פרונטו

פרונטו

פרונטו ... כן כן - הגענו לשם עם קופון. אני יודעת מה חלק חושבים על המנהג המגונה אבל רמת המחירים בפרונטו לא נמוכה, וגם נאמר שהמנות קטנות - ככה שקופון איפשר להינות בלי לפשוט את הרגל. התחיל ברגל שמאל שהתקשרנו שבוע לפני הפקעה ונתקלנו במארח עצבני ואנטיפת שעשה רושם שפשוט לא רוצה להכניס אנשים. אחרי חילופי דברים עם חברת הקופונים (שהיו די נחמדים) הם האריכו את התוקף, וכשהתקשרנו שוב מארחת נעימה לקחה את הזמנת המקומות. הגענו אתמול והתיישבנו על הבר (הקופונים הם לישיבה על הבר) - דווקא בר נחמד ומרווח. הברמנית ששירתה אותנו היתה חביבה מאד, סבלנית לאינספור ההתלבטויות, וכן ידעה להמליץ על יין נהדר. לפתיחה הוצעה סלסלת לחם שלא נאמר לנו שהיא בתשלום אבל ניחא - 12 ש"ח, פוקצ'ה טובה, גריסיני ולחם בסדר. באמצע קיבלנו ריפיל. לראשונות לקחנו קנלוני - רצינו את קנלוני האספרגוס שבתפריט, אבל הוא היה חסר והיה קנלוני זנב שור במקום. אני לזנב שור לא אומרת לא. מנה מצויינת! התבשיל היה - נימוח! כן כן...מלא בטעמים, סמיך, עם סיבי בשר רכים כמו חלבה. הוא הונח על פירה של שורש כלשהוא - אולי בתוספת שעועית - שנתן קצת קונטרה לטעמים החזקים. מנה מעולה. מנה נוספת - ויטלו טונטו. שוב נהדר. בשר העגל היה טעים, ומעל הונח קרם הטונה הנהדר, הרבה זמן זית וצלפים. ביס שכלל את כל אלה היה מאוזן - טעמים מאופקים מעט, העגל עדין (לא נימוח! ) , הטונה לא משתלטת, כ"כ טעים. אחרי ההצלחה בראשונות היינו עדיין רעבים והלכנו על שתי עיקריות. ריזוטו סלק - האיש התעקש להזמין, לא נפל ממנה - אני כן. אחת המנות הטובות בעיר! ריזיטו עשוי כראוי (סוף סוף!), דביק מספיק אבל גם מעט אל-דנטה, בצבע ורוד עז וטעם סלקי מורגש (בעיקר המתיקות). החמאה בלטה גם היא - ויחד יצרו את הנחמה שרק ריזוטו יכול להעביר. מעל 3 שרימפים קרסטל - מצויינים! נעשות על-פלאנצ'ה במדויק - טעמים חריכה מורגשים אבל לא מרים ולא משתלטים על טעם השרימפ. ביס שכלל את שני המרכיבים יחד היווה שלמות של איזון. אני הלכתי על ניוקי פירות ים. פירות הים היו טובים למדי (חוץ מהקלמרי שהיו קצת אובר..), הניוקי רכים אבל דווקא במרבו אכלתי ניוקי טובים יותר (להבדיל מהריזוטו הבינוני..). הציר היה לי טיפה מלוח וכן - הייתי מעדיפה פה ביסק, או רוטב שמנתי כלשהוא.. התחלפנו בשמחה במנות . בשביל הריזוטו הזה אני אחזור! לקינוח כבר ממש לא היה לי מקום - הבחור לקח טירמיסו שטעמתי ממנו. האכזבה היחידה בארוחה - לא טעים, לא טוב, לא מפנק, לא קרמי. בהה. הבחור שיושב ממול במשרד מכין יותר טוב. שלא לדבר על הטירמיסו של "בר יין" שדרכו עברנו חזרה לרכב להגיש שלום לזוג חברים. סה"כ ארוחה שללא הקופונים היתה יוצאת יקרה למדי, ואיתם (הנחה של 160 שח) יצאה משתלמת ביותר. פרונטו לא היתה ברשימה שלי עד הקופונים. עכשיו היא כן.

לא מצליחה להבין מה פשר ה"התנצלות"

על שימוש בקופונים. זה לא "מנהג מגונה". אנחנו צרכנים, ובאופן טבעי נבחר באופציה הזולה יותר והמשתלמת יותר לצרוך מוצר/שירות כלשהו. וללא קשר - תודה על הדיווח. נקרא נהדר. בהחלט הייתי שמחה לאכול בפרונטו וחבל שלא קניתי גם אני את קופוני ההנחה.

amirhir

New member
עם קופונים ובלעדיהם

האוכל בפרונטו פשוט טעים. השף שלהם יודע לעשות מטעמים אפילו מפסטה ללא גלוטן. לא ניסיתי את הטירמיסו אבל הפנקוטה שלהם מיוחדת וטעימה. מצד שני, אכן יקר (אבל לא ממש מופרך) וקצת מוזר בהתנהלות/אווירה. תודה על הדיווח

ליאןן

New member
גם אני מאוד נהניתי עם הקופונים

והיו מאוד אדיבים איתי, האוכל גם כן היה ללא דופי. הפרט הכואב הוא עניין הלחם, שיטת המצליח שמרגיזה אותי. לנו בזמנו הביאו לחם (בלי לשאול אם אנחנו רוצים) וחייבו אותנו עליו בלי להודיע שהוא עולה 12 ש"ח. במעמד החיוב ביטלו לנו את החיוב כמובן, והתלוננתי במייל על כך. אחד הבעלים חזר אליי ואמר כי יידעו את הלקוחות מעכשיו כי הלחם בתשלום, דבר שאני מבינה שלא השתנה מאז...לשם לא אגיע יותר, אפילו שהאוכל נהדר. לא אפרנס מי שחושב שאפשר לתחמן בצורה כזו את הלקוחות.

החתולית

New member
על הדיווח

לאכול במסעדה עם קופונים בפירוש אינה משהו להתנצל עליו, כמו שכבר הבנת מהתגובות. שיטת המצליח היא אחד הדברים שהכי מרגיזים את מרביתנו במסעדות. זה בסדר גמור לגבות תשלום על לחם. לא בסדר "לדחוף" ללקוחות מנת לחם בלי לציין את מחירה.

מסכימה שהשיטה של להצניע את עלות הלחם

ואז "להפתיע" במעמד החשבון, ממש מרגיזה. מה שכן, ובלי כל נסיון להצדיק או להקל ראש בכך, אני כן אציין שלדעתי 12 ש"ח זה מחיר סמלי למדיי והוגן, במיוחד עם ריפיל. בהרבה מסעדות אחרות מעזים לנקוב במחירים הרבה יותר מופרכים.

pix37

New member
בהקשר זה אני מסכים עם שגיא כהן שאמר

"לחם ומים זה לא מסעדנות: זו דרך ארץ. מי שלא מסוגל להניח לחם ומים לפני אורחיו, לא ראוי שיהיו לו אורחים" אני יודע שמסעדה היא עסק ובסופו של יום היא אמורה להרוויח - אבל מצד שני מסעדה היא עסק שמוכר "בילוי" ואשליה של ארוח, ולכן הוא אמור להוציא אותך עם הרגשה טובה. לדעתי עדיף לחלק את מחיר הלחם בין המנות האחרות במסעדה ולהעלות את מחירן במעט על מנת שלא לגבות תשלום נפרד על הלחם ולתת לקוח הרגשה של DNA עם ארנק.

אני רוצה שממש המצאתי מטבע לשון פה :)

לגבי מים - אצלי זה טאבו. אני שותה המון מים. חוץ מאלכוהול, וסן פלגרינו פה ושם - אני לא אוהבת אף משקה אחר. אולי אולי דיאט קולה עם המבורגר וצ'יפס, וגם מזה נגמלתי. לכן מסעדה שלא תגיש לי מים תהיה שרופה בעיני. בפרונטו הגישו מים בכיף לגבי הלחם גם אני בעד , במיוחד שהלחם שלהם לא כזה איי-איי-איי.

רמון 38

New member
בסך הכל נקרא טוב

אני אכלתי פעם אחת בפרונטו, לפני כ-3 או 4 שנים. האוכל היה לא רע, אבל הזכרון שנחרט בנו הוא של רפי אדר צועק בגסות על מלצרית מסכנה - מול כל יושבי המסעדה. החלטנו אז, שלמסעדה הזו לא נחזור.

bruno01

New member
גם אני מאוד נהנתי שם עם קופון לפני כמה חודשים

אחרי נהחת הקופון, הארוחה שם עדיין לא יוצאת זולה, אבל כבר די משתלמת יחסית לאיכות האוכל. חבל שפיספסתי את זה שפרסמו קופונים נוספים, הייתי קונה. אנחנו דווקא מאוד נהננו מהציר של ניוקי פירות הים וגם מאוד אהבנו את הטירמיסו שהיה עשיר וגם נדיב בגודלו. מעניין אם שינו את המנות. לגבי קופונים בכללית, למדתי שאם אני בוחר אותם בקפידה, וקונה רק כאלו שהם למקומות שבכל מקרה רציתי לבקר בהם, אפשר לעשות כמה עסקאות די מוצלחות.

מנת הטירמיסו היתה מאד נדיבה...

רק לא טעימה. אולי אני לא אוהבת סגנון כזה של טירמיסו - אני לא יודעת מה הסגנון ה"נכון". לי הוא היה "נוזלי" מדי וקצת תפל

bruno01

New member
אין "נכון", יש טעים

אם לא היה לך טעים, אז לא היה טעים. זאת אומרת, ברור שיש דברים שחייבים להתקיים בטירמיסו כדי שהוא יוכל להיקרא כזה, אני אני מאמין שדברים הבסיסיים הם הקפידו. זה שאכלנו ממש לא היה נוזלי, אלא די יציב, והקרם שלו היה ממש עשיר. או שמשהו התפקשש, או שמשהו השתנה, אבל זה בסדר גמור שלא היה לך טעים

למעלה