פרוייקט צד שהתפתח

csgrad

New member
פרוייקט צד שהתפתח

קצת רקע:
1 - אני מתכנת במקצועי
2 - בעקבות רצון ללמוד פיתוח WEB פיתחתי מאפס פרוייקט צד בתחום ה E COMMERCE הבינלאומי.
3 - הפרוייקט תפס תאוצה ויש כבר עשרות לקוחות משלמים + פידבקים מצויינים

נראה שהגעתי למיצוי מקסימלי של כישוריי וכדי להרים את העסק למעלה אני צריך וכמובן מעוניין להכניס שותף בעל ניסיון עיסקי שיוכל לקחת אחריות על כל מה שאינו טכנולוגי וביחד נזניק את העסק קדימה.

המטרה הראשונית של השותף היא למצוא משקיע, לא נדרש סכום השקעה רציני והעסק קיים ומתפקד לא רע + יש נתונים להראות למשקיע

כמה שאלות:
1 - השותף יקבל אחוזים, יוכל להמשיך לעבוד במקביל עד אשר נמצא משקיע, כמה אחוזים לפי דעתכם השותף אמור לקבל לאור מצב העסק והיעדים המרכזיים שעליו לבצע?
2 - לפי דעתכם, משקיע ירצה להכנס למיזם בשלב הזה? חשוב לציין שהשוק גדול והסיכון קטן כי העסק כבר עובד

תודה.

user32

Well-known member
מנהל
קודם כל, כל הכבוד

לא מומלץ לחפש שותף רק על מנת שיגייס משקיע. הדבר הראשון שהמשקיע ישאל הוא מה תפקידו של השותף וכשיבין שהוא נכנס רק כדי לגייס משקיע זה עלול להיות בעיה.
אין בעיה לחבור לשותף אבל אתה צריך להחליט מה השותף אמור להביא איתו לעסק. בדרך כלל זה מתחלק בין: ניהול ו/או פיתוח עסקי, שיווק ומכירות, פיתוח וכדאי שהשותף יהיה בעל נסיון משמעותי בתחומו + יכולת מעשית מוכחת.

לגבי משקיעים: זה מאוד תלוי במה המוצר שלך מציע. הדבר שהכי מדליק משקיעים הוא יתרון טכנולוגי שאין לאחרים. ההגדרה הכי טובה לזה הוא יתרון שהאחרים לא יכולים להעתיק (א זה בזכות פטנטים או אלגוריתמים שלא חשופים). בהנחה שהשירות שלך הוא רגיל גם אם יש לו פוטנציאל, לא תמיד יהיה קל לגייס. לפעמים עדיף פשוט לגדול עם העסק ללא גיוס וככל שתגדל יותר המשקיעים יימשכו למיזם ויהיה יותר קל לגייס ובתנאים טובים יותר.

במקרה שלך, אולי אם תלך לגופים גדולים מהתחום תוכל לקבל השקעה/שיתוף פעולה. יותר קל לחברה שחיה את השוק ומבינה אותו להכנס לשותפות בעסק מסוג כזה מאשר למשקיעים "רגילים" כמו קרנות שצריכות להמר בלי שיש להן השפעה יותר מדי על העסק.

csgrad

New member
ממש לא רק לגייס משקיע

כמו שאמרתי אני מחפש שותף שישלים את סט הכישורים הטכנולוגיים שלי.
שותף שיהייה אחראי על ניהול ופיתוח עסקי.
&nbsp
כדי לפרוץ צריך להשקיע בשיווק, שיווק עולה כסף, התחלתי קמפיין שיווקי קטן לבדוק את השוק והתוצאות היו מעודדות.
&nbsp
אני לא מאמין שעסק שבנוי על בנאדם אחד יכול להצליח בגדול וזה בדיוק הזמן שאני צריך להחליט לאן אני לוקח את העסק מכאן, הכנסת שותף היא הדרך הנכונה כפי שאני רואה אותה.

user32

Well-known member
מנהל
אולי

הבעיה עם שותפים היא שאתה לוקח סיכון ולפעמים אין דרך חזרה. פירוק שותפות זה דבר מורכב ובעייתי והרבה פעמים נגמר לא טוב. אם יש לך מישהו שאתה מכיר טוב וסומך עליו אז זו התחלה טובה. אם אתה מחפש סתם כך, אתה יכול ליפול טוב או פחות טוב ובשותף שאמור להיות הצד העסקי מאוד קשה עד בלתי אפשרי לעמוד על טיבו עד שמאוחר מדי.

הנה הצעה אחרת: במקום לחלק אחוזים ותפקידים, תחליט שאתה בעל העסק ותעבוד עם שיתופי פעולה. צריך מנהל שיווק? תציע להתחלק בהכנסות או ברווחים לפי נוסחה כלשהי. תתפלא מה אפשר להשיג מ500 דולר בחודש ריטיינר + חצי אחוז אופציות + חלוקת רווחים לפי הישגים ואבני דרך. זה win-win: אם העסק ממריא בזכות השותף אז אתה תמיד יכול להציע לו משרה בכירה בחברה + תוכנית אופציות או כל דבר אחר. אם אתה מגלה שהוא לא מספק את הסחורה אתה יכול להחליף אותו בקלות ואף אחד לא נפגע כמעט.

שוב, אלא אם כן שמת עין על שותף מטאור שאתה בטוח ב100% ביכולות שלו, הייתי חושב 10 פעמים לפני שאני מכניס שותף לא מוכר.

בהצלחה

csgrad

New member
לפעמים אין ברירה אחרת

אני נמצא בצומת דרכים, אני לא יכול לנהל את העסק הזה לבד בהצלחה.
זה עסק בינלאומי שמצריך ישות בארה"ב ומנהל עסקי חזק.
כמובן שנדרש סכום לשיווק שאני לא יכול להוציא מכיסי.
&nbsp
אשמח לשמוע עצות נוספות.
תודה
&nbsp

user32

Well-known member
מנהל
יש ברירה אבל אתה מפחד

וזה ניכר בכל התגובות שלך. הדברים שתיארת הם הצדדים הכי פשוטים בעסק כיוון שיש להם פתרונות בית ספר מהקופסה. לפתוח יישות בארה"ב? זה כמה מאות דולרים ויש כמה מליוני סוכנים אמריקאים, ישראלים וגם וגם שישמחו לעשות את זה בשבילך. כנ"ל לגבי כל הדברים שקשורים בייעוץ משפטי, חשבונאי, פתיחת תיקים, חתימת חוזים וכו'.
לאיש מקצוע זה קופי פייסט וכמה שעות עבודה. יש אגב הרבה משרדי רו"ח ועו"ד שמוכנים לעשות את כל הליווי תמורת כמה אחוזים או שכ"ט נמוך מאוד. חפש בגוגל ולך לפגישות ייעוץ. אתה מוכר את עצמך בזול.

ההוצאות הגדולות של עסקי התוכנה הן פיתוח. זה נכון לסטארטאפים כמו שזה נכון לחברות כמו גוגל ומיקרוסופט. אם אתה מסודר בתחום הזה או לפחות מכסה אותו כרגע בעצמך, יש לך את המימון הגדול.
ההוצאה השניה היא באמת שיווק און ליין אבל אם יש לך שירות שכבר מניב הכנסות, אז איפה הבעיה? לפי ההגיון אתה אמור להיות מסוגל להשקיע נגיד 1000 דולר שיניבו לך 2000 דולר (סתם דוגמא) ובתנאים כאלה, טיפה השקעה של הון עצמי ואתה על הסוס.
אני יכול לחבר אותך למישהו שחזק בSEM וכבר יש לו כמה עסקים במודל כזה שמייצרים לו הכנסה פאסיבית. הוא מתחבר לאנשים שפיתחו שירות און ליין, בונה להם קמפיין שמכניס כסף מלקוחות משלמים והם מתחלקים ברווחים באופן כזה או אחר.
שלח לי פרטים לפרטי. אולי אני יכול לעזור לך ואם הכל כמו שתיארת יכול להיות אני יכול להשקיע את מה שצריך בעצמי.

כמו שאמר יוזר דבר ראשון כל הכבוד

לטעמי זה הזמן (אם לא קודם) שצריך לעבוד על המיזם משרה מליאה. המיזם לא יתרומם למקופם רציני בלי השקעה מסיבית בו. זה דורש קצת כסף של משכורות אבל לא סכומים בלתי הגיוניים.
אני מסכים עם יוזר שקשה למצוא שותף טוב אבל יותר מזה מסכים איתך שבלי שותף לא יקרה כלום. תתחיל להתחבר לקבוצות פייסבוק של יזמים, תכיר אנשים ואולי כך תמצא מישהו.
בנוסף, יש פודקאסט בעברית בשם "השבוע" מומלץ לכל יזם, בפקט מישהו בלי ניסיון.

csgrad

New member
תודה על העצות

אתמקד בלמצוא שותף שיוכל להשלים את סט הכישורים שלי.
השקעה מסיבית מצידי בלבד לא תזיז את המחט, העסק מורכב יותר כי לא מדובר על חנות וירטואלית מסורתית אלא מרעכת לוגיסטית הרבה יותר גדולה.

csgrad

New member
המטרה היא לעסוק בזה 100% מהזמן

כדי לעשות את זה אצטרך להיות בטוח שיש פה סיכוי יותר מסביר לפרוץ.
הסיכויים שזה יקרה עם השותף המתאים עולים משמעותית.

izackv

New member
קיבלת כמה עצות טובות

הבעיה הראשונה היא שאין כאן מספיק פרטים.
  • יש הבדל משמעותי אם הלקוחות שכבר משלמים מכניסים לך ביחד כל חודש בסביבות ה 500$ או בסביבות ה 10K$
  • יש גם הבדל אם עלות ״רכישת״ לקוח היא 10$ או 10K$ (למשל אם צריך לבצע קסטומיזציות מורכבות עבור כל לקוח)
  • צריך לשנות את המערכת כדי לעמוד ברגולציות?
  • צריך לבנות מערך תמיכת לקוחות אנושי ועוד?
  • למה חייבים יישות משפטית בארה״ב? לא מספיק קו טלפון עם מספר אמריקאי שמופנה לארץ? החובה הזאת היא רגולטורית? דרישה של לקוחות? רצון שלך?

בגדול, התחושה שלך מוצדקת.
עסק אמיתי מתנהל מחזון עסקי ולא מחזון טכנולוגי. בדרך כלל.
ונראה שאתה מרגיש (יתכן שבמידה רבה של צדק) שהעולם העסקי זר לך.
אבל...

תחפש קצת חומר בגוגל על ״אקסלרטורים בישראל״
יש המון חומר ויכול להיות שאחד מהמקומות האלה זה בדיוק מה שאתה צריך כדי להתקדם

פעם, מט״י רעננה היו חזקים בייעוץ בהיטק. אין לי מושג אם זה עדיין רלוונטי היום.
הם נתנו עזרה שיכלה להיות משמעותית בדיוק בתחומים שאתה צריך בהם עזרה.

אופציה נוספת היא להעזר בנסיון של אנשים כמו יוזר32, ולבדוק אם יכולה להיות כאן התאמה של אינטרסים. הוא די הציע את הכיוון הזה.

אופציה נוספת היא להכניס שותף. אופציה מורכבת אבל כנראה שתהפוך להכרחית בשלב כזה או אחר.
קשה לי לחשוב על הרבה אנשים שיכולים להרים סטרטאפ לבד בלי שותפים אמיתיים.
ולכן חשוב להגדיר בדיוק מה השותפים צריכים להביא לשולחן ואז לנסות לחשוב אם אתה כבר מכיר אנשים עם כישורים ויכולות מתאימים. (אנשים שאתה סומך עליהם ורוצה להיות שותף שלהם)

אחרי שיהיו הגדרות ברורות, כדאי להתחיל לעבוד על הרשת של הקשרים החברתיים בין היתר בעזרת איתור קבוצות meetup רלוונטיות, מפגשים וכנסים בנושא של המיזם שלך, אקסלרטורים כאלה ואחרים וכדומה.
הרשת הזאת שכדאי לך ליצור, תוכל לעזור לך לאתר את האנשים המתאימים ולחבור אליהם.

בכל מקרה, המון בהצלחה!

למעלה