פרולקטין גבוה

hasdas

New member
פרולקטין גבוה

בבדיקות דם התגלה אצלי פרולקטין גבוה (פי 2 מהנורמה), הבדיקה בוצעה פעמיים וחזרה על עצמה. ברצוני להיכנס להריון (אני בת 29) ולכן הפסקתי לקחת גלולות לאחר 4 שנים שבהם לקחתי גלולות,מאז שהפסקתי לקחת גלולות (כבר4 חודשים) לא קיבלתי מחזור ולכן נערכו בדיקות הדם. הופנתי לאנדרוקרינולוג שהפנה אותי לבדיקת MRI. הבעיה שעדיין לא קיבלתי אישור מקופת חולים לבדיקה( מכיוון שהיא יקרה) ואני די מודאגת מהעיכוב. שאלתי היא: מה הטיפול שניתן לקבל למקרה שלי? האם יש לי סיכוי להיכנס להריון בתקופה הקרובה? כמה זמן לאחר תחילת טיפול ניתן להיכנס להריון? תודה מראש

לא לדאוג

שלום הדס, אין שוב דבר נורא דחוף. יאשרו לך את הבדיקה. אם את באזון תל אביב, ד"ר שגב ממונה על מתן אישורים אלה עבור קופת חולים כללית, והוא הבטיח לי שהוא מאשר כל בקשה כזו. במכבי, יש להם הרבה פעמים מין התעקשות כזו שקודם הם רוצים לראות CT. בכל מקרה תגיעי לזה. הטיפול הוא פשוט, כדור בשם דוסטינקס (או פרילק), שמהר מאד מסדר את זה ולרוב מאפשר כניסה די קלה להריון. בזמן הירון מפסיקים את הטיפול, אבל לרוב יש לחדש אותו לאחר הלידה. יש לוודא שבדוק לך TSH ושהוא תקין. בהצלחה!

hasdas

New member
המשך

תודה רבה על התשובה המהירה. בינתיים קיבלתי תשובה שלילית, כלומר לא אישרו לי לעשות MRI, אולי ישלחו אותי לCT, כנראה שזה לוקח זמן כל התהליך, השאלה שלי היא האם יש סיכוי כלשהו להרות ללא טיפול? שאלה נוספת: אחרי כמה זמן לערך הכדור שהזכרת מסדר את הבעיה (תקופה של ימים, שבועות או חודשים)? דרך אגב, לגבי הTSH - תקין. תודה רבה על ההתייחסות

hasdas

New member
מחכה לתשובה

לאחר שבועיים עדיין לא אישרו לי את הMRI, האם ניתן לגלות משהו ב CT? תודה מראש על התשובה (גם לגבי ההודעה הקודמת שלי)

למעלה