פרויקט ראשון

• פותח הנושא NJS
  • פורסם בתאריך

NJS

New member
פרויקט ראשון

להתאים שירים בעברית/לועזית לחברי הרומח לדוגמא - גדילן - אופס איי דידט אגן נ.ב הרעיון לקוח מהסרט מרס תורכי

NJS

New member
פרויקט שני

"הכי הרומח שיש" כלומר למצוא כל מיני דברים שמאפיינים את הרומח לדוגמא - הגזע שלדעתי הכי מייחד את הרומח זה הקנדרים כל קרין מכירים אותם ויש אותם רק ברומח

NJS

New member
פרויקט שלישי

"נקודת השיא" כלומר למצוא לכל דמות ברומח נקודת שיא בעלילה הפרטית שלו לדוגמא - סער - הפרידה מאלהנה צפריר

סרינה99

New member
אני מצביעה לזה...ושאלה למכורי לשון

השאר משעמם אוף יש לי מחר מבחן בלשון!!!...איך לעזאזל מישהו מצליח לסבול את זה??...התכוננתי משהו כמו רבע שעה ובא לי לדפוק את הראש בקיר אז בכל מקרה למי שמבין פה בלשון...איך יודעים מה מילת המקור של פועל?? ופליז תענו מהר!

סרינה99

New member
נגיד כשרוצים לבדוק אם זה שווא נח\נע

אז המורה שלי כתבה: כדי לבדוק את סוג השווא נמצא את מילת היסוד ונבדוק אם השווא מציין תנועה או 0 תנועה אז מה זה מילת יסוד...ואיך לעזאזל מוצאים אותה??

BlackCuty

New member
זה קל!

את צריכה להפוך את אותו הפועל לעבר נסתר באותו ביניין... דוגמא: פועל היסוד (כמו שקראת לזה) של נתרגש הוא התרגש. מקווה שעזרתי

midnight dragon

New member
אהה... אז ככה בודקים אם זה../images/Emo15.gif

שווא נע או נח? באמת תהיתי איך עושים את זה.. ואז החלטתי שלצייר ביומן "479, זה רק נראה שפוי" זה יותר מעניין ועזבתי את השוואים..

SaberTooth

New member
אז המורה שלך מטומטמת...

אין כזה דבר "מילת יסוד" בפועל (אם כבר בשם... וגם שם לא קוראים לזה ככה). עכשיו, כדי למצוא אם שווא הוא נח או נע, צריך להעביר את הפועל לצורת עבר נסתר ("הוא אתמול" בשפת מורות) ולבדוק אם השווא המדובר מקורו בתנועה או מקורו באין-תנועה. אם מקורו בתנועה = שווא נע. אם מקורו באין-תנועה = שווא נח.

סרינה99

New member
את זה שהיא מטומטמת כבר ידעתי...

היא לאזוכרת את החומר לימוד אז כל השיעור היא מכתיבה לנו מתוך ספר
ותודה
...סוף סוף הבנתי

midnight dragon

New member
נכון שאתה רוצה לבוא ולעשות מחר../images/Emo15.gif

את המבחן בלשון במקומי? בבקשה.. אני אעשה מה שאתה רוצה... *מתחננת*

Orbital Shadow

New member
המממממ../images/Emo123.gif../images/Emo60.gif

אפילו תעמדי על הראש ותאמרי: יש לי צפרדע מרקדת בכיס מישהו רוצה?! אני
מסטולה
מה פתאום
*מסניפה*

midnight dragon

New member
אפילו זה ../images/Emo8.gif../images/Emo15.gif

הכל כדי שסייבר יבוא ויעשה את המבחן במקומי....

למעלה