פרויקט DIY - Custom PJ Bass USparts and relic

pazf402

New member
פרויקט DIY - Custom PJ Bass USparts and relic

לאחר זמן מה של איסוף ציוד off the rack במשך זמן מה ובעיקר משחק עם חלקים כאלה ואחרים שהיו ברשותינו במהלך השנים, החלטנו לנסות את חלק ממגוון הסדנאות שפזורות בתפוצות וספציפית בארה"ב כמוקד עיקרי של הנושא, גם כמובן אם עושים גיטרת חלקים ומזמינים די "על עיוור" אז לפחות כדי לצמצם כמה שיותר את הסיכוי שלקבל סתם קרש עץ הולכים על אלו מארה"ב, שיש עליהם ביקורות טובות מלקוחות מרוצים, שבחים בפורומים(ועדיף בכמה שיותר ולא איזה הערת שוליים פעם באיזה פוסט), ציון מוכר איביי ועוד. חלקי אלקטרוניקה וחומרה לגיטרה ניתן להשיג במחירים טובים שעוברים מוכר, מוכר באיביי, חיפושים באינטרנט אחר ספקים יחסית זולים אבל למי שאין כוח לעשות זאת יכול פשוט להיכנס לאתר שמתעסק בנושאים האלה בצורה מרוכזת כמו סטוארט-מקדונלד שהמחירים ברובם סבירים כולל משלוחים לארץ מכיוון שלא ממש מדובר בחבילה גדולה(גשר,מפתחות ופיקגארד שתופסים את רוב הנפח).

צוואר - הוזמן ישירות מסדנת TEXAS CUSTOM, צוואר באס(פנדר), פרופיל צוואר - C מודרני, בגלל שהצוואר שם עשוי מסילבר מייפל שבדרך כלל לא מתאים לבניית צווארים ובמיוחד לבאס, הזמנו את הצוואר עם רווזוד פרטבורד והוא מגיע מהם עם ביינדינג ואינליי ריבועים כמו ב-70'S, עליו הורכבו מפתחות שלר בסופו של דבר, הצוואר נשלח בתוך ארה"ב לסדנת MJT לצביעה מחדש ויישון, חינם כחלק מהמשלוח של הצוואר ברכישה(נמצא באייבי בהתחלה עם פרסום למשלוח חינם והמוכר עמד בזאת גם באתר ללא שפירסם זאת,בדרך כלל מוכרים מארה"ב לא עושים בעיות בנושא זה).
ב-MJT הורידו את הצבע הפולי' שמצפה גיטרות כמו מיגון ריאקטיבי של טנק רוסי וחוסם את כל התנודות שרוצים לשמוע, נצבע בשכבה דקה של לכה ניטרו מגוונת להתאמה ליישון של הגוף וכמובן עבר שפשוף רליק במרכז הצוואר ללא מכות כדי רק לדמות צוואר שנוגן כבר בעבר.

גוף - ב-MJT, בוחרים גוף, ראוטינג, סוג עץ(ASH/ALDER), רמת יישון, הצהבה, פיצוצים בצבע, פיצוצים בלכה(CHECKING), שפשופים מהזרוע, שפשופים מהאבזם וכמובן צבע. הגיטרה נבחרה ליישון עדין בהתחלה וגם ניתן לשלוח אליו תמונות לרפרנס אם אתם יודעים בדיוק מה אתם רוצים שיעשה, אחרי שהוא שלח תמונות של השלבים הוחלט לבצע יישון יותר אגרסיבי אבל עדיין לא גיטרה מכוסחת לגמרי, רק כזו שלא תראה כאילו יצאה אתמול מהמפעל כי בכל זאת זה פרויקט רליק, שהתוצאה הסופית היתה מקובלת עלינו, נתנו לו אור ירוק וכל החלקים נשלחו אלינו להרכבה. ניתן גם לשלוח אליו חומרה לטובת יישון והשלמת המראה אבל זה פחות עניין אותי בשלב זה והתוצאה נראית כמו גיטרה ישנה ששודרגה עם הזמן בחומרה חדשה ומבריקה.

פיקאפים/חיווט - הפיקאפים הוזמנו מBULLOCK על פי SPECS שהלקוח יכול לבחור בכל היבט כמעט של הפיקאפ, מסוג חוט,עובי,סוג מגנט, אורך מגנט, שעווה/ללא, וינטאג'י/מודרני וכמובן בגלל שהגיטרה היא PJ ויש שילוב בין שני פיקאפים שלא "נולדו" להיות יחד אז גם כדי להתאים את הפיקאפים אחד לשני. כמובן שבעת ההזמנה גם נאמר לו את מפרט הגיטרה שאליה מיועדים הפיקאפים ולפני שהוא מתחיל בכלל לבנות את הפיקאפ הוא שואל עוד שאלות לגבי כיוון עדין/FINE TUNING שאולי רוצים לעשות לפיקאפ.
כבר אני חייב לומר שהפיקאפים הם ההפתעה הכי גדולה של הפרויקט ונשמעים מאוד טוב ביחס למחיר שהם עלו(בערך 80-90 דולר לפיקאפ), שהם כמובן גם נשלחו ל-MJT(משלוח חינם בתוך ארה"ב) והגיעו יחד עם הגיטרה.
החיווט שנבחר הוא כמובן קבלי NOS כמו ששימשו את פנדר בשנות ה-60 והסכמה לפי STACK KNOB BASS שמאפשר ווליום וטון בנפרד לכל פיקאפ בדומה ללס-פול אבל ללא בורר, ברגע שווליום פתוח, הוא "קיים" וברגע שלא, אז לא. מצבי ביניים שונים הם אפשריים בדרך זו.

הרכבת הגיטרה היתה יחסית פשוטה מכיוון שהחלקים הם די סטנדרטיים ורוב החורים קדוחים מראש ע"י הסדנה ואנחנו לא ביקשנו שזה יעשה(כל פעולה כמובן אצלם מעבר למחיר ששולם על הגוף הוא אקסטרה - הגישה בדברים האלו ברוב הפעמים היא DIY ואנשים יכולים לחסוך בדרך זו על פעולות שהם יכולים לעשות בעצמם). דבר אחד מסובך יחסית שהיה צריך לעשות בגיטרה הוא קדיחת חור מוביל לחוט הארקה שמתחבר לגשר שאיתו העבודה עם הגיטרה הרבה יותר שקטה וללא רעשי רקע מיותרים, את זה הייתי ממליץ לבקש מהם לקדוח את זה למי שאין את הציוד/ידע לעשות זאת.
להשלמת הלוק גם אפילו ניתן להזמין לוגו(WATERMARK) שפשוט נראה אחד לאחד כמו המקורי וגם במקורי זה מודבק באותה צורה. אנחנו בחרנו בלוגו של סוף ה-50'S.

סיכום -
עלות הפרויקט הסתכמה בכ-4300 ש"ח +/- 100 ש"ח לפה או לשם, אל תתפסו אותי עכשיו על מילה, הגיטרה נשמעת ביחס למחיר שיצא באמת מרשימה מאוד, סאונד מלא, וורסטיליות , נוחה מאוד לנגינה וגם כיף להסתכל עליה, העבודה על הצוואר היא ברמה יותר נמוכה יחסית מאשר על הגוף(טראס רוד לא בדיוק קדוח באמצע וצביעה בלכה את הפרטבורד שלא אהבנו במיוחד), חשוב לציין כי כלים שנבנים עצמאית הם בעלי שווי כספי למכירה שתלוי בקונה ויכול להיות שהוא יאהב באותה צורה את הגיטרה ויהיה מוכן לשלם את הסכום גם כן אבל מכיוון שזהו פרויקט קאסטום שלא ניתן יותר לשנותו המחיר יהיה בהתאם וחשוב לקחת זאת בחשבון אם מעוניינים למכור את הגיטרה לאחר מכן. זאת חוויה די נחמדה להגות רעיון לכלי קאסטום בשבילך ובסוף לראות אותו מתממש, ללא ממש ידע בנגרות/בניית גיטרות זה לפי דעתי האישית, הדבר הטוב הבא. ישנן סדנאות שנותנות גם "אישור/ברישיון" של החברות הגדולות ולמעשה גיטרה שנבנית עם חלקים מקוריים, יכולה להיחשב כדגם מן המניין לחלק מהאנשים, למרות שאצלנו זה ממש לא מתקבל ככלים מן המניין מבחינת שמירה על ערך במכירה. ככל שהפרויקט מסובך יותר והעצים/חלקים יותר איכותיים/יקרים כך גם הוא יהיה יקר יותר והגיוני גם שאלו שעובדים עם חלקים באיכות גבוהה יותר גובים גם יותר על העבודה.
 

MetalicBluz

New member
די אתה לא יכול לכתוב את כל זה (וקראתי הכל)

ואז לתת לינקים לא תקינים..
זה לא חוקי.
 

pazf402

New member


תכל'ס היא מיקס של כל מיני תקופות בפנדר אבל עדיין יש לה וויב נכון.
ותודה לכל מי שהגיב ודרך אגב זה Daphne Blue, לא שזה משנה הרבה...כל הצבעים של הסיקסטיז מגניבים, יש לי כבר להקת סרף בבית:

http://imageshack.us/photo/my-images/585/45747610150911010944825.jpg/
 

N i r T

New member
SHORELINE GOLD או אפילו GOLD SPARKLE

זה הכי SURF שיש.. תשאל את דיק דייל...
 

pazf402

New member
הכי סרף שיש אבל....

...קטסטרופה בטח לסאונד, לפי מה שידוע לי צבעים סטייל candy apple red ו gold למיניהם שהם צבעים מטאליים, דורשים הכנה וכמובן שכבת צבע עבה יותר מאלו שהם סתם צבעים מלאים/אחידים וכמובן סאנברסטים.

בכל מקרה אם תהיה לי גיטרה בצבע מטאלי וינטאג' זה בטוח יהיה candy apple red...לפי דעתי האישית פנדר בצבע זהב נראית ממש
ית
 
נראה לי שזה תלוי בסוג הספרקל

יש ספרקל דק מאד, עדין (כמו אצל דיק דייל, כמו שלי בתמונה) ויש ספרקל "גושני" שיותר מגיב לאור, ואני מניח שידרוש יותר שכבות לקה (מודרני יותר, ואכן נראה קצת "זול").
וגם - ספרקל ניטרו עדיין יותר שווה ממלא פולי (לענ"ד) Anyday, אם מדברים על לתת לעץ לנשום (בהסתייגות - ששכבת היסוד לא תהיה פולי).
 

lifelees dead

New member
אי אפשר להתייחס לתמונות האלה ברצינות

כשאתה שם לי סט כזה יפה מול הפרצוף
 
לא התכוונתי...

אבל תודה. רק רציתי לתת דוגמא לספרקל.
ולפז יש ציוד כזה, שאתה תשכח לאכול ולשתות. זה שרשור שלו - תן לו קרדיט שמגיע לו.
 

pazf402

New member
אני מוכן

לגיטרה עם בסטייל הזה רק בקנדי אפל רד, אם אפשר לעשות את הצבע דק וכמובן כמה שפחות "פלסטיק" שזה באמת הבעיה הרצינית של פיניש פולי'.
 

amitzangi

New member
גם אני התבאסתי לא לראות תמונות

אבל יותר למעטה ראיתי שיש. שמע זה נראה פיצוץ. נכנסתי לאתר שלו יש לו עבודות מדהימות.

העלת לי את החשק להביא גוף רליק שוב........ =]
 

pazf402

New member
בזכותך...

...בכלל התחלתי לחשוב על הפרויקט הזה בתקופה האחרונה ובגלל שדיברנו ורצינו לעשות משהו לבד בארץ, אמרתי שחייבים לחפש חלופה זולה יותר ובאמת בשום מקום במחיר כזה לא ניתן למצוא תוצאות ברמה שלו, רושמים עליו גם המון דברים טובים בשוק השדרוגים לכלים קיימים והNOCASTER שלו והESQUIRE הן מוצר די מבוקש אפילו...

חבר עכשיו הזמין גוף סטראט...נחזור עם תובנות בנושא זה בהמשך...
 

amitzangi

New member
תעדכן שהגוף סטראט יגיע

אני רוצה לשמוע חוות דעת על איכות הבניה, העץ והרליק
 

pazf402

New member
לבד

הזמנתי את הDECAL ופשוט ביקשתי מהם כחלק מהעבודה על הצוואר להוריד את הלוגו שהיה של TEXAS CUSTOM ורק לצבוע בלכה, את שאר העבודה פשוט עשינו כאן עם הDECAL שההדבקה שלו היא במים.
 
למעלה