פרוייקט סחל"ב

r0706d

New member
פרוייקט סחל"ב

אשמח לשמוע ממי שההשתתף בעבר בפרוייקט:
*מה זה בדיוק? מה בדיוק עושים עם החניכים? האם זה צריך להיות קשור לתחום הלימודים שלי?
*איך בדיוק מתקיים מפגש המיון? מול כמה אנשים (בערך) צריך להציג את השיעור שהכנתי? האם רוב הסטודנטים מתקבלים לפרוייקט לאחר מפגשי המיון או שבוררים בצורה דקדקנית?
*האם יש מפגשים במשך השנה עם המנחה האזורי?

זהו בערך... כל מידע אחר בנושא יתקבל בברכה, אשמח לקבל עצות לצורך השיעור ניסיון.
סליחה על מבול השאלות, מקווה שיש כאלו שיוכלו לעזור..
תודה רבה!

מנסה לעזור

* זה לא צריך להיות התחום שלך. ישבצו אותך או בבית ספר או בגן (תלוי איפה תבחרי). אני ביקשתי בבית ספר וכשהגעתי אמרו לי שמשבצים לפי המקצוע שחסר להם. למזלי ולמזלם היה חסר להם באנגלית.
לדעתי זה משתנה בין כל מקום. באמת שאין לך מה לדאוג. אל תשכחי שמדובר על ילדים ולא צריך להיות מומחה עולמית בתחום שלך. שזה יהיה הדבר האחרון שידאיג אותך.
*בגלל שנרשמתי מאוחר (בדצמבר), אז הצגתי (אם אפשר לקרוא לזה ככה) את מה שרציתי להכין רק מול המנחה האזורית. את צריכה להראות שיש לך התלהבות ויכולת לנהל שיעור, שיש לך את הכלים להעביר נכון את החומר וכמובן שאת בן אדם נורמלי ולא חסרת סבלנות. אצלי לפחות קיבלתי תשובה במקום.
*יש שלושה או ארבעה מפגשים עם המנחה האזורית. חובה להגיע אליהם ובמהלכם מסבירים לכם על איך להעביר נכון שיעור, איך להתנהל מול ילדים בעלי קשב וריכוז וכו'. דברים שאפשר לקרוא לבד ב5 דקות, מורחים על פני שעתיים. לא משהו מיוחד על פניו.

בסופו של דבר הפרויקט הוא מאוד מעניין ומאוד מספק (במידה ואת אוהבת ילדים כמובן).
רק לגבי שיעור הניסיון, תבחרי נושא/מקצוע שאת מתעיינת בו ותנסי לחשוב איך היית מעבירה אותו לילדים בכמה דקות(במפגש כאמור תעבירי את לשאר הסטודנטים שהגיעו גם). אני בפגישה שלי הגעתי עם דגל ישראל ורציתי לדבר עם הילדים על המדינה, מה מאפיין הדגל מבחינתם, איך הם רואים את המדינה וכו'. בסופו של דבר, העברתי את זה רק מול המנחה האזורית.
תהיה עם ביטחון, חיוך והכל יסתדר.
המון בהצלחה ואם את רוצה לדעת עוד משהו, אז בכיף!

למעלה