פרויקט "נוער אומר לא ל

דליה .ד

New member
פרויקט "נוער אומר לא ל

אלימות נגד נשים". אתמול התחילו בבית הספר התיכון שלנו פרוייקט חדש וייחודי בארץ ששמו מופיע בכותרת. הפרויקט מיועד לתלמידי/ות י´ - י´א . אתמול הוזמנו בערב למופע אימפרוביזציה של "תיאטרון הקיבוץ" בנושא אלימות נגד נשים ואלימות מינית, לאחר מכן הובא סיפורה של נפגעת גילוי עריות (מגיל 4 עד 16) והוצג הפרוייקט שבמהלכו יוכשרו הנערות והנערים לדבר עם נוער פגוע אלימות פיזית ו/או מינית. הם יעברו הכשרה ע"י מומחים מהתחום וגם יסיעו ויתנדבו במקלט לנשים מוכות בבאר שבע. המטרה היא להגיע לבתי ספר, למתנסים לתנועות הנוער למועדוניות ולדבר עם נוער. דרך אגב, אתמול התברר שאחת מכל 3 בנות מוטרדת מינית לפחות פעם אחתעד גיל 18, ואחד מכל 7 בנים.... בעבר אני התנדבתי בקו החם 1221 למי שמכיר, עבדתי שם שנה ועכשיו הבת הבכורה מתחילה את הפרויקט. הפרויקט הוא בשילוב ותמיכת ההורים והמחנכים.

AYELET1

New member
נשמע חשוב ומעניין

ובעל ערך מוסף- אותם תלמידים המשתתפים בפרוייקט, כנראה לא יטרידו בנות. הסטטיסטיקה שהבאת מזעזעת ומחרידה. מאין היא

נשמע לי סלט לא ממוקד- סליחה!

אלימות נגד נשים- כלומר נשים מוכות ומצד שני הטרדה מינית (לפני גיל 18 ) ןמצד שלישי גילוי עריות מה עוד? כלומר לעיתים מרוב רצון להקיף את הכל - נוצר פספוס. מה המטרה של הפרוייקט בדיוק??? מאיפה הסטטיסטיקה על הטרדה מינית? נשמעת לי חמורה מול נתונים שאני מכירה, ואני מבינה שאתם מדברים על הטרדה מינית לפני גיל 18???? כי לפחות לפי הנתונים שאני מכירה ומוכנה לחפש לך לינקים לעניין ,אם תרצי, מרבית ההטרדה המינית נגד נשים (לא מכירה נתונים נגד גברים) היא אחרי גיל 18, החל מהצבא , אוניברסיטה ומקומות עבודה. לא כל כך ברורה לי ההגדרה של "הטרדה מינית " בבית הספר- ומאיפה הנתון? אשמח לקבל מידע מדוייק יותר.

גלי®

New member
בכלל , (וסליחה שאני קופצת נושא !)כל

הנושא של הגדרת הטרדה מינית הוא מעורפל ומאד סובייקטיבי ... לכל אחת מאיתנו , יש גבול אחר ... האחת תקים קול זעקה אם יניחו יד על כתפה , והשניה יכולה "להסתחבק" עם עמיתיה הזכרים ... אני לא בעד הטרדה מינית , אבל קשה להאשים את הגברים שהם מבולבלים .... (כאן אמור לבוא אמוטיקון מהורהר... )

מעבר להגדרת החוק, ויש כזו מ1999

יש משהו ברור של הטרדה מינית, כאשר מדובר ביחסי עבודה למשל (עובדה שגם את אסוציאטיבית התייחסת לכך) היות ועסקתי בתחום הטפול בנושא משך לא מעט שנים, היו לנו כמטפלים, כל מיני החלטות והגדרות שאיפשרו לנו התמודדות עם אירועים שונים. ראשית -יש לערוך הפרדה בין תקיפה מינית (משמע מגע אינטימי, או נסיון למגע) כאשר מגיע בניגוד לרצון המתלוננת (אה...צריך שתהיה גברת מתלוננת בעניין די בסיסי). לא מקובל שנהג אוטובוס של דן יראה אישה שיבוא לו, וינשק אותה צרפתית שהיא תשלם לו את דמי הנסיעה. ברור לכולם, שאמנם מדובר "רק " על נשיקה,אבל הסיטואציה, ההיכרות, וכל היתר מכניסים את הנשיקה למקום של תקיפה. הבעיה היא כמובן עם אירועי תקיפה עמומים יותר. אבל , מרבית אירועי ההטרדה אינם תקיפה מינית. אלא הצקה על רקע מיני, חיזור אגרסיבי, אי ידיעת הגבול, הבדלי מנטליות ועוד. ואז מאד עוזר הערה של המוטרדת למטריד שיחדול ממעשיו. שכן אם לא הוזהר, איך יידע שהתנהגותו חורגת מגבולותיה של הגברת? בחלק גדול מהכרעות הדין בישראל, ובארה"ב קיימת חובת ההתרעה. ישנם מקרים שבהם חובה זו אינה הכרחית, כאשר מדובר על יחסי מפקד-פקוד בצבא למשל ובחלק ממקומות העבודה , שמדובר על יחסי מרות. אבל ברור מעבר לכל ספק שהקודים הם לגמרי אישיים- ואי אפשר לעשות הכללות בעניין. כי מה שלאחת נראה נורא ואיום ,לאחרת נראה לגטימי ביותר.

וחלקן של נשים בהטרדות הוא לדעתי

הלגמרי אישית, ה"כשאת אומרת לא למה את מתכוונת"? נשים לעיתים, בעיקר צעירות יותר או מבולבלות בזהות המינית של עצמן מפלרטטות, חוצות הרבה קווים אדומים של עצמן, ואז נסוגות.. מבלבלות את עצמן ואת הגבר שאיתן. אם היא לא רצתה להתנשק, ובסוף התנשקה איתו ואח"כ לא רצתה להתפשט ,אבל בסופו של דבר התפשטה וגם הורידה לו את המכנסיים, אז אולי תחת לחץ מתון היא גם "תסכים" הלאה... אבל זה תקוע בתפיסות ונורמות של גבר כמפתה ואישה כ"נותנת" או מתפתה. והבלגן מתחיל שהקודים שלו ושלה -לא זהים. ובעיקר בגיל ההתבגרות או בגילאים צעירים שגם חשופים יותר, וגם מבולבלים יותר הוא והיא גם.

למעלה