פרולקטין גבוה

כדורעף

New member
פרולקטין גבוה

שלום, יש לי פרולקטין גבוה מהרגיל. רופא הנשים הציע לי כדורים לאיזון ההורמונים או טיפול הורמונלי באמצעות זריקות. לפני שאני מתחילה בטיפול, אשמח לדעת האם קיימים פתרונות טבעיים לבעיה. תודה.

0 אור 0

New member
לרפואה המשלימה הצלחות גדולות באיזון מערכת

ההורמונלית. דוקא כאן, בגלל הרגישות וההשפעה ההדדית של הבלוטות השונות, קשה לרפואה המערבית לעזור, בעוד העירור העדין של המערכות שיתן טיפול רפלקסולוגי בד"כ יחזיר אותן לתקנן (אני דוגמא חיה לזה ויש רבים כמוני). כמובן, שצריך לאבחן , באבחון הוליסטי, את הגורם לבעיה ורק אז תיקבע דרך הטיפול המדויקת. אני ממליצה לך בחום להגיע לטפול ברפלקסולוגיה אצל מטפל רב תחומי שידע לשלב גם תזונה וצמחי מרפא בהתאם לצורך. אם הבעיה מקובעת כבר אחרי שנים , אז הטיפול יכול לארוך זמן מה, אבל אני אישית מאמינה שבנושא של מערכות הורמונליות הדרך האיטית, העדינה אבל הבטוחה של הרפלקסולוגיה היא הטובה ביותר להשגת בריאות יציבה. אם את זקוקה לטיפול מהיר יותר בגלל תופעות לואי מחמירות, אז יתכן שדיקור עם צמחי מרפא יהיו זריזים יותר.

כדורעף

New member
פרולקטין גבוה

תודה רבה על התשובה המהירה והמפורטת. אין לי תופעות לוואי חמורות, מלבד הפרשת חלב מהחזה. בעלי ואני רוצים להיכנס להריון, וזה גורם לחוסר ביוץ, זו הבעיה העיקרית והדחופה ביותר. אני מוכנה לנסות פתרונות אלטרנטיביים לפני ברירת המחדל של הרפואה המערבית. לחץ הזמן הוא לא גורם משמעותי כאן. לרפואה האלטרנטיבית יש 2 בעיות מבחינתי: השרלטנות והמחירים הגבוהים. אולי תוכלי לעזור לי בשניהם?

0 אור 0

New member
אם את רוצה להכנס להריון אז אחת כמה וכמה

שכדאי לנקוט בדרך הבטוחה והבריאה, יחד עם איזון המערכת ההורמונלית, חשוב גם להתחיל תהליך של הכנת הגוף להריון (לא מפחיד כמו שזה נשמע , בסך הכל לעבור לתזונה הרבה יותר בריאה ונטולת רעלים, לעסוק בפעילות גופנית יותר מדויקת וכד') המחירים: גם אני לא מתחברת למטפלים שלוקחים 800 ש"ח לטיפול, ואז את חוששת להגיע אליהם, ובעצם לא נהנית מאיכות המטפל. אבל כשקשה לך לשלם 100 או 200 ש"ח , אז צריך לזכור שהמטפל גם מתפרנס מזה, יחד עם זה אני לא ממליצה לחסוך על ידי הגעה למטפל לא טוב, אלא פשוט להגיע להסכמה עם המטפל הטוב על "מחיר חבילה" - גם אני לוקחת לטיפול בודד 200 ש"ח, שלאיזור הדרום זה נחשב גבוה מאד, אבל אם מגיעה אשה שצריכה סדרת טיפולים (בפרט בנושא פוריות שקרוב מאד לליבי) אז המחיר משתנה מאד כדי לאפשר את הטיפול כמו שצריך ובלי להתחשבן על כל פגישה, ואותו דבר לילדים עם בעיות, שצריכים לקבל תשומת לב מתמשכת בלי חשבון. אפשרות נוספת שאני נעזרתי בה הרבה , היא למצוא מישהו בשנה אחרונה שמקבל אותך לטיפול מלא לצורך הסטאז' שלו ובהדרכת המורה. אז זה או חינם או במחיר סמלי, ובעצם את מקבלת גם את המורה - הבעיה היא שאז זה לא טיפול רב תחומי, אלא רק באותו תחום שעושים עליך סטאז'. אם תבחרי בדרך הזו, אז כדאי להשלים את החסר. לגבי שרלטנים - באמת לא פשוט, אני יודעת אפילו על מקרים שאנשים כתבו פה בפורום וקיבלו מסרים מכל מיני "טרמפיסטים" שאינם ממטפלי הפורום המוכרים, אבל יש גם הרבה מטפלים טובים היום ובכל מקום בארץ. אם תכתבי מאיפה את, נראה אם אנחנו מכירים מישהו מומלץ.

כדורעף

New member
פרולקטין גבוה

אני מרמת גן, גרה ליד הפארק הלאומי. אשמח לקבל המלצות על מטפלים טובים במחירים סבירים. או הכי טוב, סטודנטים בסטאג' כמו שכתבת.

0 אור 0

New member
שימי לב שפורסמה עכשיו מודעה שמציעה טיפול

במסגרת סטאז' בברושים - דברי עם המורים ותראי אם את מרגישה נוח עם האחריות שלהם על הטיפול, סך הכל זה לא חינם, והמחיר הסמלי שלהם די גבוה יחסית למה שאנחנו בדרום לוקחים (אבל זה קרוב לך לבית)

ינוקא1

New member
הדרך הכי טובה

להינצל משרלטנות היא לשאול "האם יש לך ביטוח אחריות מקצועית ?" ולבקש לראות אותו. כיום כל מטפל שמכבד את עצמו עושה ביטוח כזה , וחברות הביטוח בודקות את ההסמכה אם היא נחשבת מבחינתן. זה גם מכסה אותך אם וחלילה יש איזושהיא טעות בטיפול וקורה משהו (וזה די נדיר). לגבי מחירים גבוהים - את יכולה למצוא מטפלים טובים גם ב150 ש"ח , ככל שאת יותר באיזור ת"א המחירים גבוהים יותר.

יעל ND

New member
חשוב מאד לאזן מערכת ההורמונאלית,

אך אני ממליצה לעשות זאת בעזרת הומאופתיה

כדורעף

New member
פרולקטין גבוה

שלום אור, ינוקא ויעל, תודה על ההתייחסות לשאלתי. מכיוון שאני חדשה מאוד בכל עניין הרפואה המשלימה וחסרת כל רקע בנושא, אני זקוקה למידע מפורט מעט יותר. איך עושים זאת בעזרת הומאופתיה? על סמך מה אני יכולה לבחור בין הומאופתיה לדיקור לרפלקסולוגיה ולאינסוף הטיפולים האפשריים? איך מוצאים מטפלים טובים ולא יקרים מידי באיזור המגורים שלי? שוב תודה לכולכם.

יעל ND

New member
אנסה לענות

מיניסיוני גם דיקור וגם הומאופתיה מאזנים הורמונאלית יפה מאד. אבל השיטות שונות. בטיפול הומאופתי, תקבלי טיפות או גלובולים שתצטרכי לקחת במשך תקופה של מספר חודשים או יותר - לפי מצבך - על קיבה ריקה. בשיטת הדיקור תצטרכי לבוא למדקר, לדעתי, האופטימאלי זה 3 פעמים בשבוע (יום כן-יום לא), אבל גם פעמיים זה בסדר. ישימו לך מחטי דיקור לנקודות מסויימות ותשבי עם אותם מחטים כחצי שעה. לרוב, תקבלי גם צמחי מרפא סיניים בטינקטורה, אותם תשתי כל יום. המלצתי האישית היא שתבחרי בין שתי השיטות הללו, לפי מה שנראה לך נוח יותר. לגבי בחירת המטפל, אני ממש לא יודעת, מה להמליץ. ואם את, לא עליך, צריכה ניתוח? האם את בוחרת כירורג? ואם כן, איך את עושה את זה? ואם את צריכה, להבדיל, אינסטלטור? האם את בוחרת? ואם כן, אז איך? לגבי המחיר, לדעתי, המחירים בערך אותם המחירים. אולי יש איזה מטפל, שהוא לא ע.מ., אלא ע.פ., אז הוא יקח 16% פחות.

0 אור 0

New member
לדעתי המטפל חשוב יותר מהשיטה

אם יש מטפל שאת מתחברת אליו ולאנרגיות שלו זה יותר חשוב מהשיטה בה הוא מטפל, מה גם שיש הרבה מטפלים שהם רב תחומיים ויכולים להתאים את הטיפול לפי מה שמתאים לך יותר, ולשלב כלים שונים לפי הצורך. דרך אחרת היא לפי אופי הטיפול: בטיפול הומאופתי את מקבלת תמציות שאת לוקחת מהן טיפות כל יום, וזה אמור להשפיע בלי קשר לשינוי אורח החיים - בדרך כלל הטיפול מאד יקר אבל מספר הפגישות עם המטפל מועט יותר ברפואה סינית, המטפל בדרך כלל ישלב דיקור עם שינוי תזונתי לפי הרפואה הסינית, ואולי עם צמחי מרפא - כאן זו בדרך כלל סדרה של פגישות שבה בונים תהליך טיפולי. ברפלקסולוגיה מטפלים בגופנפש דרך מגע בכף הרגל, גם כאן מדובר בסדרת טיפולים , בדרך כלל פעם בשבוע שבונה התלהיך טיפולי עם מעקב - אני בדרך כלל משלבת עם הרפלקסולוגיה גם הצעות לשינוי באורח החיים - תזונה ותנועה, ולעתים גם צמחי מרפא. אישית , אני מאמינה שרפלקסולוגיה היא הכלי העוצמתי ביותר - דוקא בגלל העדינות של השינויים בגוף. אבל כפי שאת רואה מתגובות אחרות, לכל אחד השיטה המועדפת עליו. חשוב שתראי למה את אישית מתחברת - האם את מתחברת לטיפול דרך המגע או אולי את מעדיפה פגישה קצרה יותר של הדיקור, ואולי את בכלל רוצה טיפול יותר מילולי שמעלה נושאים אל המודע - כמו בדמיון מודרך, פסיכותרפיה, קינסיולויגיה ועוד.

התאמה אישית

הטיפול, מכוון אליך ולא לבעיה. לכן, כמו שאור הציעה- לבדוק כמה כיוונים, למה את מתחברת פיזית (אם את חוששת מדיקור למשל, עדיף כיוון אחר) ורעיונית. רוב השיטות, מכוונת לאיזון האדם ולא רק לטפל בסימפטום, ולכן כמעט בכל תחום אפשר לעזור. לגבי עלויות ומטפלים- כמו ברושים יש עוד מרכזי לימוד שאת יכולה לפנות ולבדוק האם מקבלים מטופלים במחיר סמלי, או אפילו לפנות ולשאול אם אפשר לשים בקשה בלוח המודעות המכוונת לסטודנטים כדי שיפנו ויציעו לך טיפול בהנחה שהם "לומדים" עליך. (כדאי לוודא מה הניסיון, איזה ליווי מקבלים וכד'). וקצת על התחום שלי: קרניוסקרל עוזר לאיזון הורמונלי דרך שיפור תנועתיות פנימית. שיפור התנודה בגולגולת, משפר את ההזנה וההפרשה והתקשורת הכימית והעיצבית של הבלוטות השונות ומתוך כך גם משפיע על התפקוד הכללי.

פשוט...

טוב, אני לא נוהג להמליץ ככה בפורומים אבל: יש צמח שנקרא Vitex agnus castus השם העברי שלו הוא שיח אברהם. הפרות של הצמח בעלי פעילות ספציפית כמעט להיפרפרולקטינמיה. הצמח מאזן רמות של פרוגרסטרון ולכן נראה שיתאים לך ביותר, הפרשות החלב יפסקו והביוץ יתאזן. לגבי איפה היכן וכמה לקחת כדאי שתפני לאחד מאנשי המקצוע העוסקים ברפואת צמחים. איכות המיצוי של הצמח וכמות הלקיחה הם קריטים כאן. כמו כן תוכלי לקרא עוד הרבה על הצמח בחיפוש פשוט בגוגל. בהצלחה

0 אור 0

New member
בדיוק בגלל זה לא שלחתי אותה לקנות ויטקס

אלא שלחתי אותה למטפל בצמחי מרפא, האיזון בין הצמחים והמעקב של המטפל חשובים מאד, ובפרט כאשר מנסים להכנס להריון.

hal767

New member
מניסיון - שילוב של תזונה ועיסוי רפואי מיוחד

היו דרך לפתרון הבעיה, אבל כמובן כל מקרה לגופו. הגישה הטבעונית ההייג'יניסטית רואה בליקוי הורמונלי בעיה כללית יותר של הגוף, כלומר, חלק מאי בריאות של כל הגוף. לכן, בנוסף להתייחסות ספציפית לבעיה ישנה התייחסות לכל הגוף. לטיפולי מגע ישנה השפעה חיובית מיידית על הבעיה הנ"ל, בעוד לתזונה הטבעית האורגנית ישנה השפעה בכיוון של טיהור הגוף מחומרי פסולת שהצטברו בתאים ומשבשים את פעילותם, וכן אספקת חומרי הגלם (אבות המזון) הדרושים כדי שיתבצעו פעילויות שונות, כולל ייצור הורמונים. בתחום טיפולי המגע לעיסוי הרפואי ישנה השפעה מיידית על הבעיה, ולדעתי גם טיפול רפלקסולוגי יכול להיות מועיל.

למעלה