פרויקט EPP - שבוע 3

chayahd99

New member
פרויקט EPP - שבוע 3

קודם כל אני רוצה לקדם בברכה את שתי החברות שהצטרפו השבוע לפרויקט. אני מזמינה בנות נוספות להצטרף בכל עת. כרגע הפרויקט כולל 4 חברות מלבדי:
בלה אלון64
nesherkal
חרוזית1
נ אוה השבוע אין שאלות מיוחדות, כל אחת מתבקשת פשוט לעדכן לגבי מצב ההתקדמות שלה, כמה טלאים היא עטפה, כמה טלאים היא חיברה וכו'. כמובן אפשר לכתוב עוד על הקשיים תוך כדי העבודה והדברים שנחמדים יותר וכן לצרף תמונה אם רוצים. שיהיה שבוע מצויין

נ אוה

New member
אני גזרתי כ-60 משושים והיות ואני חייבת

לנסות לעבוד חוץ מאשר לגזור נייר, עטפתי בינתיים כ-15 משושים.קל לעטוף אותם. לא היתה לי בעיה. מה שכן, התקשיתי בגזירת הבדים. הצורה די קטנה וגזירה באויר ממש לא יוצא טוב וכשגוזרים על השולחן גם לא משהו. האם רצוי לגזור במספריים או לחתוך בגלגלת נראה לי שיש בזבוז גדול של בד. האם יש שיטה לחסכון

chayahd99

New member
מנסיוני...

היי נאוה, בשביל שלא לבזבז בד אני מסדרת את הניירות הגזורים בצורה ממש מדויקת על הבדים, לפני שאני גוזרת. אני משקיעה זמן ומסדרת את הניירות בסידורים שונים על מנת להפיק מחתיכת הבד הנידונה את המירב. לאחר סידור הניירות ועוד לפני הגזירה אני מצמידה את חתיכות הנייר אל הבד בעזרת סיכה לכל חתיכה/טלאי. אחרי שאני בטוחה שהכל מסודר ויש לי את תוספת הבד הנדרשת סביב כל טלאי (seem allowance) אני גוזרת בעזרת מספריים על משטח נוקשה כמו שולחן (שלא אכפת לי שישרט) וכדו'. הגזירה באויר היא באמת לא נוחה ולא מדויקת מספיק ומכיון שהגזירה נעשית לפי העין ולא לפי סימון, כדאי שהבד יהיה מונח על משטח ישר. עם גלגלת ממש לא נוח לי לחתוך את הבדים בגלל שלא מדובר בקוים ישרים אלא בזוויות. בוסף, עם גלגלת אני תמיד פוחדת שאחתוך יותר מדי ואז באמת אבזבז בד. מכיון שאני משתמשת בשאריות בכל מיני צורות וגדלים יוצא פעמים רבות שגם לאחר הסידור האופטימלי של הניירות נשארים חלקי בד קטנים שאינם מנוצלים. גם אותם אני שומרת בשביל עבודה אחרת עתידית שאולי תעשה בהם שימוש כלשהו. מקווה שעזרתי.

justmom

New member
נראה לי שיש כאן איזה בלבול...

לעסודה קלה ניותר על EPP מכינים 2 שבלונות - אחת בגודל הסופי של הטלאי (בלי seam allowance, כלומר כמו שהטלאי ייראה אחרי ששוליו יקופלו לאחור והוא ייתפר לטלאים האחרים), שמשמשת לגזירת שבלונות הנייר. והשנייה - של הטלאי פלוס seam allowance של רבע אינץ' מכל הצדדים. את השבלונה הזו רצוי והכין ממפל, פלסטיק שקוף שמסמנים עליו בעט פרמננט לכתיבה על שקפים. את השבלונה הזו, הגדולה יותר, מניחים על צד שמאל של הבד, מסמנים סביב שוליה וגוזרים. הקו המסומן יהיה קו הגזירה, וכך לא צריך לגזור באוויר מעל שבלונה, אלא אפשר לאחוז בבד בלי שום בעיה ולגזור רגיל. השבלונה מאפשרת לחסוך בבד - מניחים אותה על הבד בצורה אופטימלית, ואת הסימוןהבא עושים בצמוד אליה (מפני שהיא כבר מכילה את ה-seam allowance). השימוש בשבלונה יעיל מאוד גם למה שנקרא fussy cutting - בחירה של מוטיב מסוים מההדפס על הבד, שיהיה במרכז הטלאי הנגזר (נגיד פרח שרוצים למרכז באמצע הטלאי).

justmom

New member
Sorry. נראה לי שאולי כדאי לבקש מחיה

שתוסיף את זה למאמר על EPP. ואם כבר, איפה המאמר נמצא? הצלחתי למצוא אותו רק בחיפוש, לא דרך ההפניה למאמרי הפורום, ובאמת חסר שם ההסבר על השבלונה הנפרדת והגדולה יותר לגזירת טלאי הבד עצמם. סליחה - אני עושה את זה כל-כך הרבה שנים שדילגתי על שלב דשנראה לי מובן מאליו.

chayahd99

New member
היי עדי

אשמח אם תוכלי לעבור על המאמר ולהוסיף מה שחסר. כדי למצוא את המאמר נכנסים לקטגוריית המאמרים (קישור בצד שמאל של הדף) ומשם נכנסים לקטגוריה "טכניקות". אם נראה לך שהמאמר איננו במקום הנכון, ובגלל זה לא מצאת אותו, אפשר להעביר אותו לקטגוריה אחרת או להוסיף קטגוריה חדשה, אבל לי זה נראה הכי מתאים.
על הפידבק,

chayahd99

New member
נחמד אבל...

העתקת השבלונה אל הבד ושרטוט כל החלקים גוזלת הרבה זמן. אני מעדיפה את הגזירה לפי העין (כפי שתיארתי) כי זה הרבה יותר מהיר.

justmom

New member
זה לא באמת יותר מהיר.

כשמתרגלים מסתבר שהרבה יותר מהיר להניח את השבלונה ולהעביר סביבה את העיפרון אוטומטית, לסמן כך את כל הטלאים ואח"כ לגזור בשוונג אחד. עניין של הרגל, אני מניחה - אבל זה גם חוסך הרבה מאוד גם במרווחי הבד סביב הטלאי, וגם חוסך "פספוסים" שבהם היד מתחלקת וגוזרים טלאי עם שוליים צרים מדי שאי אפשר להשתמש בו.

חרוזית1

New member
אולי אם מניחים את השבלונה הסופית אז אפשר

גם לחתוך עם סכין הגלגלת יותר מהר ויותר ישר לפחות חלק מהעבודה אולי אנסה את בהמשך עם שאר החלקים

נ אוה

New member
עדי תודה,אני חושבת שזה הפתרון

האולטימטיבי לדיוק בעבודה וגם לחסכון בבד. עד עכשיו כשגזרתי לפי העין, לכל משושה היה צד אחורי שונה ולא תמיד יפה אני חושבת שזה יעשה סדר בבלגן.

חרוזית1

New member
../images/Emo45.gif זו גם דעתי אחרי שעטפתי את המשושים שלי

הכי טוב להשתמש בשבלונה ממפל

chayahd99

New member
הסטטוס שלי

בשלב זה יש לי: 3 בלוקים מוכנים 27 טלאים שמחכים לחיבור 11 טלאים גזורים שמוצמדים לנייר ומחכים להכלבה 9 מגזרות נייר שמחכות לבדים שיעטפו אותם בשבוע האחרון לא עשיתי הרבה כי הייתי עסוקה בשמיכה אחרת ואני מניחה שגם השבוע לא אתקדם מי יודע מה בגלל החג ובגלל שאני רוצה לסיים את השמיכה שעליה אני עובדת. בתמונה ניתן לראות את רוב השלל

והסטטוס שלי---עגום

לא ממש התקדמתי ונשארתי באותו מצב. (וזה ממש מביך אותי) משושי נייר גזורים, חלקם עטופים- אך עדיין לא חברתי אף אחד זה לזה. גם אני הייתי מאוד עמוסה השבוע. אולי אצליח משהו ביום חמישי בבוקר אני בחופשה. מקוה שאז אוכל להציג קצת. יום מקסים.

chayahd99

New member
../images/Emo24.gif בלי לחץ

מה שהצגתי אני מכינה כבר מפסח, לא התחלתי אתמול. ואני בטוחה שעד שבוע הבא המצב ישאר כמו שהוא, בלי התקדמות.

חרוזית1

New member
אתמול הקדשתי את כל שעות הבוקר לעבודה

על הפרוייקט הזה. בינתיים רק גזרתי את המשושים וגם זה לא את כולם אני צריכה להגיע למפה בגודל מטר על מטר סופי אז גזרתי את המשושים סידרתי אותם על משטח והחלטתי איזה צבעים יהיו בחרתי את הבדים (גם כן שאריות) וצבעתי את הניירות בצבעים שיהיו בדוגמא אחר כך הנחתי על צבע על הבד שלו וגזרתי באוויר לפי העין רבע אינטש מהנייר וזהו כולם מוצמדים בסיכה כולם בתוך קופסה ואעטוף אותם בהזדמנות הראשונה כי כאמור היום אני ביום טיול כייפי עם חברה אז הנה התמונות שלי

למעלה