו ורק בו מאות רבות של שנים? כ י ז ה מ ה ש ה י ה !!! פשוט ככה.
שמן הטנג נחשב מעט טוב יותר ממנו מבחינת הגנה מלחות. מופק מאגוזים של עץ דרום מזרח אסייתי, והרבה יותר חדש למערב.
שמן האגוזים מוכר, וגם שימש, אבל שמן אגוזים טהור הוא מוצר יחסית יקר, וילך ויתייקר עם הזמן, כי העצים הולכים ופוחתים. מבחינת הגנה מלחות - משהו בין לבין, כנראה קרוב יותר לטנג. המינוס היחיד - לוקח לו קצת זמן "להתייבש", כלומר להתפלמר.
אגב, מבחינת הגנה מכנית - שלושת השמנים נותנים הגנה מסויימת, אבל שוב, זה לא משהו רציני בהשוואה לגימורים "מודרניים".