פרולקטין

היידי26

New member
פרולקטין

שלום ד"ר תורגמן, אני בת 27 וכ-9 שנים אני מטופלת בדיאנה בגלל מחזור לא סדיר( אם הפסקות מדי פעם בגלולות). לאחרונה יצא לי פרולקטין מאוד גבוה בערך 1200 וטובוצטים 540. נשלחתי לעשות mri לראש והתוצאה היא: tsh,t2,t1 gad+t1 . מודגמת אסימטריה קלה של ההיפופיזה ובספק היפודנסי זעיר ( של כ2-3 מ"מ) בפריפריה משמאל. הממצא יכול להתאים למיקרואדנומה זעירה. הכיאזמה שמורה. קיימת סטית גבועל קלה ימינה. לאור הבדיקה התחלתי בטיפול בכדור ה-dostinex כודר אחד בשבוע. להפסיק את הדיאנה. רציתי לשאל האם זה מסוכן? כרגע אני לאחר 3 כדורים שלקחתי והתתחיל לי עצירות,חוסר תאבון, בחילות מדי פעם והרגשה לא נעימה בבטן כאילו היא כבדה האם זה יכול להיות הכדור? ושאלה אחרונה האם ניתן לקחת כדןר להרגעה/ מתח והאם כן איזה כדאי לקחת? אשמח לתשובה, הדר

בשביל מה כדור הרגעה

שלום הדר, אין בזה כל סכנה. באמת! לכל כדור יכולות להיות תופעות לוואי או תקופת הסתגלות. זה כדור שבד"כ לוקחים פעמיים בשבוע, עם רמת פרולקטין כמו שלך, חצי כדור פעמיים בשבוע זה גם מספיק בהחלט. לא הבנתי אם את שואלת אותי אם להפסיק את הדיאנה? לדעתי היה צריך למדוד את הפרולקטין ללא דיאנה לפני שעושים כזו אבחנה.

למעלה