פרויקט אלבום השנה

מורנא007

New member
פרויקט אלבום השנה

מטעמי סינון פטריוטיזם, ללא להקות ישראליות (סליחה, שיר ויהודה). אתם מוזמנים להעלות שמות של להקות ואלבומים משנת 2005, כאשר נבחר בניהם בעוד יומים שלושה. רצוי לנמק מדוע הם ראוים לתואר אלבום השנה, לא חובה לנמק. Dream Theater - Octavarium בגלל שלושת הקטעים האחרונים באלבום.

מורנא007

New member
אחרי שנבחר את אלבום השנה של 2005

נעבור אחורה בזמן ל- 2004, 2003, 2002 וכו' עד שנת ראשית הפרוג 1969.

RamiSun

New member
כמה מועמדים בנוסף לאוקטבריום

Neal Morse - ? MAGIC PIE - Motions of desire TOMAS BODIN - I Am ARENA - Pepper’s Ghost והסיבה, היא שהם פשוט מעולים.....

רוברט וויאט - דרורי ליין (1974).

כן כן, מורשת רוברט וויאט לא תשכח. לא נסלח, לא נשכח לכל האנשים שיתמכו באלבומים אחרים. רוברט וויאט נמצא מעבר למרחב האנושי והקטנוני של ציר הזמן. סתם, בטח יש אלבומים משובחים שיצאו השנה, אני פשוט לא שמעתי אותם, כי אני מעפנה ומעפנה זה אני.

epitaph

New member
../images/Emo45.gif

גם על בחירת האלבום וגם על זה שאת מעפנה.

RedCherry

New member
עוד רעיון מעולה

מבית היוצר של מורנא. אני גם עם Wyatt, פשוט אלבום מדהים!!! ואני באמת חושב שהוא רמה אחת מעל כל מה שיצא השנה (למרות שאני לא ממש מבין בסצנת הפרוג העכשיות).

zamibc

New member
megic pie - motions of desire

מנורווגיה, אלבום טוב. אבל אני חייב להודות שאני לא מכיר יותר מדי מהשנה בגלל שאני לא שומע מטאל.

vogre

New member
כמה אלבומים שיצאו השנה

Miriodor - Parade ייתכן האלבום הכי חזק של הלהקה. מלודי, אנרגטי, כיפי ומורכב. Present - A Great Inhumane Adventure זה אלבום לייב, אבל נגד כאלה איסור לא היה. Machine & Te Synergetic Nuts - Leap Second Neutral אלבום הקטנרבורי\פיוז'ן הכי טוב של השנה... המגיע דווקא מיפן Shining - In The Kingdom Of Kitsch You Will Be A Monster האלבום השלישי של הלהקה, פרויקט צד של אחד מחברי Jagga Jazzist. זה לא פרוג נטו אבל יש מספיק רגעים פרוגיים. The Mars Volta - Frances The Mute לא שמעתי את הלייב סקאבדייטס, אבל לאלבום הזה בהחלט יש סיכוי להיות אלבום השנה. משולבים לד זפלין עם רוק אלטרנטיבי, מוזיקה לטינית, אלקטרוניקה, ורוק מתקדם. The Fall Of Troy - Doppleganger אפשר לקרו להם התאומים של מארס וולטא. יש נגינה מטורפת של כל הלהקה, סולואי גיטרה טכניים ומאד מלודיים, אנרגטיות שלא מהעולם הזה, וכישרון לשלב בין קטעי הצרחות לקטעי רוק אלטרניבי מלודי. Time Of Orchids - Sarcast While אלבום רוק בTzadik. זה חייב להיות משהו מעניין. וזה אכן אלבום מעולה, ששווה כמה וכמה סיבובים במע' הסטריאו שלכם. Orthrelm - OV יצירה מינימליסטית באורך 45 דקות המורכת רק ממספר ריפים קצרים לגיטרה ותופים המתחלפים רק כל רבע שעה. חובה. Fantomas - Suspended Animation עוד יצירת מופת של מייק פאטון. מוזיקה מתוך סרטים מצויירים, דאת מטאל, צפצופים של מכונות משחק, ובנוסף לזה יש את פאטוון. שלמות. Adrian Belew - Side One לא שמעתי את סייד 2, אבל זה אלבום מעולה, המשך הרעיונות של קינג קרימסון מאוחרות, בין האורחים לס קלייפול ודני קרי. אולי הוא מעט קצר למרות שמצד אחר לא מספיקים להשתעמם, ואין בזבוז זמן על בלדות וקטעים אווירתיים מיותרים. Liquid Scarlet - II אם באלבום הראשון הם נשמעו כמו עוד להקה שמצטרפת לרשימת הלהקות הפרוג השוודיות, באלבום הזה ללהקה יש פנים מובהקים יותר משל עצמה, ושירים מעולים. Pelican - The Fire In Our Throats Will Beckon The Thaw עם שם כזה לאלבום מה אפשר לנגן חוץ מפוסט רוק, וזה באמת פוסט רוק\ מטאל \ פרוג. Opeth – Ghost Reveries פרוג, פולק, סינגר-סונגרייטר מנוגנים בסגנון דאת מטאל עם ריתם סקשן ג'אזי. מבין האלבומים היחידים שאורכם יותר משעה ונגמרים מהר מדי. Subterranean Masquerade – Suspended Animation Dreams אלבום ראשון מוצלח מאד של הלהקה. בדרך כלל כינויים כמו הפינק פלויד של המאה ה21 מרחיקים אנשים אבל זה לא צריך להיות המקרה. האלבום הוא פרוגרסיב מטאל, שמתמקד בליצור אווירה מלנכולית ופסיכדלית. אלבום מוצלח ומעניין מאד. Beyond Twilight – Section X אחד אלבומי הפרוגרסיב מטאל הכי מוצלחים. הנק' הכי חזקה שלו שהוא לא נשמע או מנסה להשמע כמו דרים תיאטר. מנהיג הלהקה הוא הקלידן, ובניגוד למצופה אי אפשר למצוא כאן סולואים נאוקלסיים מהירים שאי אפשר להבדיל בין הקלידים לגיטרה. את השירים הוא כותב מאד אקסטרימליות – על מנת לכתוב את השירים באלבום הזה הוא שהה ברחובות לונדון במשך חודש, צלל לאגם ונשאר שם במשך זמן או שבילה ימים בתוך חדר חשוך. השירים כתובים בצורה מעולה ומענינת, הם מלודיים, אפיים, מעניינים, כבדים. לסולן תווך רחב מאד. Indukti – S.U.S.A.R. אלבום פרוג מטאל בסגנון Tool \ קרימזון מאוחרים, ברובו אינסטרומנטלי עם גיטרות כבדות, בס נמוך וכינור. Guapo – Black Oni אלבום הממשיך את הכיוון של 5 suns – עוד פעם יש יצירה באורך 43 דקות שמחולקת ל 5 חלקים. האלבום כתוב מעט יותר טוב מהקודם. השוני הגדול שהוא לא מכיל רק את הzeuhl הכבד, אלא גם גולש לכיוונים אחרים. אלבום מאד אפל, כבד ומהנה. Miasma & The Carousel Of Headless Horses - Peril פרויקט צד של Guapo. הכיוון הרבה יותר פולקי ופחות כבד. אלבום chamber rock טוב מאד. Rouge Ciel - Veuillez Procéder אלבום ריו מעולה, המערב רוק, פולק, מוזיקה קלאסית מודרנית. אלבום מורכב ומאתגר, שמכיל גם קטעים יפים מאד של כינור משולב עם פסנתר\גיטרה.

יניבש16

New member
פשש... סקירה יסודית

מבין כל אלה שציינת יש לי רק את האלבום של מיריודור- והוא בהחלט אחד מהמתחרים על תואר אלבום השנה. פשוט מצויין. גם אלבום ההופעה שיצא יחד איתו יותר משווה רכישה- כנראה אלבומם הטוב ביותר. רמת הדיוק שלהם בהופעה מרשימה באופן נדיר מאוד, והיצירות זוכות לביצועים מעולים עם קצת יותר אנרגיה וסאונד הרבה יותר חמים מאשר באלבומי האולפן.

לא

הבעיה היא שיש כיום המון להקות רוק מתקדם קטנות ומחתרתיות שכל אחת מהם מתיימרת להיות הלהקה החדשנית של העשור. וזה די מאוס בעיניי. חידושים זה לא חרא, אבל חידושים חסרי טעם ויופי (כמו רב להקות הרוק-מתקדם היום) זה מאוס. מבחינתי,להקות הרוק- המתקדם היחידות ששוות האזנה אלו הלהקות שבאמת הצליחו להתפרסם בעזרת החידושים שלהם.

RamiSun

New member
אני חושב אבל שהטענה שלך לא נכונה

הרבה מלהקות הרוק מתקדם הסימפוני העכשויות עושות מוזיקה בעלת טעם ויופי וגם חדשנות ברמות מסוימות. כך שזה עניין של טעם בסופו של דבר. כמו כן מכיוון שאנחנו מאוד דמוקרטים בפורום הזה זאת לא חובה להשתתפף בכל טורניר/משחק. אם יש תת ג'אנר עכשוי שלא מעניין אותך ולא עושה לך את זה, זכותך לא להשתתף, אבל חבל להשמיץ את הלהקות והאחרים שאותם זה כן מעניין.

לא השמצתי אף אחד מהפורום.

בסך הכל אמרתי את דעתי. לא אמרתי שהדעות שלכם לא לגיטימיות.

למעלה