פרולקטין

ayalonav

New member
פרולקטין

עשיתי אתמול בדיקות דם. הגיעה תשובת פרולקטין: 81 mIU/l. לפני 3 חודשים היה 126. מה המשמעות לגבי? אגב, התחלתי לגייס נבדקות לרפליקה המקומית של הניסוי. אני מקווה שלא תהיה "נשירה טבעית", תכונה אופיינית לסוג זה של נבדקות. בכל מקרה לא אשים את כל הביצים בסל אחד, כמו שאומרים

ayalonav

New member
ועוד תשובות שהגיעו הערב:

כימיה בדם Urea (B) 36 mg/dl Creatinine (B) 1.2 mg/dl Ca-Calcium (B) 10.5 mg/dl Phosphore (B) (PO4) 4 mg/dl Albumin (B) 5.1 g/dl ALKP-Alkaline Phosphatase 64.6 u/l הקלציום הקריאטינין והאלבומין שוב עולים...

ayalonav

New member
ו- PTH

PTH Intact 17 pg/ml לפני חודשיים היה 38. דוקטור, כמו ששואלים אצלנו בפולניה: כמה זמן עוד נשאר לי?

יש לי תשובה רק בתנאי שאתה מלודז'

אבי ידידי, המצב באמת רציני
. התחלתי לענות לך אתמול בלילה אבל העייפות, המחשב שלי שנתצקע, הכניעו אותי. בתור לודז'אית כבוד(אל תצחק, תורגמן זו הסוואה נוחה) יש לי כמה הערות כלליות על מצב האומה. ראשית, אני חושבת שהתשובות החדשות משקפות שיפור במאזן הויטמין D שלך. הסידן, טיפונת עלה, לא נורא, גם הזרחן עלה בזכות הויטמין D, וה-PTH ירד. האמת, אני לא משוכנעת שיש לך היפרפראתירואידיזם (אתה יודע בין לאדן...). וללא ספק היית זקוק לתיקון חסר הויטמין D. לא בוער שום דבר. ה-PTH שלך באמת לא זועק היפרפראתירואידיזם, על אף שהסידן לא מבוטל. אני חושבת שלא יקרה שום דבר אם נמשיך לתקן את המחסור, ונעקוב אחרי זה. מה עם שאר הדברים? העליה במשקל, הישנוניות, הדום נשימה בשינה? יש איזה שינוי? מה עם פעילות גופנית, יש תזוזה בעיניין? אם רק יכולתי להדביק את כל הפציינטים שלי בחיידק הפעילות הגופנית. כמה שאני נראית נורמלית לגמרי כשפוגשים בי, אני ג'נקית אמיתית של פעילות גופנית. והיר בג'נקים אתה מבין משהו, לא? אתה חייב למצוא לך משהו שלא דוחה אותך, משהו שאתה תוכל בהדרגה לשפר את הכושר שלך איתו, ולאט לאט לפתח ממש אהבה והתמכרות אליו. זה כל כך יעזור לך בכל המובנים, כולל בירידה במשקל. כי מה יש לנו? שללנו קושינג? שללנו. תת פעילות של בלוטת התריס? אין היפרפראתירואידיזם, שבוודאי לא מסביר השמנה, אבל הולך עם יתר לחץ דם והפרעה במאזן השומנים, ספק. אז עם מה נשראנו? עם גנטיקה פולנית שצריך להלחם בה כשהנעורים כבר לא סולחים לנו. אז גם אם יתברר שיש היפרפראתירואידיזם? זו לא סיבה לא לפעול נגד הגנטיקה, ולהראות לה, שבזכות הסביבה אנחנו יכולים להשתלט עליה. אפרופו פולניות, מה דעתך על יאיר גרבוז? אז, מהר לעבודה! לא לחכות לישועה תשבוא מהרפואה (נו, באמת מה חשבת), ולפעול למען הבריאות. here and now!

ayalonav

New member
לוד גם הולך?

ולשאלותיך: העליה במשקל נעצרה כבר זמן מה. כאמור גם התחלתי לקחת קסניקל לסיוע בהפחתה וניכר שיפור קל. ה OSA כרגיל ואין חדש בנושא. CPAP כל לילה. לגבי הישנוניות היומית הרזידואלית כפי שאמרתי, נבדקתי במכון שוב, אובחנה הפרעה דרגת חומרתה, ומאז ה PROVIGIL נוסף לתפריט הקבוע של ארוחת הבוקר. אין לי ספק, שפעילות גופנית תורמת. לדעתי, מאוד יכול להיות שהחסר בויטמין D והעליה במשקל קשורים זה לזה. אולי משהו בתחום הגסטרו? יאיר גרבוז אף פעם לא היה כוס התה שלי.

למעלה