פרויקט ה- 300

עמית ע

New member
מוקדם יותר

אני יוצא מנקודת הנחה שמה שאתה קורא לו "סולו" זו התקופה שבה הנהיג את להקת אובליביון אקספרס, בתחילת-אמצע שנות השבעים. הם הוציאו כמה אלבומים מצויינים כמו Better Land, Second Wind, Closer To It. שיתוף הפעולה של אוגר עם ג'ולי דריסקול/טיפט ולהקת טריניטי היה בסוף שנות השישים. הסגנון דומה, אבל דריסקול מוסיפה בחלק מהשירים נופך מאד דרמטי שלא קיים אצל האובליביון אקספרס.

FunkyMonk

New member
הנה שלי:

אני יודע שאני חוזר על דברים, אבל... Beatles: Revolver Sgt. Pepper Let it Be Magical Mystery Tour Pink Floyd: Piper SOS giles, giles and fripp: The Cheerful insanity of ... The Broundsberry Tapes (או איך שלא כותבים את זה) Jimmy Hendrix: Are You Experienced? Frank Zappa: Freak Out! אמממ.. לא חושב כרגע על יותר.. (לגבי השניים האחרונים.. ג'ימי לא בריטי, אבל גדל בבריטניה - נחשב? וזאפה אמריקקי אבל הוא לא יכול לא להיכנס!)

epitaph

New member
את רוב מה שרציתי להכניס כבר הכניסו.

אבל עדיין, נביא רשימה של עשר, למרות שחלקם כבר נכללו כאן מקודם: The Beatles - Sgt. Pepper אחד מהגדולים בלי ספק Traffic - Mr. Fantasy מבחינתי יכול להיכלל יחד עם פאמילי וקינג קרימזון בתחרות האלבום הראשון הטוב ביותר ויש לו סיכוי טוב להגיע למקומות גבוהים. Moody Blues - Days of Future Passed האלבום הכי מוכר של המודי בלוז (לא יודע אם בצדק כי יש להם עוד כמה וכמה אלבומים נהדרים) שמציג כאן גישה קצת שונה ממה שבא לפני זה והקונספט גם ממש רעיון נחמד. Family - Music in a Doll's House ראה ערך טראפיק, השילוב המיוחד הזה בין פסיכדליה לפרוג, איפשהוא בתחום האפור הזה ומצליח לשאוב נפלא את הדברים הטובים משני התחומים. Arthur Brown - The Crazy World of Arthur Brown הלהקה שתוביל בסופו של דבר ל- Atomic Rooster ו- Kingdom Come (וגם לחלק נכבד מ ELP) עם יופי של אלבום, טיפה משוגע כמו העטיפה אבל עדיין קליט ומגניב. Caravan - S/T מהשופרא דשופרא של הפסיכדליה, גם בתור פרוג הם לא יאכזבו... Soft Machine - 1 השילוב של הג'אז עם הפסיכדליה והיללות של רוברט וויאט, מה הבן אדם צריך יותר בחיים? Colosseum - Those Who Are About To Die Salute You פחות טוב מאלו שיבואו אחריו אבל עדיין ראוי לציון. Family - Entertainment המשפחה משכללת כאן את הנוסחא והקול של צ'פמן עדיין עושה רק טוב. Yes - S/T התחלה פסיכדלית לאחת מלהקות הפרוג הגדולות, אחלה קאברים וגם חומר מקורי לא רע בכלל.

למעלה