פרוייקט C

MILNI

New member
תגובה

גבר תודה רבה אתה תותך לא קטן. אני צריך נושאים ב C ולא ב++C אבל הנושאים שנתתה מתאימים גם לC אז באמת תודה. אני יבקר באתר.

TZURYOAV

New member
תכתוב קומפילר לשפת תכנות בעברית!!

אם אתה רוצה ללמוד על מבני נתונים זה הפרויקיט בשבילך! תכתוב קומפיילר לשפת תכנות בעברית!!! או ל 8051 דוגמא לתוכנה כל עוד X קטן מ 5 עשה X=X+1 אם X/2=0 אז Y=5 אחרת Y=9 סוף עשה יואבי

The_Mighty_Perr

New member
תגובה

בס"ד כדי לכתוב מהדר צריך לדעת: *כל ענייני התיאוריה(אוטומטים וכו´...) הקורס המתאים בתואר ראשון הוא "(מבוא ל) אוטומטים ושפות פורמליות" *ASM של המעבד שכותבים בשבילו את ה-EXE. אם זה ל-Win אז צריך לדעת Win32ASM, וכך לגבי כל OS אחר. *עוד כמה דברים שפשוט חמקו ממני כרגע, אבל אני בטוח שזה לא הכל... לכתוב מהדר לעברית פשוט בלתי-אפשרי. עברית אינה שפה קשוחה מספיק, כך גם אנגלית, רוסית, צרפתית, הונגרית, סינית, יפנית, קוריאנית, וויטנאמית, הודית, ערבית, ספרדית, וכו´... שפות תכנות אמורות להיות קשיחות כדי: *לא ליצור שו-משמעיות *לפשט את כתיבת המהדר אתה מניח שהוא יודע את כל ענייני התיאוריה הנחוצים ו-ASM ל 80X86(או 8051...). מלבד זאת אתה מציע שהוא ייצור מהדר לשפה שבלתי-אפשרי ליצור לה מהדר. עברית היא אינה שפת תכנות => א"א להדר אותה לשפת מחשב! עוד דבר קטן בדוגמת הקוד שנתת רשמת "כל עוד..." מילת מפתח עם רווח היא מילת מפתח שיחסית קשה לזיהוי. בברכה...

nahsh

New member
ומדובר בהנדסאים

ואני לא מזלזל - אני הנדסאי. הידע שמקבלים בלימודים אלה פשוט לא מספיק על מנת ליצור קומפיילרים. רציתי לעשות משהו דומה - זה דורש לימוד רב והשקעה הרבה מעבר לקנה המידה של הפרוייקט הנדרש. ירדתי מזה מהר מאוד.

TZURYOAV

New member
code genator,inline advertising

הנה עוד כמה רעיונות בעתיד הפרסומות התוכיות-סמויות יהיו הלהיט של האינטרנט(וגם של הסרטים) מה שאני מציע לך הוא לעשות תוכנה שתאפשר החלפת פרסומות תוכיות(לא מצאתי מונח מקצועי) תצלם קטע וידאו שבו נראית מודעה של קוקה קולה על אוטובוס נוסע של דן(דן ולא אגד זה חשוב!!!!) תשלב את זה בתוכנה(אתה צריך לעשות מניפולציה כלשהיא על התמונה,למשל לבחור 4 פינות של הפחית בכל פריים ולשמור אותם במבנה מסוים,או לכתוב קוד שמזהה את גבולות הפחית....אבל אתה הרי הנדסאי...לא סתם זה לא כל כך מסובך יש אלגוריתמים ידועים) המשתמש יוכל לבחור פחית של קוקה קולה בכיתוב אחר(למשל בשפה הערבית-כוס אימא שלהם) ולשלב אותה במקום התמונה המקורית לא לשכוח לשלוח לי 50% מהכנסות הסטרטאפ שתפתח באותו עניין ON DEMAND TRANSLATION תקליט קטע של רמבו מ RTL שמדבר ב גרמנית ותייצר מערכת שמשלבת תרגום על פי דרישה לשפה שאתה רוצה (הטקטס יבוא כמובן מ בסיס נתונים שהוכן מראש) לסיום AUTO CODE GENERATOR משהו כמו COMEXPRESS אם CODEASSIST אני עושה אחד כזה עכשיו לחברה שלי, יואב צור

חובבן

New member
מהדר אינו בהכרח לאסמבלי

יש מהדרים משפה אחת לשניה (למשל מ java ל C) ואפילו מאסמבלי ל C. בכל אופן מי שמתענין בכתיבת מהדת שילמד להשתמש ב YACC וב LEX.

The_Mighty_Perr

New member
תגובה

בס"ד התוכנות שתיארת אינן נקראות "מהדרים". תוכנה היוצרת קוד ASM משפת מכונה נקראת DisAssembler. תוכנה היוצרת קוד של כל שפה אחרת משפת מכונה נקראת DeCompiler. אני לא בטוח שיש מונח מקצועי לתוכנה היוצרת קוד של שפה מסויימת מקוד של שפה אחרת... בברכה...

MILNI

New member
תגובה

The_Mighty_Perr קודם כל תודה רבה אבל אני מבקש לא לזלזל במה שאני יודע ב-++ C,++C,VISUAL C ועוד די הרבה דברים זה שביקשתי רעיון לפרוייקט לא אומר שאין לי ידע מעמיק בשפות תיכנות בסך הכל ויקשתי רעיון לפרוייקט ושוב אני מדגיש רעיון שאין לי צורך בו בגרפיקה רצינית. כתבתי הרבה מעבר למשחקים שכבר כתבתה ולמען האמת אני עובד יותר בפיתוח של אלגוריתמים למעבדים. אז בכל אופן אף פעם אל תזלזל. ודרך אגב קומפילר לשפה העברית זה דווקא דבר נחמד ובר ביצוע לכל אלה שלא בתוחים, אז באמת תודה רק אל תזלזל בבנאדם כי ליפעמים הוא יודע לא פחות ממך. ושוב תודה חברה אתם באמת טובים.

The_Mighty_Perr

New member
תגובה

בס"ד 1. לא זילזלתי. אמרתי שזה לא נכון להניח שאדם שמבקש רעיון לפרוייקט יודע כ"כ הרבה. יכול להיות שהוא יודע, יכול להיות שלא - אז לא להניח כך... 2. זה שאתה יודע שפות תכנות לא הופך אותך למתכנת. מתכנת אמיתי צריך לדעת מלבד שפות תכנות, תיאוריה של תכנות, מתמטיקה, וכו´... 3."כתבתי הרבה מעבר למשחקים שכבר כתבתה ולמען האמת אני עובד יותר בפיתוח של אלגוריתמים למעבדים." *כתבת הרבה מעבר למשחקים שאני כתבתי? - מעולם לא כתבתי משחקים... * מה זה "אלגוריתמים למעבדים" 4.2 אפשרויות: *אם הכוונה היא לשפת תכנות שבמקום להשתמש בתוים של אנגלית תעבוד עם עברית - אז הרעיון בר-ביצוע. *אם הכוונה היא לשפת תכנות עם התחביר והסגנון של עברית(מדוברת) - הרעיון אינו בר-ביצוע. בברכה...

MILNI

New member
אלגוריתם למעבד

אם תיכנס קצת יותר עמוק למה שאפשר ליכתוב ב-C תבין שמעבדים שמבוססים על ה-8086,8088 זקוקים לאלגוריתמים ביכדי להריץ ולפענח את כל הקודים שרשמת בC וללא אלגוריתמים אלה באמת מענין מה היה מריץ המעבד. ודרך אגב מי שיודע שפות תיכנות ואפילו אחת (יודע ליכתוב בהם) הוא מתכנת ואין צורך להיות מטמטיקאי גדול. מה אתה ביכלל לומד אם אפשר לישאול וגם בין כמה אתה? בברכה..........

The_Mighty_Perr

New member
תגובה

בס"ד 1. מה הקשר ל"להכנס קצת עמוק יותר למה שאפשר לעשות עם C" - מה הקשר ל-C??? 2. המעבק לא מבצע/מריץ קוד C הוא מריץ קוד/שפת מכונה, המהדר הופך את קוד ה-C לשפת מכונה והמעבק מבצע קוד/שפת מכונה. 3. כשרשמתי "לדעת שפות תכנות לא עושה אותך למתכנת" לא התכוונתי אליך אישית. התכוונתי שכדי להיות מתכנת טוב צריך לדעת קצת יותר משפת תכנות... אם נפגעת - אני מתנצל! 4. לא צריך להיות "מתמטיקאי גדול" אבל צריך לדעת קצת מתמטיקה. 5. מלבד זאת ישנה תיאוריה של תכנות. *כל הרעיון של OOP *אם תקרא את הספר "Design and Evolution of C++" של stroustrup תראה כמה תיאוריה יש בנוגע ל"למה ככה ולא ככה"... *תכנות לווינוס, למשל - זו אינה שפת תכנות ועם זאת דבר שיש לדעת כדי לכתוב תוכנות לווינדוס... בברכה...

MILNI

New member
תמשיך הלאה

גבר אף אחד לא ניפגע פה ואם אתה מתכנת טוב אתה צריך לדעת שלכול אחד חשיבה מישלו בשפות תיכנות. תבין אני לא מנסה להתחרות בידע שלך וטוב לך שלא. המלצה אישית תפסיק ליקרוא יותר מידי ספרים ותתחיל להרגיש את התיכנות על ידי עשית דברים שאיש לא כתב כי הרי ספרים מיתחלפים כל יום וכול יום יש תאוריה חדשה אז גבר באמת תודה ובהצלחה. תודה....

voguemaster

New member
אתה נתפס לקטנות

1. אין ממש למה להתייחס.. 2. תגדיר מתכנת "אמיתי". אם אתה חושב שמתכנת אמיתי זה אחד שיש לו תואר שני במדעי המחשב ויודע הרבה מתימטיקה, אז אתה טועה. צריך עוד הרבה. מתימטיקה זה לא הכל... 3. הוא לא התכוון למשחקי מחשב פרופר. זה היה מטבע לשון להגיד שהוא כתב דברים יותר מסובכים מהשטויות שאתה כתבת (בין אם זה נכון או לא...) 4. אפשרי, ואפשרי. אלי

The_Mighty_Perr

New member
אז מה???

בס"ד 1. אז אל תתייחס! 2. מסתבר שלא הייתי צריך להשתמש בביטוי "מתכנת אמיתי"... אבל אם כבר השתמשתי אז... "מתכנת אמיתי" הוא אדם שמלבד שמסוגל לכתוב תוכנה, מסוגל לנתח בעיה כראוי, לבחור את הכלי והדרך הנכנה לפתור את הבעיה, ולבסוף יכול גם לפתור את הבעיה(החלק הפרקטי...) 3. אופס....
4. בלתי-אפשרי. שפת תכנות המבוססת על עברית ולא על אנגלית - אפשרי! זפת תכנות עם תחביר ומבנה על עברית(מדוברת) - ב"א!! בברכה...

חובבן

New member
נישאר חלוקים../images/Emo61.gif

לפי מה שלמדתי בקורס בקומפליציה, מהדר הוא מתרגם מכל שפה לכל שפה. המונחים שלך נכונים גם הם (כן גם DeCompiler הוא Compiler).

ihovav

New member
אולי אפשר לכתוב קובץ HEADER

שיכיל DEFINES של פקודות ב C ומולם מילים מקבילות בעיברית - כך שאם יעשו INCLUDE לקובץ בפרוייקט - יוכלו להשתמש במילים עיבריות כחלק מהשפה סתם רעיון שקפץ לי בראש...

voguemaster

New member
אל תהיה קצר רואי

אם המציאו חיה כזו שנקראת עברית מבנית, אפשר בהחלט להמציא שפה מבוססת עברית. את הדוגמא שלך ל"כל עוד..", אפשר בקלות להפוך ל"כל_עוד" מה שייתן את אותה תוצאה למתכנת, ובשביל ה-preprocessor של הקומפיילר זה יהיה טוקן אחד. אלי

TZURYOAV

New member
צודק זו הייתה רק דוגמא ידעתי שמישהו

יקפוץ בראש.כדאי לעשות את הפרויקט הזה(לעשות מהדר בסיסי זה בכלל לא מסובך כמו שחושבים)כי זה דבר ראשוני ומקבלים על זה ציון נוסף!! חשבתי על זה הרבה זמן על מנת ללמד את האחים הקטנים שלי תכנות יואב צור

The_Mighty_Perr

New member
תגובה

בס"ד לכתוב מהדר בסיסי זה בכלל לא מסובך כמו שחושבים - זה יותר מסובך! בברכה...

למעלה