פרוייקט מסלול

בגלל האורך של השרוול והיא פשוט לא היתה מספיק

מעוצבת על גוף הדוגמנית.

אומנם פרויקט מסרס למעצב

אבל לפעמי צריך לבלוע את הצפרדע. זה היה נראה יותר פרוייקט של תפירה מאשר עצוב. נתנו להם מעט מאוד מקום להתפתח אבל גם שם צריך לעשות דברים טובים. הבגד שזכה ממש לא משהו. כמובן הבגד של הגבר פי כמה וכמה עולה ברמת האיכות של התפירה והמחשבה על הבגד של האישה שנראה כאילו עשוי מבדים ממש פשוטים הייתה ממש רעה. שוב הרגשתי שזה עוד בגד שאפשר למצוא בכל חנות באלנבי. סוף סוף העיפו את נתנאל.... כמה שהו מנסה לזרום וללכת ע"פ ליבו הוא פשוט עושה דברים רעים. אחחחח..... משי משי תעופי כבר. שמלת עטלף בשקל מתחנה מרכזית היא עשתה. חבל שמיאה לא נתנה לה קצת בראש. מה לעשות שהאחים חוג'ה לא עולים מעל לרמה של תפירה. היה נראה לי שבעריכה התחילו להתמקד בעיצוב ולא בבלאגן שמשי עושה.

שש שבע

New member
דניאל יכול היה להינצל, לו רק היה עושה

חולצת סטרפלס בסמוקינג מתחת לג'קט, ולא חזיה... אהבתי את הבגד של מורן ואלון, אבל הצבע , או בעצם החוסר צבע הפיל אותם.... הזוכים? הג'קט היה יפה,, החולצה? לא משהו. ומאיה, מה היא חושבת לעצמה, או את עצמה? בשבוע הבא משי הולכת.... מי רוצה להתערב על זה?

שש שבע

New member
כל החיים מסרסים, כאשר באה כלה

שהגוף שלה בגיזרה מסוימת ורוצה בגד שממש לא מחמיא, ואני עכשיו צריכה לנסות להסביר שזה לא יתאים, ולא כל כך הולך והיא מתעקשת , כי "זה מה שאני אוהבת" ו..."אני צריכה להיות מרוצה" או "אני הכלה ואני אחליט" אני יכולה לקבל ג'ננה, בגלל שאני יודעת שאני אעשה בגד בלי חשק בכלל כי הוא יצא מכוער על הכלה... אומנם הלקוח לא תמיד צודק, אבל הוא המשלם.. אז מה נעשה? נלך לפי השיגעונות שלנו?< הם לא ישלמו במכולת... אז אם יש ספונסר שמממן לך את השיגעונות - מעולה, אבל לרובנו אין... אז החיים קשים....אין מה לעשות....ולא רק זה , אלא שבסוף גם מתים...

יש הבדל בין מעצב לתופר

את באת נותנת לה שירות של תפירת השימלה מעצב (אמיתי לא פנינה טורנה וכאלו) יעצב את השמלה מ שירצה יקנה מעצב יכול לתפור ע"פ דישה של לקוח אבל בסופו של דבר המילה האחרונה על עיוב השמלה תהייה שלו. ההוראת למעצבים בתוכנית לא היו אמורים להיות כמו שאלי אילדיס נתן אני רוצה ככה וככה ואתם תתפרו. חוץ מזה גםבחירת הראשי צוותים הייתה נוראית. בפרויקט המקורי נותנים לכל אחד לסקץ דגם ומשם מחליטים מי הראש קבוצה ולא ע"פ משחק כדורגל.

שש שבע

New member
את טועה בהגדרה שלנו

אני לא נותנת שירותי תפירה, אני מעצבת ותופרת את השמלה. אבל אם תבוא שמנמונת ותגיד "אני אוהבת מבריק ואני רוצה רק בלבן, והיא שמנמונת, והעור שלה נראה מת בלבן, אני אסביר לה שלבן משמין אופטית, ומבריק משמין אופטית, ובכלל העור שלה יראה מת בלבן, ואם תיקח שמנת היא תקפיץ את המראה שלה עשרת מונים, ותחמיא לגוף שלה...ואז יבואו הטיעונים : "אבל אצלי בראש כלה זה לבן צחור.." או "אמא שלי בחיים לא תסכים לצבע אחר" או "החתן אמר לי שהוא רוצה רק לבן".... (וכבר היה לי סיפור על חתן שרצה שמלה בתכלת) כמה שלא תנסי לשכנע לא ילך,,, כאן יש לך כללים נוןקשים, יש לך משימה, שאת צריכה לעצב לה בגד.. אז או שאת הולכת איתה (כי את צריכה פרנסה ואת יודעת שעם כל הכבוד לחלום שלך, את צריכה לשלם במכולת בסוף החודש,) או שאת שולחת אותה לדרכה, (כי למרות שאת צריכה פרנסה כי יש לך כמה עקרונות שאת לא מפירה...ואחד מהם שכל עוד את לא ממש רעבה את לא לא עושה מה שלא יחמיא לשם שלך בטווח הרחוק או הקרוב) אצלי יש כמה עקרונות שאני לא מפירה, אחד זה צניעות בסיסית, קרי שרוולים ומפתח צואר לא גדול מידי. 2.הולכים לפי הראש של הכלה, אבל אם אני חושבת שהשמלה לא תחמיא לכלה,, אני לא אסכים לבצע..... (פעם עשיתי שמלה לכלה, ולמרות שניסיתי לשכנע אותה לעשות דברים אחרת לא הלך לי,,,בסוף אמרתי לה שאם היא תגיד שהשמלה מאצלנו אני אכחיש...זה זעזע אותה והיא אמרה "מה זה עד כדי כך גרוע? ואז הסכימה שאשנה לה...) אבל אם כלה אומרת לי מה הסגנון שלה, אבל נותנת לי לעצב לה... אני הולכת איתה עד הסוף...ותמיד, אבל תמיד הן עומדות מול המראה ואומרות לי "אוי, אני לא רוצה להוריד את השמלה" או "יצא יותר יפה ממה שחשבתי" או "בחייםן לא האמנתי ששמלת כלה יכולה לצאת יפה כל כך"... אז אני יודעת שעמדתי במשימה בכבוד. ולפעמים הכלה אומרת משהו, ואני אומרת שזה לא יתאים לה, והיא אומרת לי "טוב תעשי לי משהו יפה"... אני מאוד משתדלת ללכת עם הרעיון הבסיסי אבל לעשות משהו שיחמיא, כמו כלה ממש שמנה, שרצתה פפיון ענק ו...על הישבן,,, ושהשמלה תהיה מאוד נפוחה עם הרבה טול. היה לי ברור לכתחילה , שזה לא יתאים,,,, לא היה עם מי לדבר.....התחלתי לעבוד, והראיתי לה כמה שזה לא מחמיא, והיא נבהלה כשהיא ראתה שהיא מכפילה את עצמה,ואז גזרתי שמלה בגיזרה אחרת, השתמשתי בטולים, אבל בצורה עטיפתית ונשפכת, ובסוף עשיתי לה פפיון גדול ושטוח שמתלבש על הצד ולא מוסיף נפח, ושמתי לה על השרוול פפיונים קטנטנים, השמלה החמיאה לה, והיא היתה מאושרת מהפפיונים האלה כמו ילדה שקיבלה שקית סוכריות.... אז העולם מסרס, ואנשים מקובעים.

שש השיעור בחיים שאת נותנת

למעצבים למינהם הוא מאד לעניין . מה לעשות גם ציירים מפורסמים מציירים לעשירים על הקירות בכדי להתפרנס .ועיצוב זה מקצוע שאמור לפרנס את בעליו. הבעייה שהמעצבים חושבים שכמה שהרעיון יותר גדנדיוזי אז הם יותר יצליחו. סליחה אבל את הבגדים קונים אנשים . ולא ליצנים ויש נורמות במקומות עבודה .

שש שבע

New member
נכון, אבל זה בגדי המלך החדשים

תמיד יש אידיוטים שחיים בבועה של ה"פוזה" ותמיד בסוף איכשהו היא מתפוצצת ע"י ילד קטן שתוקע בה סיכה ואומר "המלך עירום"

שש שבע

New member
ואגב היו אומנים ענקיים

שביצעו יצירות גדולות באמת שהדור שלהם לא יכול היה להכיל, והם חיו בניוולות ועניות, ורק אחרי מותם היצירות שלהם נמכרו במליונים... אז אם מישהו רוצה להיות דון קישוט, וללכת רק עם החלום שלו, אז שיתכבד וירד מהמסלול....

אני חושבת שנתנאל הלך קצת רחוק עם הקטע של

המעצב .הוא לדעתי לא יודע להבדיל בין קולקציה שהוא מוציא ע"פ טעמו לבין הזמנת לקוח . שזאת משימה מה הוא ציפה ששדרנית תשב עם חזייה בחוץ ושדרן יראה כמו מתאגרף . הייתי בטוחה שהוא יעוף . ואם דיילים היו מזמינים אצלו מדים הוא היה מוליך אותם עם ביקיני וסינר . נו באמת כל התפיסה שלו מעוותת.

שש שבע

New member
אה, אז הטיסות של הדילים האלה ודאי

היתה מפוצצת שנה מראש, ע"י נשים.... אבל מה יעשו החרדים מה...

רק נדמה לי, או

שנתנאל כתב את מכתב הפרידה שלו בטוש נעלם? מעצב צריך לדעת להקשיב ללקוחות שלו. לא ראיתי שהחלום של נתנאל כל כך מעניין שהוא שווה חוסר התפשרות. הז'קט שלו היה מונח נורא, במיוחד מעל עצמות הירכיים. אפשר לקחת בחשבון גם שהשילוב אדום-שחור הוא שילוב טעון בעולם הספורט. חוץ מזה, הרעש הויזואלי שיש בתכנית סביב המסלול עצמו הוא מיותר לגמרי. בשביל מה כל האורות והצבעים והקשקושים?

שש שבע

New member
כן, שמתי לב, ואחר כך הוא כיבה את האור

ןלמחרת יבואו האנשים ולא ימצאו כלום.... וכל האורות והקישקקושים, בתוכנית מסלול זה כמו הרבה פלפל חריף אצל טבח שלא יודע לבשל (אז שלא ירגישו) או כמו בתזמורת רעשנית מידי (שלא ירגישו שהיא מזייפת) .

למעלה