פרולקטין גבוה

פרולקטין גבוה

שלום ד"ר תורג'מן ראשית-שמחתי למצוא את הפורום הזה, ותודה על האפשרות לשאול ולקבל תשובות בצורה כ"כ ישירה ופשוטה. אני סובלת מפרולקטין גבוה מספר שנים. חזרתי לטיפול רק לא מזמן (אחרי תקופה ארוכה שהפסקתי בגלל תופעות לוואי קשות שהרחיקו אותי מהפארילק, כיום מטופלת בנורפרולאק 75).בעבר מצאו שיש לי מיקרואדנומה בבדיקת CT. בבדיקת הדם האחרונה הפרולקטין שלי היה 5200, האנדו' שלח אותי לMRI שעדיין לא עשיתי. שאלותי- מה הטיפול במקרה של מאקרואדנומה וממה כל הסיפור הזה נגרם? למה זה קשור? ומה לגבי טיפולים אלטרנטיביים במקרה הזה (המידה ואת בעניין)? ותודה גדולה על האפשרות לשאול...

הטיפול במאקרואדנומה

שלום לך, אכן רמת הפרולקטין שלך יותר מתאימה למאקרואדנומה מאשר למיקרו, אבל עדיין לא בטוח. בכל מקרה ה-MRI, והאמת היא שגם ה-CT, יראה זאת. הטיפול הוא אותו טיפול: תרופתי ביסודו. לא בדיוק הבנתי, רמת הפרולקטין הזו היא כבר תחת נורפרולק? אם כך אז ללא היסוס הייתי עוברת לדוסטינקס, שהיא הכי פוטנטית בין התרופות וגורמת להכי פחות תופעות לוואי. בחלק מהתרופות (הפרילק) החמר הפעיל דומה לסוג של חמרים הקיימים בצמחים הנקראים ergot alkaloids. כך שיתכן ויש צמחים שניתנים ע"י מרפאים אלטרנטיביים למטרה זו. לא הייתי סומכת על היעילות שלהם. גם הנרופרולק וגם הדוסטינקס פותחו כדי להיות Non ergot כי תופעות הלוואי הקשות של הפרילק קשורות דווקא לתכונה הזו. כך שמכל הסיבות הייתי אומרת לך ללכת על טיפול קונבנציונלי, בדוק ובטוח לטווח ארוך.

תודה רבה../images/Emo140.gif

תודה על התשובה המפורטת, בינתיים עשיתי את הMRI, תשובות מחר כנראה. בכל מקרה נרגעתי קצת (איזה רופא אמר לי שעם רמת הפרולקטין הזו מדובר כנראה במאקרואדנומה, ושהטיפול עשוי להיות ניתוח). אז שוב תודה, ויישר כח!

למעלה