פרולקטין

מצב
הנושא נעול.

sigall2

New member
פרולקטין

פרולקטין
הפרולקטין אצלי מאוד גבוה 1387 כפי שציינתי בהודעות . הרופא נתן לי כדורים בשם "פארילק" על מנת לאזן את הדרוש איזון. ישנו שינוי קל בזרימה של המחזור (פחות), פחות תחושות של לפני מחזור, והימים של המחזור התקצרו לי ! 1. איך זה ייתכן פרולקטין מאוד גבוה ועדיין מחזורים סדירים 27-28 ? 2. ולשאלת השאלות ..האם פרולקטין גבוה לאורך זמן חוץ מאשר בעיות פריון יכול להשפיע ולפתח ו/או לגרום בעיות אחרות ? 3. מישהי רשמה לי בפורום שיצאו לה גם ערכים גבוהים וזאת משום שאף אחד לא טרח לומר לה שאת הבדיקה צריכים לעשות אחרי לפחות 3 שעות עירנות ! אתן יודעת משהו על זה ?

sigall2

New member
חייבת לציין

פרולקטין
הפרולקטין אצלי מאוד גבוה 1387 כפי שציינתי בהודעות . הרופא נתן לי כדורים בשם "פארילק" על מנת לאזן את הדרוש איזון. ישנו שינוי קל בזרימה של המחזור (פחות), פחות תחושות של לפני מחזור, והימים של המחזור התקצרו לי ! 1. איך זה ייתכן פרולקטין מאוד גבוה ועדיין מחזורים סדירים 27-28 ? 2. ולשאלת השאלות ..האם פרולקטין גבוה לאורך זמן חוץ מאשר בעיות פריון יכול להשפיע ולפתח ו/או לגרום בעיות אחרות ? 3. מישהי רשמה לי בפורום שיצאו לה גם ערכים גבוהים וזאת משום שאף אחד לא טרח לומר לה שאת הבדיקה צריכים לעשות אחרי לפחות 3 שעות עירנות ! אתן יודעת משהו על זה ?
חייבת לציין
בנות תבורכו , הפורום כאן מקסים , תומך ואוהב ... רק בשורות טובות והצלחות הצלחות ועוד הצלחות בדרך ל -

עמית@

New member
ועשית את הבדיקה אחרי 3 שעות ערות?

חייבת לציין
בנות תבורכו , הפורום כאן מקסים , תומך ואוהב ... רק בשורות טובות והצלחות הצלחות ועוד הצלחות בדרך ל -
ועשית את הבדיקה אחרי 3 שעות ערות?
פרולקטין גבוה עשוי לשבש ביוץ, אבל לא מחוייב המציאות, נהוג לתפוס אותו כמקשה על ההתעברות (ממכלול סיבות) מקווה שהכדורים יעזרו.

lital1975

New member
בדיקות

פרולקטין
בדיקות
אני לא יודעת ספציפית לגבי נושא של פרולקטין, אבל בבדיקות הורמונליות שמתבקשים לבצע לפני IVF יש להיות במצב של 3 שעות עירנות וגם לעשות אותן בין הימים ה - 3 עד ה 5 של המחזור.

חייב אחרי לפחות 3 שעות עירנות

פרולקטין
חייב אחרי לפחות 3 שעות עירנות
בגלל זה באותו בוקר שאני עשיתי את הבדיקה קמתי בשעה 4 לפנות בוקר. בהצלחה!

ענתינה

New member
חייבת להגיב...

פרולקטין
חייבת להגיב...
גם לי בבירור בעית הפוריות (לפני 4 שנים), עשיתי בדיקת פרולקטין ויצאו לי ערכים גבוהים!!!!!!!!!11 קיבלתי כדורים ורק אחרי שלקחתי אותם תקופה פתאום הרופא פלט , אם חיכיתי 3 שעות של עירנות לפני שעשיתי את הבדיקה. זה נכון. ואין לי מושג למה הם לא אומרים זאת. צריך לבצע את הבדיקה לאחר 3 שעות של עירנות. בדיעבד כמובן הערכים בסדר גמור והבעיה בכלל שונה לגמרי.

ריקי בש

New member
דווקא אצלנו בקופ"ח

חייבת להגיב...
גם לי בבירור בעית הפוריות (לפני 4 שנים), עשיתי בדיקת פרולקטין ויצאו לי ערכים גבוהים!!!!!!!!!11 קיבלתי כדורים ורק אחרי שלקחתי אותם תקופה פתאום הרופא פלט , אם חיכיתי 3 שעות של עירנות לפני שעשיתי את הבדיקה. זה נכון. ואין לי מושג למה הם לא אומרים זאת. צריך לבצע את הבדיקה לאחר 3 שעות של עירנות. בדיעבד כמובן הערכים בסדר גמור והבעיה בכלל שונה לגמרי.
דווקא אצלנו בקופ"ח
הפקידה במעבדה תמיד שואלת לפני ביצוע הבדיקה כמה זמן את ערה ואם את ערה רק שעתיים למשל- מציינים את זה בטופס כדי שיקחו את זה בחשבון עם קבלת התוצאות. כנראה שזה תלוי איפה עושים את הבדיקה.. בתוצאות אני לא מבינה הרבה.

orname

New member
גם לי אמרו מראש

דווקא אצלנו בקופ"ח
הפקידה במעבדה תמיד שואלת לפני ביצוע הבדיקה כמה זמן את ערה ואם את ערה רק שעתיים למשל- מציינים את זה בטופס כדי שיקחו את זה בחשבון עם קבלת התוצאות. כנראה שזה תלוי איפה עושים את הבדיקה.. בתוצאות אני לא מבינה הרבה.
גם לי אמרו מראש
זה היה כתוב גם בהפניה לבדיקה שקיבלתי מהרופא. הוא ציין זאת, הפקידה במעבדה ווידאה את זה...

Happy1

New member
פרולקטין קשור ללחץ וחרדה

פרולקטין
פרולקטין קשור ללחץ וחרדה
אצלי בבדיקת דם פשוטה (ביום השלישי למחזור ושלוש שעות אחרי קימה) מצאו פרולקטין 1490 והתחילו להלחיץ אותי. בהפניה לאנדוקרינולוגית התברר שפרולקטין גבוה מופרש בעת מצבי לחץ וחרדה, פחד מבדיקות דם, וכו'. אני פחדנית גדולה ותמיד מגיעה לבדיקות דם בלב כבד. הוחלט לעשות טסט לפרולקטין בצורה שתפחית לחץ וחרדה. הגעתי בבוקר, הכניסו פרפרית ונתנו לי לשבת איתה כרבע שעה לפני ששאבו דם. שעה אחר כך עדיין עם אותה פרפרית שאבו שוב דם. זהו, הפרולקטין היה נורמלי. שווה לבדוק שנית ולא להלחץ. בהצלחה !

פרולקטין קשור להמון דברים

פרולקטין
זה הורמון שמופרש מבלוטת ההיפופיזה במח. במקרים של פרולקטין גבוה חייבים להיות במעקב אצל אנדוקרינולוג כי זה יכול לרמזעל בעיות או (אני לא רוצה להפחיד) גידולים שפירים. לאמא שלי היה פרולקטין גבוה עוד יותר (1500) למשך שנתיים, ועשיו, בלי טיפול ושום דבר, הוא מתחיל לרדת. אבל היא היתה במעקב שכלל בדיקות דם כל 3 חודשים, MRI, ועוד.

sigall2

New member
תודה לכולכם

זה הורמון שמופרש מבלוטת ההיפופיזה במח. במקרים של פרולקטין גבוה חייבים להיות במעקב אצל אנדוקרינולוג כי זה יכול לרמזעל בעיות או (אני לא רוצה להפחיד) גידולים שפירים. לאמא שלי היה פרולקטין גבוה עוד יותר (1500) למשך שנתיים, ועשיו, בלי טיפול ושום דבר, הוא מתחיל לרדת. אבל היא היתה במעקב שכלל בדיקות דם כל 3 חודשים, MRI, ועוד.
תודה לכולכם
לצערי אף אחד לא טרח להגיד לי שחייב 3 שעות של עירנות לפני הבדיקה . בכל אופן היום הייתי צריכה לעשות בדיקה חוזרת , למותר לציין שאת הבדיקה אני ביקשתי , הרופאים כבר נתנו לי מרשם והוראות מתי ואיך לבלוע את הכדור . ליתר בטחון הבדיקה היתה ב - 7:30 בבוקר ..קמתי בנות ב - 4:00 לפנות בוקר, שטפתי , ניקיתי , סידרתי ארגנתי והלכתי לעשות אותה ... מקווה שזה יצא טוב הפעם....בכלל אין לי מושג איך הם עובדים בקופת חולים , אפילו צילום רחם דחו לי כי לפי מה שהפקידה ציינה חובה אישור ! לא רק מהרופא המטפל אלא גם מרופא משפחה , עד כאן זה בסדר , אחר - כך היא צילמה את כל הניירת ואמרה לי שצריך לשלוח את זה לאישור במרכז אחר של קופת חולים ...בנתיים הזמן רץ..והפרוטוקול מתעכב בעוד חודש .. היום הפקידה היקרה התקשרה אילי לומר לי שבסוף לא צריך אישור מהמרכז ושאני יכולה לקבוע תור...נו באמת....וטופס 17 אני לא צריכה ? אין לי כוח לכל הבירוקרטיה הזו... מחזיקה אצבעות שפרולקטין.... בנות...צילום רחם ? ..שמעתי שזה כ-ו-א-ב !!!!!

מצב
הנושא נעול.
למעלה