פרויקטים בתהליך

עלה13

New member
אם איני טועה, החזית המסחרית...

כך לפחות נראה, היא סמוכה לטיילת המדע ויתכן שמש יהיה נוף מהמם, יתכן גם שהנוף יוסתר ממבנים באזור.

Deanb

New member
מתנצל מראש, אבל זה נראה כמו חרא

המעונות... למה לא עושים משהו יפה, חדש יותר, שקוף אולי עם חלונות מעניינים... נראה כמו שיכונים בב"ש

עלה13

New member
טוב, אז ככה...

אני לא רואה בעיה בעיצוב, יש כאן עירוב שימושים, שטח ירוק, מדשאות (מקווה שמדובר בשטח ציבורי פתוח לרחוב, הקרבה לטיילת המדע ולתחנת הרכבת יתרון), חזית מסחרית, גם עירוב במבנה עצמו, לא הזכיר לי שיכון, אגב אני מאוד אוהב הרבה ממבני השיכונים בבארא שבע (לא איך שלא משמרים ומזניחים כמובן), לעריית באר שבע יש אוצר ואם ידעו לשמור על המונומנטים שלה, היא היתה במצב שונה ממה שהיא היום, בכל אופן באמת יש שאלה בנושא ריכוז המעונות, מדובר בריכוז שני גדול משני צידי האוניברסיטה.
החלום שלי אגב לגבי אוניברסיטת תל אביב, שיום אחר רמת אביב ההיסטורית תוכרז כ"שכונה אוניברסיטאית" פתוחה, תשמור על אופיה ומבניה (כמובן להביא אותם למצב ראוי) האוניברסיטה ללא גדרות פתוחה לשכונה ושיהיו בה אלפי יחידות דיור במבנים הקיימים ובחדשים ברות השגה לסטודנטים, מרצים, אנשי החזקה ועובדים, רשות של שבילים אופניים בכל רחובותיה לאורך ולרוחב ושדרה רחבה בדומה לשד' רוטשילד עד חוף הים, זה העתיד היפה שיכול להיות לעיר הזו לדורות רבים.

highrise

New member
העיצוב הדבר הפחות בעייתי בעסק הזה

תשאלו את הסטודנטים באונ' העברית איזה צרות יש עם המעונות כשזה פרויקט פרטי של יזם. יזם מחפש להרויח כמה שיותר על
חשבון הסטודנטים. מעניינת אותו התשואה בשורה התחתונה. בשנה שנתיים הראשונות המחירים סבירים כדי לעודד סטודנטים לשכור במעונות.
אחרי שנתיים מסבירים שזה היה סוג של 'מחיר היכרות' ויש כל מיני סעיפים חוזיים שמאפשרים עדכוני מחירים. ינצלו את העובדה שזה
קרוב לאוניברסיטה ואת העובדה ששכ"ד יקר מאד בעיר ויעלו מחירים בטור הנדסי, אפרופו טיילת המדע.
לא היה צריך לתת את זה לשיכון ובינוי או מנרב או יזם פרטי אחר. המוסדות יכולים לבנות מבנים מפוארים לאודיטוריום ולפקולטות? אז הן
יכולות בהחלט לממן את הקמת המעונות בלי היזם הפרטי. לגבי העיצוב - הבעייה כרגיל תהייה בגימור. ילכו על הכי זול.
למשל במעונות מזרח בטכניון או בכפר המשתלמים החדש, הרמה גבוהה מאד, ובלי להסתבך עם יזמים חצי פרטי, פרטי מלא וכו'.
הרעיון של שכונה אוניברסיטאית מאד יפה. היה רעיון כזה בטכניון עם רמת אלון, השכונה הייתה אמורה להיות מאין שכונת מרצים ועובדי
קרית הטכניון וזה במידה רבה עדיין שכונה כזו, אבל צריך להבין שיש שיקולי בטחון והגנה על הרכוש והקמפוסים מקיפים עצמם בחומות
כך שמי שחושב על קמפוסים מפוזרים בתוך שכונות - זה אולי יכול לעבוד בלימודים הומניסטיים אבל לא במעבדות כימיה..

למעלה