פרולקטין גבוה מאד

אביגיל99

New member
פרולקטין גבוה מאד

לבעלי, בן 36, נמצא פרולקטין ברמות גבוהות מאד (8000) לאחר שתקופה ארוכה הוא אינו כשהיה מבחינת התפקוד המיני נאמר לנו שמדובר בבלוטת יתרת המוח, וקראתי על כך במאמר שלך מ2002 בכל זאת לא ברור - עד כמה זה הפיך? מה משך הטיפול התרופתי עד חזרה לתפקוד מלא? מה הסיכון שמדובר בגידול (אחוזים), מה התהליך? - הבנתי שיפנו אותו לCT/MRI (יש הבדל?) ואם לא ימצאו כלום, רק אז ינתן טיפול תרופתי? ואיזה? איזה השפעות נוספות יש לתופעה ולמה היא קוראת? תודה, (הפורום הזה באמת מיוחד).

פרולקטין גבוה

שלום אביגיל, אתחיל בצורה בוטה. לבעלך יש גידול של בלוטת יותר המוח. לגבי זה אין כל ספק. לגידול זה קוראים prolactinoma. לפי ערך ההורמון שנמדד, מדוב קרוב לוודאי בגידול די גדול, כלומר מאקרו-פרולקטינומה ולא מיקרו, כלומר גידול שהוא קרוב לוודאי גדול מ-1 ס"מ. אחרי הפתיחה הכסחיסטית הזו, בואי ואציג לך את הצדדים הפחות מאיימים. ברוב המקרים הטיפול הוא תרופתי, הגידולים מגיבים היטב לטיפול שמוריד את ערכי הפרולקטין לנורמה וגם מכווץ את הגידול עצמו. במקרים כאלה הטיפול הוא קרוב לוודאילציתות, אבל אין עם זה כל בעיה. קרוב לוודאי שאם הגידול לא מאד גדול ולא היה שם המון זמן, שלאחר שירד הפרולקטין, הורמוני המין שלו יתאוששו בצורה עצמונית. אם זה לא יקרה, הוא יצטרך לקבל טיפול תחליפי ,אבל גם זו לא בעיה. חוץ מהפרשת ההורמון, וההפרע ההורמונלית שהיא עושה על הפרשת הורמוני המין, הגידול עצמו יכול לסכן תפקודים אחרים, ובמיוחד את הראיה. לכן יש צורך לטפל ללא דיחוי. אני די נדהמת שלא קבלתם הסבר על מצבו גם אם עוד לא ידוע מה ימצא בהדמיה. בכל מקרה, אני בהחלט מציעה לכם לעמוד על כך שאת הטיפות התרופתי שיקבל יהיה dostinex ולא parilac, משום שלא שנם שלא טופלו בשום תכשיר מהקבוצה הזו, התגובה הראשונית לדוסטינקד, גם בהקטנת הגידול, טובה יותר. היא תרופה הרבה יותר יקרה ורוב הסיכויים שלא יציעו לכם אותה כקו ראשון, אבל אני מציעה שתדרשו אותה. לגבי השוואה בין CT ל-MRI, MRI מסוגל להבחין בממצאים יותר קטנים. במקרה של בעלך אני מניחה שיהיה ממצא שיראה גם ב-CT וגם ב-MRI. ה-MRI יותר טוב מ-CT כדי לאפיין את היחסים האנטומיים עם כלי הדם בסביבה למשל, CT יותר טוב לגבי עצמות. ההבדל הנוסף, וכאן אולי הדבר החשוב אצל אדם צעיר, הוא שב-MRI אין קרינה, ולכן זו בדיקה (הרבה יותר יקרה גם כן) שהוא יוכל לעבור פעמים חוזרות ללא כל חחש בעתיד. מקווה שעזרתי. אה.. ועוד נקודה. הוא חייב אנדוקרינולוג/ית טוב. זה פה מעקב לכל החיים וחייבים מישהו שמתמצא בנושאים האלה.

למעלה