פרויקט EPP - שבוע 2

chayahd99

New member
פרויקט EPP - שבוע 2

השבוע אני עדיין לא שואלת על מצב ההתקדמות מתוך רצון לתת לחברות חדשות להצטרף בלי להרגיש שהן בפיגור. אז מי שעוד לא התחילה, מוזמנת להתחיל ומי שכבר בתהליכים מוזמנת להמשיך לגזור ניירות ובדים, להכין טלאים ולחבר ביניהם. מי שכבר עובדת מוזמנת לכתוב על הבדים בהם היא משתמשת ל - EPP ומדוע היא בחרה דווקא את הצבעים/דוגמאות הללו. וכמובן גם אני אכתוב יותר מאוחר.

ציפי טל

New member
חיה שלום

האם בסופו של תהליך זה ,יש מגמה לחבר את כל היחידות לעבודה אחת? או כל אחת מסיימת לעצמה?

chayahd99

New member
אין תכנון כזה

אין תכנון לחבר את העבודות לעבודה אחת שכן כל משתתפת בוחרת בצורה אחרת לטלאים (ובגודל שונה) והצורות השונות לא בהכרח מתחברות זו לזו. אני מניחה שניתן להתגבר על קושי זה ולחבר הכל לעבודה אחת אך לא זו היתה המטרה. המטרה היתה לאפשר לכל אחת ליצור את היצירה שלה תוך כדי תמריץ מהאחרות, שכן הביצוע נעשה במקביל. אינני יודעת מה רצונך בנושא ומאין באה השאלה אך נשמח אם תצטרפי אלינו

nesherkal

New member
הבחירות שלי../images/Emo13.gif

אני משתמשת בשאריות בדים שיש לי שרובן בדי כותנה טובים. מכיון שבחרתי ב,גן הפרחים של סבתא", שהיא דוגמא עתיקת יומין, הרי הפרחים יכולים להיות מכל גוון וצבע ולבסוף אני אחבר בינהם בצבע בהיר ועדין, הלבטים שלי בין כחול בהיר וירוק בהיר עם דוגמא קלה או מרקם קל. חיברתי כבר מספר פרחים ואני ממשיכה ונהנית.

ציפי טל

New member
תודה על ההסבר....

באחת הקבוצות שנפגשות פעם בחודש, עלה פרוייקט כזה ,הבנות קיבלו נושא וכל אחת הייתה צריכה לעשות ריבוע/ריבועים,( לא זוכרת) ולבסוף הפכו את זה לעבודה אחת גדולה...ומשם בא לי הרעיון. אשתדל לרתום את עצמי לפרויקט שהצעת לילה טוב ציפי

חרוזית1

New member
ציפי אם היינו מחברות את העבודה של כולם

למי הייתה שייכת העבודה?? לכן כל אחת מכינה עבודה לעצמה

שמיכת EPP שלי

אז נכון לשבוע שעבר בחרתי משושים (ממש בחירה מקורית, אורגינלית כמו שאבא שלי אומר). ובמשך השבת עוד עלעלתי בספרים וחוברות והשתכנעתי אף יותר שזו הצורה המתאימה להתחיל איתה. והערב------גזרתי את המשושים. מחזרתי ניירות משומשים כדי לשמור על הכדור שלנו. בחרתי בינתיים כ 4 בדים מהבדים שלי והספקתי לעטוף 5 משושים. החלטתי שאשתדל כל ערב לסיים 5 משושים. הבעיה שלי היא דוקא לא בבחירת הצבעים אלא כיצד מחברים את המשושים זה לזה. חמוסי- המלאך המושיע שלי הבטיחה שתדגים ותסביר לי את אופן חיבור החלקים. כשאסיים את כל עיטוף המשושים אצרף תמונה. וכשאלמד את תהליך החיבור אז בכלל זו תהיה חגיגה. ואפילו אני יודעת מה העבודה תהיה ולמי היא מיועדת! כך שיש משימה, יעדים ומטרה. וזו כבר התחלה.

chayahd99

New member
חיבור המשושים

יש את המדריך המעולה הזה שמסביר שלב אחר שלב כיצד להכין ולחבר את המשושים, התמונות אומרות הכל. נדמה לי ש- justmom פרסמה את הקישור הזה לראשונה. הדבר היחיד שלא אהבתי בהסבר הנ"ל זה העובדה שהם אומרים לתפור מעל הנייר בלי להעביר את המחט דרכו. לי זה נראה בלתי אפשרי, הנייר בורח והבד לא צמוד מספיק כך שאחרי מספר נסיונות התייאשתי והעדפתי לתפור דרך הנייר. אם את מגלה איך בכ"ז לתפור מעל הנייר - אשמח לשמוע. ואגב, מה את מתכננת לעשות מזה ולמי זה מיועד
סקרנת אותי

חיה, תודה רבה!

הבנתי את אופן החיבורים. גם אני תופרת עם הניר, למרות שהבנתי כיצד נתפר ללא הניר. אבל זה מאט מאוד את קצב העבודה שלי. אולם לאחר שאגהץ ואחבר את החלקים זה לזה, אסיר את הנייר. השמיכה מיועדת לתינוק/ת בדרך של חברה מאוד מאוד טובה. כיון שעדיין מין העובר אינו ידוע, אז אני משלבת צבעי בת/בן.. יש כבר שמיכת תינוק אחת שתפרתי לפי הוראות מהמגזין- "חדר הצעצועים של לירון" יצא מהמם מיועדת למישהי שצריכה ללדת באוגוסט, ועכשיו הפרוייקט הזה בא לי כמו כפפה ליד לתפירת השמיכה לחברה הנוספת. בשני המקרים, אני יודעת שההורים יעריכו מאוד את העבודות וזה חשוב לא פחות. אחרי שמשקיעים, ובעבודת טלאים משקיעים לא רק זמן, אלא גם נשמה ואהבה חשוב שמי שמקבל את המתנה גם יקבלה בהערכה ובאהבה.

חרוזית1

New member
בלה איזה יופי כיף לתינוקים שיגיעו לעולם עם

הכנה כזו. אז אני מבינה שרק אחרי התפירה וחיבור חלק לחלק מוציאים את הנייר?

chayahd99

New member
יש ויש אבל עדיף אחרי שתופרים הכל

יש מדריכים שאומרים שברגע שטלאי מסוים מחובר מכל עבריו לטלאים אחרים, ניתן כבר אז להסיר את הנייר מהטלאי האמצעי. לעומת זאת, כפי ש - justmom הסבירה בפורום לפניי מספר שבועות, עדיף להוציא את כל הניירות רק לאחר שכל החלקים מחוברים אחרת עלול להיווצר עיוות ומתיחה של הטלאים.

chayahd99

New member
הבחירה שלי

בגלל שאני אוהבת למחזר (כל דבר, לא רק בדים) בחרתי להשתמש בבדים בכל מיני צבעים, בנסיון לנצל שאריות שהצטברו אצלי. את הטלאים אני מתכננת לסדר בדוגמת קוביות עם אפקט תלת-מימדי. בשביל האפקט, כל מה שצריך זה שהטלאים יהיו בגוונים שונים של כהה-בינוני-בהיר וצריך לחבר את כל הקוביות כך שהגוון הבהיר תמיד באותו צד והגוון הכהה תמיד באותו צד. מתוך השאריות שלי אני משתדלת להשתמש בבדים שבהם ההבדל בגוון הוא גדול מאוד, כדי שבסוף הדוגמא תהיה בולטת.

שומרתלב

New member
מפת משושים

אני חזק בחלונות קטדרלה.. אבל מצרפת תמונה של מפת משושים שעשיתי לפני 6 שנים בערך (חופשת לידה האחרונה שלי..)

למעלה