פרויקט CH יוצא לדרך...

fazer

New member
פרויקט CH יוצא לדרך...

עקב נסיבות משמחות הושבת ה CH שלי מחמת מעבר (זמני) ל|פחית| וחוסר יכולת להחזיק ביטוח מקיף לשניהם. לפני שבוע עשיתי סיבוב פרידה על הקטנוע, ולאחריו הוא נשטף, נקשר לעמוד, ובוטל הביטוח שלו. עד כאן החלק העצוב. עכשיו, בסיבוב הפרידה שעשיתי עליו גיליתי כמה דברים: א. הקטנוע עקום לגמרי אחרי כל הטראומות שחווה בחייו (שתי תאונות, אחת מהן גררה "עקמת שלדה" בינונית) - ואולי זה רק הכידון שאינו מכוון וגורם לכך שכדי לסוע ישר הכידון צריך לפנות מעט ימינה. ב. עם כל כמה שזה קטנוע, ולמרות הרקע שלי באופנועים, מאוד נהניתי ממנו, ואין לי שום רצון למכור אותו, אלא לחכות לימים טובים יותר ולהמשיך להתנייד עליו בעיר. ג. כל האביזרים המתכלים (בלמים, צמיגים) צריכים חידוש. אי לכך ובהתאם לזאת הכרזתי על "פרויקט CH", ולהלן הפרטים:
המטרה היא לנצל את ה"חופשה מאונס" שכפיתי על הקטנוע כדי לפרק אותו לגמרי, לשפר אותו במסגרת המגבלות, ולהרכיב אותו חזרה, טוב מתמיד.
המטרה אינה להפוך את ה CH לקטנוע מרוץ, אלא להביא אותו למצב של "כמו חדש", תוך שיפור אספקטים שמפריעים לי בו (האגזוז המכוער שלו, מתלים, צמיגים, בלמים, אולי קצת כוח למנוע - הכל במסגרת המגבלות הטכניות והכלכליות) - כלומר להביא אותו להיות קטנוע ליומיום, אבל להתאים אותו יותר לדרישות שלי.
מי שמכיר את הצהוב שלי יודע שמבחינה חיצונית הוא יפה, ולדעתי הדבר היחיד שיתווסף זה ג'אנטים צבועים בצהוב גם הם, ואולי מראות אחרות. אז עכשיו כשפרקתי את כל מה שהיה לי על הלב, אשמח לקבל קצת עצות/רעיונות/הערות/אזהרות. אני לא ממהר, וגם אם אתחיל בעבודה בעוד חצי שנה (הגיוני לחלוטין מבחינה כספית כרגע) אני רוצה להגיע לתחילת הפרויקט עם כמה שיותר ידע, וכמה שיותר עצות חכמות. ולכל החכמים: אני יודע שפרויקט כזה אינו משתלם מבחינה כלכלית, כיון שבכסף שאני אשקיע אני אוכל (כנראה) לקנות (נגיד) B&W חדש, אבל ממתי אופנוע פרויקט הוא השקעה כלכלית? כל עזרה תתקבל ב|ברכה| Fazer

drbig

New member
תשמע ,תראה

לשפץ כלי של הונדה יעלה די הרבה, ביחוד חלקים חדשים ,וזה למרות שיש הרבה כלים כאלה כחלקי חילוף , לדוגמה המזלג הקידמי כמעט ולא ניתן לישור - וחדש מגיע לאלפיה. וקשה עד בלתי אפשרי למצוא משומש ישר - אלא אם כן תאונה אחורית שלא פגעה בפרונט... לבדוק מקבילות גלגלים - כדי לדעת אם המזלג עקום או גם השילדה. אם יש X או II לשפר - את חלקי הוריאטור צריך להיות קיט - אם לא משקולות של CN יתנו פתיחה חזקה יותר. אולי גם יש אגזוז תחליפי קל ופתוח יותר. כנס לאתרי שיפורי קטנועים. לגבי שאר המכלולים - צמיגים ,בלמים -אל תשחק תחליף לפני שאתה חוזר לרכב. (בתלות בבלאי שלהם כמובן) תשמן כבלים וידיות ,חזק ברגים ,בדוק מערכת חשמל - (מצבר +מחברים) . ודרך צלחה...

tygger

New member
אני יכול לעזור עם צמיגים בתקווה.

אבל אני לא בטוח במידות. שאר הדברים אני צריך לבדוק אם יש ואני לא ממש בטוח.

למעלה