"פרומו" של מעריב, היום -

subatoi

New member
אחרי זה ראיתי.

חשבתי שזה מהדברים האלה שמתחלפים מהר

AnarchistPhilosopher

Well-known member
למה הם החליטו לשדר את התוכנית

בשעה 20:10?, זה הורס לי את התוכנית האחרת שאני צופה.

subatoi

New member
למען ציבור שומרי השבת,

למרות שזה רק פתרון חלקי בשבילם. ובשביל תכניות מקבילות יש וידאו

סלמאק

New member
האמת היא שגם בשביל ציבור שומרי השבת

יש וידאו... אתה בטוח שזו הסיבה? אני חשבתי שהם פשוט החליטו להעביר את הסדרה לפריים טייםב גלל הביקוש...

neboris

New member
שניכם טועים

1. זה לא מאוד עוזר לשומרי שבת כיוון שהשבת יוצאת אחרי תחילת הפרק. רק מאמצע העונה (אוגוסט) השבת תתחיל לצאת לפני 20:10. 2. אסור לכוון הקלטה של וידאו לשבת כי זה מה שנקרא "הכנה משבת לחול" וזה אסור.

neboris

New member
לא

שעון שבת (אני מניח שאתה מתכוון לזה של דוד מים) זה הכנה מחול לשבת כי אתה משתמש במים החמים בשבת. אבל אם עשית משהו בשבת ואתה משתמש בו ביום חול אז זה אסור. אני חושב שזה ככה גם עבור אוכל שמכינים בשבת (למרות שנראה לי שאסור להכין אוכל בשבת, אלא רק לחמם). בכל מקרה, אני לא מומחה דת גדול. פשוט פעם הסבירו לי את הסוגיה וגם לי הייתה בדיוק אותה שאלה על שעון שבת.

סלמאק

New member
אז אני אעזור לך עם זה...

שעון שבת הוא השעון שאתה מכוון לפני כניסת שבת, כדי שיכבה את האורות כשהולכים לישון. זה הכנה מחול לשבת. הכנה משבת לחול זה בדיוק ההיפך, זה לדוגמא להכין את עצמך לצאת לפני שהשבת יצאה על מנת לצאת מהבית רק לאחריה... (דז'ה וו, יכול להיות שכבר כתבתי את זה והתגובה נמחקה?
) הכנת טיימר בוידאו היא בדיוק כמו הסוג הראשון, הכנה מחול לשבת. כמו שעון שבת שמכבה/מדליק את האורות לפי זמנים שקבעת לפני כניסת השבת, כך עושה הוידאו. לגבי בישול(
אבל אם כבר הזכרת): חל איסור לבצע כל מלאכה בשבת. בישול נכלל בהגדרה זו. מותר לבשל מאכלים לפני כניסת השבת, להכניס אותם לקירור ולחממם על פלטת שבת לאחר כניסת השבת. מותר גם להניח תבשילים על הפלטה לפני כניסת השבת כדי שיתבשלו, גם אם ההבשלה נמשכת אל תוך השבת, זאת כל עוד לא ממשיכים פיזית לבשל לאחר כניסת השבת אלא רק נותנים לאוכל להתבשל מעצמו על הפלטה.

סלמאק

New member
הפסיקה מפי רבי סלמאק ../images/Emo197.gif

|מתלבט אם לאמר "באבא סלי"|

subatoi

New member
בקשר ל-1

אני יודע, בגלל זה כתבתי "פתרון חלקי". במובן של פרק חלקי, לא במובן של... פתרון חלקי

subatoi

New member
אם זה היה כ"כ פשוט, לא היו כ"כ

הרבה מחאות בנידון, לא?

סלמאק

New member
אף אחד לא אמר שזה כ"כ פשוט

אולי כמעט פשוט. המחאות נועדו לפשט את העניין עוד יותר. בתגובה לבוריס: אני מסכים עם מה שקיווי אמר, על אותו עיקרון פועל שעון שבת. הכנה משבת לחול זה לדוגמא להתכונן לצאת מהבית לפני יציאת השבת, על מנת ממש לצאת רק לאחריה לצורכי חול (לקניון למשל).

למעלה