פרויקט ה- 300

מורנא007

New member
פרויקט ה- 300

חשבתי במקור לערוך סקר על 256 האלבומים הטובים בפרוג. מאחר שקיים סקר של 250, החלטתי להרחיב קצת ל- 300 אלבומים. בשלב ראשון נבחר את האלבומים שיכנסו לרשימה, בשלב שני נדרג. נתחיל מפרוטופרוג בריטי בקו התפר בין הפסיכדליה לפרוג. יכנסו 10 אלבומים לרשימת ה- 300 ויהיה סבב השלמות. אתם מוזמנים לבחור 10 אלבומים לכל היותר של פרוטופרוג בריטי. כל משתתף/פת רשאי/ת לבחור 10 אלבומים. כל קול נחשב לנקודה. ברשימות המכילות יותר מעשרה אלבומים יספרו רק ה- 10 הראשונים. אלבומי אוסף להיטים ובוטלגים לא יחשבו. ההצבעה תמשך עד ליום שני בחצות (אם לא תפרוץ מלחמה עם סוריה)...

B a z a

New member
איזה פרוייקט שאפתני ../images/Emo13.gif

אני לא כ"כ מכיר את התחום של הפרוטו-פרוג, אז אני אבחר רק 2 אלבומים: Pink Floyd - The piper at the gates of dawn Deep Purple - Deep Purple (האלבום השלישי שלהם, לא הראשון) אם האלבומים האחרים של פינק פלויד בשנות ה-60 נכנסים לקטגוריה, אז אני בוחר גם אותם - A sauserful of secrets, More, Ummagumma

מורנא007

New member
מזה קצת חששתי

נא לגוון, יש עוד להקות פרוטו חוץ מ- Pink Floyd
[למשל: The Moody Blues, Procol Harum, The Nice]. אבל אין לי בעיה חוץ מ- Ummagumma שלדעתי הוא די ניסיוני.

B a z a

New member
לא שמעתי, מה לעשות

אני מכיר רק את השמות של הלהקות שהזכרת (וגם 2 שירים - אפשר לנחש איזה), אבל אני לא חושב שאני מסוגל לשמוע פרוטו-פרוג אחרי ששמעתי בשנתיים האחרונות את הדבר האמיתי.

קצת פרוטו פרוג איכותיים באמת

1-GRAVY TRAIN - A BALLAD OF A PEACEFUL MAN 2-KINGDOM COME - GALACTIC ZOO DOSSIER 3-ELECTRIC SANDWIC 4-INDIAN SUMMER 5-HURDY GURDY - BACKGROUND 6-H.P.LOVECRAFT 7-MARSUPILAMI 8-LOCOMOTIVE - WE ARE EVERYTHING YOU SEE 9-RAM WHERE - IN CONCLUSION 10-RAW MATERIAL - TIME IS 11-SPRING 12-SPOOKY TOOTH - SPOOKY TOO 13-STILL LIFE - STILL LIFE 14-TONTON MACOUTE 15-T2 - ITS ALL WORK OUT IN BOOMLAND אני נתתי יותר מ-10 כדי שיהיה לך לרשימה,כולם טובים מאוד. יש עוד המון אך נסתפק בזה.

מורנא007

New member
ציינתי שמדובר

בלהקות בריטיות כרגע. (בגלל הזכיה במונדיאל הפרוג לבריטניה יהיה יצוג יחסי גדול). אבדוק יותר מאוחר, הרכבים לא בריטים (H.P.LOVECRAFT ) שאין לי כל בעיה איתם, להפך; כרגע לא יכנסו. אני מבין שאתם רוצים ללכת בשיטה דו שלבית [א. להזכר באלבומים, ב. להצביע]. OK, כרגע אין הצבעה, ההצבעה תחל אחרי הרכבת רשימת מועמדים כמו בפרויקט המונדיאל.

מורנא007

New member
כרגע אין הצבעה, רק מעלים שמות.

שמות אלבומים מועמדים:
The Nice - The Thoughts of Emerlist Davjack למרות שהעיבוד הרוקי לברנשטיין - אמריקה נכלל רק בגיסאת הדיסק, עדיין הוא אלבום די מכריע להתפתחות הפרוג. עם הקטע המגניב Rondo, ועם קטע שמשמו נגזר שם ללהקה אחרת
Flower King of Flies The Moody Blues - Days of Future Passed .Night In White Satin קצת מיותר לתאר. אלבום שכל קטע בו מוקדש לחלק מהיממה. הקטע האהוב עלי והדי רומנטי הוא The Moody Blues - In Search of the Lost Chord אומנם יותר פסיכדלי מקודמו אבל מעולה כהכנה לסייאנסים ומדיטציות. The Moody Blues - A Question of Balance לא רק בגלל השיר Melancholy Man שירו של מנהל פורום שכן. גם בגל שאלות ומאזן Gracious! - ! אלבום עשיר במלוטרונים שהקדים את זמנו 1970 The Beatles - Revolver שווה להכניסו רק בגלל Eleanor Rigby The Beatles - Sergeant Pepper's Lonely Heart's Club Band מה לעשות מול A Day In The Life שהראה לעולם מהו רוק סימפוני Procol Harum - S/T Conquistador ... A whiter shade of pale בבונוסים​

pinnacle

New member
מועמדים אפשריים בקטגורית פרוטו פרוג

לפי אתר PROGARCHIVES כמובן שיש להתעלם מהאלבומים שברשימה לאחר 1970, כמו רבים מאלבומיה של DEEP PURPLE.

pinnacle

New member
העשירייה שלי בפרוטו פרוג

TOUCH - touch VANILLA FUDGE - Renaissance PROCOL HARUM - Procol Harum PROCOL HARUM - Shine On Brightly THE MOODY BLUES - Days Of Future Passed THE MOODY BLUES - In Search Of Lost Chord THE BEATLES - Sergent Pepper's Lonely Heart's Club Band DEEP PURPLE - Book Of Taliesyn DEEP PURPLE - Deep Purple IT'S A BEAUTIFUL DAY - It's a Beautiful Day

עמית ע

New member
68-70

Procol Harum - A Salty Dog The Who - Tommy Tea and Symphony - An Asylum For The Musically Insane Jethro Tull - Stand Up The Incredible String Band - The Hangman's Beautiful Daughter Pink Floyd - A Saucerful of Secrets Genesis - Trespass Van Der Graaf Generator - The Least We Can Do Is Wave To Each Other Cressida - Cressida Colosseum - Valentyne Suite

pinnacle

New member
האלבומים של GENESIS ו-VDGG שהזכרת

אינם פרוטו פרוג מבחינה סגנונית למרות שמבחינה כרונולוגית הם בתקופה הנכונה(כמו ...In The Court). The Aerosol Grey Machine - הראשון של VDGG, מתאים יותר סגנונית.

עמית ע

New member
אני חושב אחרת (+תוספות)

הם נשמעים לי מאד מחוברים לתקופתם, מאד קרובים סגנונית לקרסידה, פרוקול הארום, רר ברד וכו' מה שמזכיר לי עוד אלבומים שראוי לציין: Rare Bird - As Your Mind Flies By East of Eden - Mercator Projected

epitaph

New member
את בריאן אגר אני מכיר מאלבומים...

מאלבומי הסולו שלו, סוג של פיוז'ן פסיכודלי, זה גם מהתקופה?

למעלה