"פרויקט הלוחמות"

"פרויקט הלוחמות"

הפרויקט שנתנו לי ולעוד כמה בנות מהמחלקה שלי, למי שזוכר - פרויקט בו אנחנו חוקרים את עיניין הלוחמות, הולך להיות פרויקט די רציני שישלח לכמה גורמים בדרגות מאוד (!) גבוהות בצה"ל, בכל אופן, אם יש פה מישהו שחושב שיש לו משהו לתרום לי, עוד כתבה לעיתון או איזשהי דעה או משהו שיכול לעזור יותר ממוזמן לשלוח לי, אפשר דרך המסרים האישיים או פה. המון תודות. טל.

טל קר

New member
אני זוכרת שני דברים רלוונטים אבל

אולי מישהי תוכל להזכר בפרטים המדויקים. הראשון הוא כתבה נדמה לי במעריב, עם הנכד של ליבוביץ, שהוא גם פסיכולוג. אחד השמות שלו זה יובל, רק שאני לא זוכרת אם פרטי או משפחה. הוא דיבר על הנזקים הפסיכולוגים שנגרמים לנשים בשירות בגלל שהן לומדות להיות כפיפות ולהיות כינור שני, ואיך בארצות אחרות המצב פחות גרוע כי הנשים והגברים עוברים אותו מסלול. דיברנו על זה בפורום, רק כרגע אין לי זמן להריץ על זה חיפוש, אולי יותר מאוחר אצליח. השני הוא כתבה שנדמה לי שהיא של גייל הראבן, אבל אני לא בטוחה, שמדבר גם כן נגד גיוס נשים לצה"ל מבחינה פמיניסטית, על כך שהמערכת גברית וכו´, אני לא זוכרת היכן ראיתי את זה. אם אזכר אכתוב.

orlyt

New member
בהמשך לדבריה של טל

היום היה באוניברסיטת ת"א יום עיון בנושא "הפוליטיקה של האמהות בעין התקשורת" ובין השאר עלה הנושא של מה שנתפס כצעד להשגת שוויון בין גברים לנשים דרך המערכת הצבאית, כמדומני היתה זו תמר גוז´נסקי, שדיברה במהלך הדיון הפתוח של הקהל, ואמרה כי למעשה אין בכך צעד שוויוני ועל מנת להתקדם במערכת הצבאית צריכה האישה "להיות" גבר, להתנהג כפי שהמערכת הגברית הצבאית מצפה מהגברים בה. יתר על כן, לא רק שאין בכך שוויון, אלא יש בכך פגיעה באינטרסים ה"נשיים", משום שאין הערכה של האישה בתור שכזו אלא רק הערכה של אלמנטים "גבריים". בכל אופן, זו דיעה העומדת בניגוד להתלהבות הגדולה שיש מפתיחת מסלולים קרביים שונים גם לבנות. נקודה למחשבה.

הילה להב על נשים ראשונות בתחומן

בצבא - לינק שהביאה חנה לנשים וקריירה, ואני חושבת שכדאי לך להציץ בו.

למעלה