פרום ש"ב - לא כאן

Black Hawk

New member
עזרה ל"עוד חוזר הניגון"

ברצוני לבקש את עזרתכם בקבלת ניתוח על השיר "עוד חוזר הניגון" של נתן אלתרמן. בתודה מראש, אלי

Eddiez

New member
חומר בספרות באינטרנט

שלום, אני מחפש חומר בספרות על שירת ביאליק, אנטיגונה, סיפורי עגנון והסיפור הקצר. כל מי שיודע לינקים של עבודות, מאמרים, סיכומים בבקשה רבה מכם שלחו לי את הלינק! זקוק לחומר בדחיפות!!! תודה רבה לכל הנענים...

Black Hawk

New member
אז ככה:

נתנו לי מטלה "לנתח" את השיר הזה. אני מניח כי צריך לכתוב את תוכנו, מה הכוונה בשיר וכ"ו. אודה מאוד למי שיעזור לי בתודה מראש, אלי

באופן כללי

השיר מדבר על אדם עם יצר נדודים, אבל למה לנתח שיר כל כך מושלם? לא עדיף להשאיר אותו בריא?

Black Hawk

New member
תשאלי את המורה שלי לספרות...

ואם אפשר אז קצת יותר פרטים על השיר...

Black Hawk

New member
אז עכשיו...

גובים פה תשלום?? איפה יצר הידידות שלכם? יצר העזרה לחברים שלכם?? צריך לעזור אחד לשני- כי סה"כ כולנו יהודים...

Rivendell

New member
כמו שאמרתי

אם תשאל שאלה ספציפית. תקבל תשובה. אבל אף אחד פה לא הולך להכין לך את שיעורי הבית. ואגב, למקרה שלא הבנת, שאלה ספציפי היא לא "תנתחו לי את השיר". שאלה ספציפית היא "האם גם לדעתם בשורה השלישית מתכוון המשורר לכך וכך?"

Rivendell

New member
נהדר

לקחת מה שאמרתי, ועשית מזה סלט. תקשיב. שב עם השיר, תקרא אותו, תחשוב עליו, ותגיד לי אתה מה המשמעות שלו לגביך. שירים זה דבר שנתון בין השאר לפרשנות אישית. הוא יכול להגיד המון דברים לאנשים שונים. אם יש משהו *ספציפי* ואני חוזרת ומדגישה *ספציפי* שאתה רוצה שלאול או להעיר, נו, זהו. בהצלחה.

הייזל

New member
זאת פעם ראשונה בחיים שלך שנתקלת

בשיר? שירים לא גורמים לך להרגיש משהו? קרא את השיר כמה פעמים, תכתוב על דף מה הוא גורם לך להרגיש, תנסה לחשוב(לפעמים זה קשה אני יודעת) איזה רעיונות המשורר מנסה להעביר(ולא זה לא למה התכוון המשורר), תעבור שוב על השיר הפעם שורה שורה, תחפש דימויים, תחפש מוטיבים, נסה להבין מה המשמעות של הסמלים. אל תהיה ביקורתי כל המסקנות שלך פשוט תרשום אותם. כשתרגיש שמיצית את העניין. תקרא את מה שכתבת, תבדוק אם אתה עדיין מרגיש ומסכים עם מה שכתבת ואז תשב ותכתוב את זה בצורה מסודרת. זאת הרבה עבודה, זה דורש להפעיל את התאים האפורים, אבל אם זה באמת חשוב לך אז תעשה את המאמץ. הרבה פעמים שירים פתאום עולים רמה אחרי שאתה מנתח אותם. ואחרי שתעשה את זה מספיק פעמים לא תוכל לקרוא שיר או לשמוע שיר מבלי להרגיש משהו. זה מה שנקרא ללמוד ספרות. יש מורות שממש טורחות ומלמדות את זה במקום להלעיט אנשים בתשובות, לך תבין.

לא נהוג

לתת ניתוחים לשירים וספרים בפורום הזה... כמו שכבר צוין, אם יש לך שאלה ספציפית תשאל. יש אינספור ניתוחים, בעיקר לשירים ישנים כמו זה, בספריות בתיה"ס. ואני בכל זאת אציין שכל בית בשיר כתוב בזמן שונה.

למעלה