פרוייקט משחק

advanced soul

New member
פרוייקט משחק

מה דעתכם לעשות פרוייקט משחק מחשב מלחמת הכוכבים משותף בו כל אחד יוכל לעצב את דמותו ולשכלל אותה, להילחם מול אנשים אחרים....כולל דמויות ידועות... אפשר להשתמש למשל ב GAME MAKER

Youngling

New member
נשמע נחמד..

אבל אף פעם לא הכנתי... איך מתחילים? גם את התוכנה אני לא מכיר.. היא קלה לשימוש?

advanced soul

New member
היא בהחלט קלה לשימוש

ניתן אפילו להכין משחקים תלת מימדיים. יש המון משחקים חינם אפילו של מלחמת הכוכבים, מלא משחקים שאנשים עשו במשך הרבה שנים שהתוכנה קיימת קישור: http://www.cs.uu.nl/people/markov/gmaker/index.html הפורום: http://forums.gamemaker.nl/ תוכנה קלה לשימוש. עדיין זה אומר שיש הרבה עבודה, אך אם הרבה אנשים ישתתפו...זה יכול להיות מעניין. אני עצמי משתתף במספר פרוייקטים עם התוכנה (לא קשורים למלחמת הכוכבים) אחד העבודות שלי ניתן להוריד באתר הבית שלי

Youngling

New member
אם כך אני חושב ../images/Emo45.gif

שזהו רעיון נהדר... אבל אולי כדי להתחיל ביום חופש בלימודים שכולם יהיו כאן ונוכל לדסכס על המשחק (על מי? על מה? מתי? איפה? וכד'). אני מציע שמי שמוכן לעזור ישרשר הודעה עם הסימן -

../images/Emo45.gif אני רוצה לעזור

ואני גם אשמח לשה"ם F&S (
the Force the and the Space" lol") כו"ח (בעיברית ראשי התיבות יוצאות אפילו יותר נחמד לול
)

advanced soul

New member
דברים שצריכים להחליט

1. סיגנון משחק א. תלת מימד (קשה לביצוע) ב. מבט על/איזומטרי ג. מבט צד ד. לחימה דו מימדית 2. סוג משחק 3. סיגנון הציור של הדמויות (אם משהו יחפש תחת חיפוש תמונות של GOOGLE "sprites sheets"/"sprite sheets") - סיגנון RPG קטן, סיגנון MEGAMAN ETC. צריך סיגנון שיתמוך בלחימה עם חרב, ירי, קפיצה... רזולוציה קטנה מספיק כדי שיהיה קטן ניתן לפקסל (אני ממציא מילים, PIXEL) את הדמויות והאנימציות, וגדולה מספיק כדאי שמאפשר לזהות את הדמויות. 4. חלוקת אחריות...

advanced soul

New member
טוב...

צריך למן להכיר את התוכנה. אבל יש הרבה דוגמאות שניתן להוריד... אבל באמת יכול להיות שההצאה שלי היא לא מציאותית כל כך...

advanced soul

New member
אגב...

מי שרוצה את הגירסה המלאה של התוכנה שיצור איתי קשר - אני אתן לו את הקישור בפרטי...

הסבר

מ"כ=מלחמת הכוכבים מו"ד=מבוכים ודרקונים, למי שלא מכיר, מו"ד זה משחק תפקידים שבו יש בחור אחד, שליט המבוך (שה"ם) שמתאר לשחקנים את העולם שבו הם נמצאים ומספק להם הרפתקאות, והשחקנים בוחרים איך להגיב למה שהשה"ם זורק עליהם, וככה משחקים, על מנת לבדוק אם פגעת ביריב, האם הצלחת לפרוץ את המנעול וכו', אתה צריך לגלגל קוביות. ניתן בקלות לשחק מו"ד באינטרנט דרך ההודעות שלנו בפורום, מה עם הקוביות? ניתן לשה"ם לגלגל, ואם השה"ם ירמה? טוב, לשה"ם מותר לרמות. לפני כמה זמן יצאה גירסת מלחמת הכוכבים של מו"ד, הבעיה היא שספר החוקים הוא באנגלית, אולם ניתן להמציא חוקים משלנו.

advanced soul

New member
כי...

כאשר אתה עושה משחק מ-0, אין גבול לדמיון ולדברים שאתה יכול לעשות, דמויות שאתה יכול להכניס ואפשרויות...

advanced soul

New member
לעט ובזהירות...

תוך כדאי דיון כאן בפורום נחליט על רעיון המשחק, סיגנון והתוכן. אחר כך נחלק את העבודה - מי שיודע לעשות כל מני דברים...בטח יש כאן כשרונות. אני מסכים שזה הרבה עבודה, וחבל שאין כאן אף אחד שמכיר תכנות או שאני טועה? ניתן לעשות את המשחק על מסך מפוצל, או אפילו ONLINE (למרות שאני לא יודע עדיין איך עושים את זה.

למעלה