פרוייקט פר"ח

Prince Yoni

New member
פרוייקט פר"ח

מה המצב אנשים? מה התוכניות לסופ"ש? מי ששמע או לא שמע השנה התחילו בבית ספר את פרוייקט פר"ח(פרוייקט חונכות),כלומר שכבת הנדסאים תלמד שוחרים מט' וי' ותעזור להם בשיעורי הבית. האם גם בהולץ' ובב"ש הפרוייקט מתקיים?

shimonev

New member
בתקופתי פרוייקט חשוב זה עבד

אבל אני לא יודע אם היום הוא קיים

Prince Yoni

New member
נאדה

לא מספיק שזה פרוייקט שאמור להיות התנדבותי - הם מחייבים. ואין שום מלגות ושום נעליים.

orly red

New member
יוני.. איפה רוח ההתנדבות../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

פרוייקט פר"ח
הוא רעיון נהדר, שמטרתו לסייע ולקדם את השוחרים בשכבות ט'-י'. מדובר בחונכות לימודית-אישית של שעתיים בשבוע- לא הרבה כשמדובר בתרומה לחברה, אבל זה המון עבור אותם תלמידים שזקוקים לעזרה בלימודים. אמנם אין בכך תמורה חומרית (רק פטור מר"מ מטבח) אבל התמורה היא בהיבט הערכי ובסיפוק האישי. למה כ"כ קשה לנו לתת לאחרים ללא תמורה? תחשבו על זה.. ותחשבו כמה טוב זה יעשה לחניכים..

Prince Yoni

New member
../images/Emo26.gif

אין לי ולחברי לכיתה שום בעיה לתרום לחברה, אבל אתם רואים רק את הצד שלכם. אם תסתכלו על הצד שלנו ותראו את המערכת שעות שלנו, תבינו טוב טוב שאין לנו זמן לזה, בנוסף לזה שאנחנו מפוצצים בבחינות ובעומס לימודים. מצטער, אבל 80 אחוז מהכיתה - הם אקסטרנים שגרים רחוק, תלמיד שגר רחוק משהו כמו שעה -שעתיים נסיעה, לא ישב ללמד תלמיד ויגיע הביתה ב9-10 - זה פשוט לא אפשרי! בכל מוסד חינוכי אחר, מי שתורם מקבל תמורה, בטכני זה פשוט לא. פרוייקט פר"ח הוא פרוייקט נהדר ומוצלח מאוד לטעמי ואני מסכים איתך, אבל זה לא אפשרי בכל מצב. חוץ מזה איפה כל החונכות של בית הספר? בוודאי שתפקידם הוא לעזור לתלמידים.. אך כנראה שיש דברים יותר חשובים
אתם צריכים לשנות את הגישה שלכם, ולתת למי שיכול ורוצה - להשתתף בפרוייקט.

orly red

New member
הצד שלכם.. הצד שלנו../images/Emo35.gif

אני לא חושבת שיש כאן צדדים כשמדובר בעזרה לאחרים.זה ברור שאתם עמוסים ואף אחד לא חולק על כך, אך כשמדברים על נתינה אמיתית זה תמיד בא על חשבון משהו אחר- זו משמעות התרומה. כמוסד חינוכי, תפקידנו לא רק ללמד אלא גם, ובעיקר, לחנך ולהנחיל מסורת של התיחסות לחברה ולקהילה. לגבי התמורה בחוץ- הסטודנטים שם נדרשים להרבה יותר שעות חונכות ומטלות נוספות, שעבורן הם מקבלים מילגה. אך נא לא לשכוח ששכר הלימוד בחוץ הרבה יותר גבוה מאשר בטכני, כך שאין מקום להשוואות. לגבי חונכות- כידוע לך יש לנו חיילות שמסייעות בקמפוסים במהלך כל השנה, אך הן מלמדות במסגרת כיתתית וזה לא מספיק כי יש תלמידים שזקוקים להוראה אישית. אנחנו מנסים לעזור להם עם הפר"ח. אני באמת מקווה שתקבלו את זה בהבנה ואפילו באהבה, ותנסו להפיק מזה גם עבורכם..

murzik3591

New member
סליחה שאני מתערב בתור צד שלישי

שכר הלימוד בחוץ הרבה יותר גבוהה מאשר בטכני
את משווה תעודת אדקמיה להנדסאי
לי מהצד זה נראה כמו ניצול ואני בוגר השלוחה של הטכני, אז או שלא חינכתם אותי מספיק טוב או שאני רואה את האמת המרה: תלמידי כיתה ט' & י' מקבלים ציונים נמוכים למרות שהם לומדים בבית ספר צבאי מה שבעיני פעם היה אמור להוות בית ספר טוב ששואף למצויינות שאמור לתת להם להרגשה קצת יותר משפחתית ותומכת מאשר כל מסגרת אזרחית וע"י כך לתמוך בהם ולמשוך אותם לציונים יותר גבוהים ממה שאותם ילדים עם אותו פוטנציאל היו משיגים באזרחות. במקום זה אתם מערכת שאוכלת את השורשים של הפרחים שגידלתם, מנצלת עד תום את כל משאביה על חשבון הצלחה של הפרט. אני לא מאשים אותך, זה התפקיד שלך לשכנע שזה התנדבות בלב שלם ואני הכי בעד התנדבות
למרות שזה לא נראה כך כרגע. רק חבל שאין לכם ולו טיפת כבוד לזרוק לבוגרים עצם ולהראות להם שבאמת אתם מעריכים את ההתנדבות, הרי ברור שהם לא יקבלו משהו ששווה ערך. אבל הסמליות של ההערכה יש לה ערך בל יתואר בעיני תלמידי המכללה והבוגרים, חבל שלקראת הסוף מתחילים לראות כמה המערכת עוכרת את יושביה.

G othiC A nGeL

New member
../images/Emo14.gif לפי מה שקראתי יוני באמת צודק

אקסטרנים שגרים רחוק במקום להגיע הבייתה בשעות שגם ככה לא ממש מוקדמות יגיעו הבייתה ב10-9 ונראה לי שיש להם עוד דברים שקשורים ללימודים לעשות.. ויום למחרת ללמוד עוד יום.. כלומר זה יוצא שהם צריכים לעזור לילדים אחרים שאין להם שום קשר אליהם [כי ככה זה] להצליח על חשבון ההצלחה שלהם ? כי לא נראה לי שלמישהו שבגלל זה יגיע מאוחר הבייתה יש כוח להתחיל ללמוד עד 1 בלילה ועד ולקום יום למחרת.

orly red

New member
אני לא רוצה להתווכח..

הצגתי את הדברים כפי שאני רואה אותם ומאמינה בהם, בלי קשר להיותי חלק מהמערכת. כשדיברתי על שכר לימוד בחוץ התכוונתי ללימודי הנדסאים במכללות אחרות. בכל מקרה, זה חסר טעם "להתווכח" וירטואלית כי אם אתם מתנגדים לפרוייקט אז תמיד תמצאו סיבות מוצדקות לכך מבחינתכם, וכל מה שאכתוב לא ישנה את זה. חבל לי שאתם מרגישים כך כלפי מערכת שבאמת מנסה ומתכוונת לחנך ולטפח אותכם, למרות שאתם לא תמיד רואים את זה, אבל זה לגיטימי להרגיש כך. לגבי הערכה להתנדבות- אני לא פוסלת את זה על הסף, כי אני מאמינה בזה, אבל אני מאמינה גם שקודם צריך לתרום ולהתנדב ורק אח"כ המערכת יכולה להעריך ולגמול. נשאר לנו רק לחכות ולראות איך פרויקט פר"ח יעבוד וכמה הוא יתרום, בתקווה שכולנו "נרויח" מכך.

tisanim6

New member
אז מה הרעיון?

גם ככה יש להם או שאני יגיד לכם עומס בלימודים ויש עוד להכין פרוייקט סיום וכל זה בלי שאני ידבר על לימודים שוטפים אז מה התועלת? הורסים בשביל לשפר או משהו??? אני בכל מקרה מציע להנדסאים ללחוץ על מנת להוציא מזה משהו או לבטל את זה ומי שרוצה לעזור בכל זאת שיבקש להתנדב...

Melvina

New member
מהההההההה?

אני מכירה אנשים שהם עוסקים בפרוייקט שנקרא פר"ח אבל זה לימוד ותמיכה בילדים מפגרים.

בב"ש../images/Emo204.gif../images/Emo216.gif

עוד לא התחיל..כול שבוע מבטיחים ומחכים עד שעה שישית ובסוף אומרים לנו שלחונכת לא באה להגיע..

and18

New member
מתנגד בגלל סיבות מוצדקות

למרות שאין לי קשר ישיר לפרוייקט כי אני בקורס עכשיו, יש לי חברים בהנדסאים. אורלי היקרה, זה לא שאנחנו ממציאים תירוצים על מנת לא לעשות משהו אלא אנחנו באמת אומרים דברים נכונים. משמעות המילה להתנדב היא לעשות משהו מרצון והרגשה שאתה מועיל למישהו\משהו ולא לעשות דבר מסויים בגלל שמכריחים אותי, ואם אני לא אעשה אותו אז יענישו אותי. כתבת גם שפר"ח בא לעזור לשכבות הצעירות לעלות את הציונים (לדעתי ולדעת רבים בשביל זה צריך לעשות בדק בית טוב במערכת הבית סיפרית). אז אוקיי, נגיד והשעתיים האלה "יועילו" בהרבה לשכבות הצעירות אבל מה יקרה אז עם ההנדסאים? ילדים בני 18 שגם ככה אין להם חיים פרטיים כי הם חוזרים הביתה ב8-9-10 בערב יצטרכו לחזור עוד יותר מאוחר (אפילו אם זה פעם בשבוע) ואין לי ספק שאפילו להנדסאי הכי חרשן (מבלי כוונה לפגוע במישהו) לא יהיה את האנרגיה או הכוח הפיזי (שלא לדבר על הכוח המנטלי) לעשות שיעורים\ללמוד למבחן או אפילו לחזור קצת על החומר (ואני כבר לא מדבר על החיים הפרטיים של הילדים). אז אמרת שההישגים של הטטניקים והיודניקים יעלו (בספק אם זה יקרה) אבל מה שבטוח הוא שההשגים והציונים של ההנדסאים ירדו. במקום להביא להם מוטיבציה בכדי שימשיכו ללמוד ולהשקיע אתם לוקחים להם כל טיפה אחרונה של אנרגיה, רצון וכח. ושוב, מתנדב זה בן אדם שעושה משהו ברצון ולא בגלל שמכריחים אותו. נ.ב.- האם עשיתם סקר בקרב השכבות הצעירות בכדי לדעת האם הם באמת צריכים את הפרוייקט(גם מבחינת הרצון שלהם להישאר שעות נוספות) או שקיבלתם את ההחלטה ע"פ שיקול הדעת שלכם בלבד מבלי להתעייץ בשוחרים עצמם (שיטה שאתם עובדים בה רוב הזמן)?

pure_as_fire

New member
שכחתם מניע חזק - כסף

מה קרה, למה לא לתת לפחות חלק נחמד חביב ויפה מהאמת להנדסאים, ולהטיח להם בפנים שהצבא צריך לחסוך כסף, והרבה יותר זול לתת להנדסאי שכבר שם, לעשות את זה, מאשר להחזיק עוד חיילים בבסיס שיעשו את זה? מה קרה? בני ה18 וה19 בהנדסאים לא מספיק בוגרים כדי שהטכני הנחמד, לפחות אם הוא כבר מכריח אותם להכנס לזה, לפחות שיציג את זה במילים האמיתיות, תפסיקו לקרוא לזה התנדבות, תציגו את זה כחובה בכותרת גדולה ואדומה. תראו יפה מאוד מה קורה למי שלא עושה, ולא בלחישות בין הקירות. אם כבר להיות לא הוגנים, ומערכת אטומה ואגואיסטית - אז תעשו את זה בגאווה וראש מורם!!! ואולי הגיע הזמן שכול אותה צמרת הסגל בטכני יורידו קצת את האף מהעוגות השמנוניות בחדר האוכל שלהם ויסתכלו מה קורה במציאות ולא בדמיון הביזארי שלהם.

למעלה