פרוסות חציל מטוגן ?????.

• פותח הנושא satr
  • פורסם בתאריך

satr

New member
פרוסות חציל מטוגן ?????.

איך אפשר לדאוג שיספחו פחות שמן ועדיין יהיו טעימות ????????????????. הכוונה לא בתנור ניסיתי ויוצא טעם שונה תודה מראש ורד

raya

Well-known member
חציל מטוגן.... האם את ממליחה את הפרוסות, משאירה לזמן מה (שעה-עד 3 שעות), סוחטת את הפרוסות ורק אז מטגנת? פטנט נוסף שאומץ אצלנו בבית לאחרונה, להכין את החמציל כמו שניצל. כלומר לטבון בביצה ובפירורי לחם ורק אז לטגן. החצי טוען שבצורה כזו החצילים לא סופגים שמן בכלל. בהצלחה רעיה

satr

New member
תודה על התשובה הרעיון של

החצי נשמע טוב וטעים אבל אני צריכה לטגן לתחמיץ - לא נראה לי שככה אפשר כן אני ממליחה ומשאירה כמה שעות סופגת היטב בנייר ורק אז מטגנת

clcl

New member
כדי שלא יספגו פרוסות החצילים שמן . . . .

חצילים בתחציץ 3 חצילים ארוכים וקלים 1 ראש שום טרי כתוש 2 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וחתוכים לקוביות 1 פלפלון חריף – חתוך לקוביות קטנטנות עלי פטרוזיליה טריים קצוצים 1. לפרוס לפרוסות דקות את החצילים. למלא קערה עם מים + 3 כפות מלח, להניח החצילים ועליהם צלחת וכלי כבד. להשאיר במים למשך כ- 1 שעה, להוציא ולסחוט בין כריות כף היד (פעולה זו גורמת לכך שלא נספג שמן). 2. לטגן משני הצדדים. 3. להניח שכבות שכבות בתבנית פיירקס – בין כל שכבה לכתוש שום, ולפזר חתיכות הפלפלון. 4. לקנקן להכין התחמיץ: כ- ½ כוס חומץ טבעי, מלח, פלפל שחור ומים. לבחוש היטב – לבדוק טעמים. 5. ליצוק על פני החצילים. 6. לפזר קוביות הפלפל האדום והפטרוזיליה. מומלץ להכין יום לפני ההגשה לספיגת טעמים.

clcl

New member
ומוכן . . . .

חצילים בתחציץ 3 חצילים ארוכים וקלים 1 ראש שום טרי כתוש 2 פלפלים אדומים קלויים, קלופים וחתוכים לקוביות 1 פלפלון חריף – חתוך לקוביות קטנטנות עלי פטרוזיליה טריים קצוצים 1. לפרוס לפרוסות דקות את החצילים. למלא קערה עם מים + 3 כפות מלח, להניח החצילים ועליהם צלחת וכלי כבד. להשאיר במים למשך כ- 1 שעה, להוציא ולסחוט בין כריות כף היד (פעולה זו גורמת לכך שלא נספג שמן). 2. לטגן משני הצדדים. 3. להניח שכבות שכבות בתבנית פיירקס – בין כל שכבה לכתוש שום, ולפזר חתיכות הפלפלון. 4. לקנקן להכין התחמיץ: כ- ½ כוס חומץ טבעי, מלח, פלפל שחור ומים. לבחוש היטב – לבדוק טעמים. 5. ליצוק על פני החצילים. 6. לפזר קוביות הפלפל האדום והפטרוזיליה. מומלץ להכין יום לפני ההגשה לספיגת טעמים.

נירהמ1

New member
חנה'לה - תודה על המתכון והתמונות היפות

טעים-טעים. אני מכינה דומה, רק מחליפה את החומץ במיץ לימון טרי.

נירהמ1

New member
ורד - כדי שהחצילים יספחו פחות שמן צריך

לטגן בשמן עמוק, ומייד לאחר הטיגון לשים עם מגבות נייר שיספחו את השמן המיותר.

satr

New member
זה בדיוק מה שאני עושה ואפילו פעמיים מחליפה

נייר סופג. אני כל כך אוהבת חצילים מטוגנים וזה ממש מתסכל שנותנים ביס ונוזל שמן.

נירהמ1

New member
יכולה להיות סיבה נוספת והיא שהשמן

לא ממש חם כשאת מכניסה את החצילים וכך הם סופחים יותר שמן.

IliAsh

New member
אין מה לעשות! עם השמן הכי טעים
!

לדעתי אין פטרון יעיל למעט האפיה, אבל כפי שציינת זה טעם אחר. אני דווקא חושבת שעם תחמיץ/רוטב החצילים האפויים יוצאים מאוד טעימים. ברור שזה לא כמו המטוגן אבל זה עדיין מצוין! פעם קראתי איפשהו המלצה לטבול את הפרוסות טרם הטיגון בחלבון ביצה, כדי למנוע ספיגה מוגברת. לא יודעת מה ייצא אחרי השהיה בתחמיץ, אבל לפרוסות מטוגנות "טבעיות" זה ייכול להתאים. המשך יום נפלא ובהצלחה
!

satr

New member
חחח את צודקת עם שמן הכי טעיםםםם !!1 אבל

לצערי חייבת להוריד 20 ק"ג והפתרון שמסתמן זה לא לאכול בכלל !!!! קשההההההההה אני מאוד אוהבת וחשבתי אולי למישהו יש רעיון שלא חשבתי עליו... תודה ורד

נירהמ1

New member
ורד - רוצה לרדת 20 ק"ג? - קבלי טיפ נוסף

אני אופה את החצילים: אחרי שהוצאתי מהם את הנוזלים המרים וסחטתי, אני שמה נייר אפייה על תבנית, מורחת בשמן, שמה את פרוסות החצילים ומורחת עוד מעט שמן מעל. יוצא מעולה, וגם לא סופח הרבה שמן.

raya

Well-known member
עוד משהו שנזכרתי בו.. ממש עכשיו. טיגון בשמן קנולה כבישה קרה - סופג הרבה פחות שמן משמן קנולה רגיל. קניתי בזמנו ברשת שופרסל (מותג שלהם). בהצלחה! רעיה

למעלה