פרוייקט עבודת גמר

מצב
הנושא נעול.

לי Li

New member
אכן ../images/Emo13.gif

סתם שאלה,
בחופש הגדול של י' את מתכננת לקחת שני קורסים?
אכן

ואם התגובה הבאה שלך תיהיה "את מודעת לכך שזה סמסטר קצר ולחוץ יותר?" אז כן, אני יודעת את זה
אבל בקיץ יש חופש גדול שגם ככה אין לי יותר מידי דברים לעשות בו... אז יהיה בסדר. אני גם לא אקח שני קורסים כבדים אז אני אסתדר (אני מקווה...)

זו לא התגובה שלי,

אכן

ואם התגובה הבאה שלך תיהיה "את מודעת לכך שזה סמסטר קצר ולחוץ יותר?" אז כן, אני יודעת את זה
אבל בקיץ יש חופש גדול שגם ככה אין לי יותר מידי דברים לעשות בו... אז יהיה בסדר. אני גם לא אקח שני קורסים כבדים אז אני אסתדר (אני מקווה...)
זו לא התגובה שלי,
התגובה שלי היא - את לא רוצה קצת חופש?
בסופו של דבר, אין לך ממש למה למהר, למה לקחת שני קורסים במקום אחד?

דווקא סבבה לקחת שני קורסים בקיץ

זו לא התגובה שלי,
התגובה שלי היא - את לא רוצה קצת חופש?
בסופו של דבר, אין לך ממש למה למהר, למה לקחת שני קורסים במקום אחד?
אם כי, כמובן, תלוי איזה. לא כדאי שאינפי יהיה אחד מהם... אבל, נגיד, ספרתיות ועוד משהו בסגנון שלו שמוצע בקיץ, למה לא?

לי Li

New member
חחח, זה בסדר

אם כי, כמובן, תלוי איזה. לא כדאי שאינפי יהיה אחד מהם... אבל, נגיד, ספרתיות ועוד משהו בסגנון שלו שמוצע בקיץ, למה לא?
חחח, זה בסדר
שמעתי מספיק על אינפי בכדי לא לקחת אותו בסמסטר קיץ. לבנתיים אני חושבת על "יסודות הפיזיקה" ועוד קורס במ"מ שעדיין לא החלטתי מה הוא יהיה

VSH87

New member
מסכים.

נראה לי שפעם דיברתי על זה כבר
בפורום, אבל אני אכתוב את זה שוב
בכתות המחוננים יש נוהל שכדי לקבל תעודה שסיימת כתת מחוננים צריך לעסוק בפעילות חוץ בית ספרית. עד השנה הזאת "פעילות חוץ בית ספרית" נחשבה ללימודים בבר-אילן במסגרת המתמטיקה, לקיחת קורסים באונ' הפתוחה עשיית עבודת גמר. נוצר מצב בו המחוננים החכמים הבינו שלעשות עבודת גמר זה מאמץ מיותר, מה הם עשו? בסוף כתה י"ב (בה אנחנו כמעט ולא לומדים כלום שכן את רוב הבגרויות נסיים בי"א) הם לקחו קורס אחד באונ' הפתוחה ובכך "נפתרו" מהנטל של הפעיולת החוץ בית ספרית. לכן, במטרה שזה לא יקרה שוב החליטו להפוך את עבודות הגמר לחובה. שנה שעברה עדיין זה לא היה בטוח אז החלטתי להתחיל ללמוד באונ' הפתוחה משלוש סיבות: 1 - זה עניין אותי ולא הייתה לי סבבלנות לחכות לגיל הנורמלי בו הולכים לאונ'
2 - חיפשתי אתגר לימודי (שכתת המחוננים לא מספקת לי). 3 - הלימודים באונ' יכלו להחשב כפעילות חוץ בית ספרית. והנה, התחילה כתה י' אני כבר למדתי באונ' ומה התברר? התברר שאין זה משנה כלל אם אני לומדת באונ' או לא - עבודת גמר זה חובה במידה ואני רוצה לקבל תעודה שסיימתי כתת מחוננים
אז נותרו לי שתי אפשרויות: 1 - לעזוב את האונ' ולהתחיל לעבוד על עבודת גמר 2 - להמשיך ללמוד באונ' ולעשות גם עבודת גמר כי זה חובה. בחרתי באפשרות השניה כי הלימודים באונ' מאוד ענינו אותי ואיתגרו אותי ובכלליות נהנתי שם
אז החלטתי שאני אוכל לשלב גם בית ספר, גם אונ' וגם עבודת גמר. לבנתיים רכזת המחוננים מבררת אם יוכלו לשנות את הנוהל מעט בשבילי (שכן הנוהל נוצר במטרה ותלמידים לא יקחו רק קורס אחד באונ' וכך יפתרו מהפעילות החוץ בית ספרית, ואילו אני מתכננת להתמיד בלימודים באונ' עד סיום י"ב.). אבל, כאשר נתקלתי בהצעה על הלימודים בטכניון לעבודת גמר ראיתי שזה יכול להיות נחמד. היום חילקו לנו דפים עם יותר פרטים ונתקלתי בבעיה - מחנה הלימודים יוצא בחופשת הקיץ בה תכננתי לקחת שני קורסים באונ' והמחנה נמשך חודש מה שיקשה עלי לתקפד באונ' בסמסטר שנמשך רק חודשיים ובמהלכו חודש אני אהיה רק במחנה. אז זאת בעיה...
בכל מקרה, סתם הארכתי בדברים. בקצרה, לפחות אצלנו עבודת גמר זה חובה. מצטערת על המגילה
מסכים.
מה שאני אומר זה שצריך לקחת את כל המחוננים החכמים.. ולאפשר להם לעשות מה שבא להם.. למה להגביל אותם? לשרוף אותם ככה סתם. באמת חבל, חבל לשרוף זמן, עדיף לעשות משהו מועיל בזמן הזה. זה סתם בזבוז אנרגיה, כמו מערכת החינוך גם הטבע עושה טעויות. אבל הטבע נוהג לתקן אותן, אז למה שמשרד החינוך לא ידאג לרפורמה? ואם כתוצר לוואי נוצרה מערכת כה מכוערת יש לתקן אותה, את צריכה לפנות לאנשים גבוהים יותר בהיררכיה. יש להשמיד אותה, זה מה שאני אומר.

מצב
הנושא נעול.
למעלה