פרולקטין

kerend

New member
פרולקטין

שלום דוקטור אני שואלת עכשיו בהקשר להודעה קודמת ששאלתי כאן. בהודעה הנ"ל רשמתי לך את המקרה שלי. עשיתי השבוע בדיקת דם נוספת ולהלן התוצאות : TSH : 10.10 (ערך יחוס 0.35-5.5) T3 TOTAL: 1.77 (ערך יחוס 0.9-2.8) T4 FREE:13.3 (ערך יחוס 10-20) PROLACTIN: 969.9 (ערך יחוס 59-619) כלומר הפרולקטין עלה וגם בלוטת התריס. הרופא עדיין לא נתן לי עוד שום בדיקה. אני צריכה ללכת אליו שבוע הבא כי הוא לא נמצא השבוע, ולצערי גם את לא נמצאת השבוע אבל אני בכל אופן אשמח לשמוע גם את דעתך, למה הפרולקטין עולה לאט לאט ?? והאם בלוטת התריס עולה ביחס שווה לפרולקטין ? עדיין לא איבחנו אצלי גידול כלשהו, למרות שלפי דברייך אני מניחה שזה אכן מה שיש לי. (מידע נוסף- המחזור שלי "דילג" על חודש יוני וקיבלתי מחזור ביולי.. ככה בד"כ הוא יחסית סדיר לא מדוייק .. אך פחות או יותר בסדר..) טוב אז אני מודה לך על עזרתך ואחכה בסבלנות לתשובה. תודה.

עליה בפרולקטין

שלום קרן, אני סוף סוף מתחילה להתפנות לענות לך, ושוב סליחה על העיכוב. אולי בינתיים התבררו לך הדברים. אני מניחה (פשוט לא זוכרת) שאת לא מקבלת דוסטינקס כבר. בכל מקרה רמת הפרולקטין שלך ממש לא מאד גבוהה. פרולקטין עולה בתת פעילות של בלוטת התריס וזה מה שיש לך כך שאולי זהו ההסבר לעליה בפרולקטין. רמת ה-TSH הזו בד"כ מהווה הסף שרוב האנדוקרינולוגים משתמשים בו כדי להתחיל טיפול. אז אני מניחה שמי שאת רואה יתחיל לך טיפול תחליפי באלטרוקסין. יהיה מקום לחזור על הפרולקטין אחרי שה-TSH ירד. אין ספק שעלית הפרולקטין יכולה להסביר הפרעה במחזור. בכל מקרה הייתי עושה זאת לפני אפשרות של חידוש הדוסטינקס.

kerend

New member
אין שום בעייה עם העיכוב.. זה מובן..

העיקר שנהנת בטיול...
הייתי אצל רופאה מחליפה כי הרופא שלי לא היה ויש לי שבוע הבא תור לאנדוקרינולוגית. האם את ממליצה לי לבקש בדיקת MRI ? יש משהו מיוחד שעלי לבקש מהאנדוקרינולוגית שאני אפגש איתה ? אני שואלת אותך כיוון שבאמת הטיפול מאוד מזלזל בקופות החולים ואני אמורה גם לטוס לחו"ל עוד חודש ולא רוצה לסחוב את כל הטיפולים האלו יותר מידי... אני שוקלת גם ללכת ליעוץ פרטי - אבל נראה מה יהיה אחרי הביקור אצל הרופאה בשבוע הבא. ד"א - אני כבר שנתיים לא מקבלת שום טיפול כשבזמנו טופלתי בדוסטינקס. מה ההבדל בין דוסטינקס לאלטרוקסין ? המון תודה לך על תשובותייך. את באמת עוזרת במשהו ממש חשוב.

למעלה