פרוייקט מיוחד

danezeq

Member
אכן זו הכיכר

מה זה באמצע? זה באמת פנס? מדכא לאללה - בלילה בטח היה נותן אור חלש ועלוב כזה או שאולי זה רק פסל?

blablash

New member
אני כמעט בוכה אחרי כל מה שכתבתם...

ב"ה זה סתם הכעיס אותי... וגם נזכרתי במשהו קולנוע ת"א ברחוב פינסקר. קולנוע מפעם עם אולמות ענקיים עם יציע, לא כמו האולמות הפיציים שיש בקולנוע בקניונים. אם תעברו שם, תציצו פנימה, בדלתות הפנימיות (רואים אותן מבחוץ) יש ידיות אדומות מוזרות כאלה, אלה אותן ידיות מאז שהקימו את הקולנוע עד יום סגירתו.

danezeq

Member
הייתי נותן איבר מגופי כדי שיפתחו א

את קולנוע ת"א שוב (למרות שאני לא יודע אם הייתי בו בכלל, אבל רק התיאור שלו, קולנוע מהתקופה הכי טובה שרק הייתה, שאז בית קולנוע לא היה חלק מקניון, אבל גם לא היה קטן מידיי, אלא גדול עם אולמות גדולים והמיקום שלו! לפי מה שהבנתי, כשהוא נבנה הוא היה אחד מהקולנועים המשוכללים בעולם ממש שיא הטכנולוגיה אין פלא ששמו היה "קולנוע ת"א"

Imperia

New member
הבעיה הראשונה עם נוסטלגיה ../images/Emo12.gif

היא שהיא דבר נורא אישי. דניאל ציין פה שהוא כבר חסר נוסטלגיה לכיכר דיזנגוף הישנה ואם יהרסו את החדשה זה יהיה עצוב בשבילו (ואני מסכימה ב- 100%). יש אנשים שמתגעגעים לגן החיות העירונית ברח' הדסה. אני כבר לא זוכרת אותו, אבל הבור שהיה שם כמה שנים לפני שבנו את קומפלקס גן העיר היה מתמלא במים בחורף וזה היה מגניב. בעיה אחרת שאין לה שום קשר לאסתטיקה. נכון, מגדל שלום הוא לא אחד מפלאי היצירה האנושית. אבל בשנות השמונים הוא היה אחד מהסמלים של תל-אביב, לפני שהיא צמחה מגדלים למכביר. היה בו גם לונהפארק קטן (לא זוכרת איך קוראים), מוזאון שעווה (יש עדיין, אבל מה לעשות, אז הוא היה יותר מרשים...), תצפית על העיר, ומעלית שקופה שעלתה את כל הגובה. אז בשבילי יש חתיכה של נוסטלגיה שקשורה גם לבניין הזה. ויש עוד בעיה קטנה אחת: חלק מהאיכות של הנוסטלגיה לא קשורה דווקא למקום עצמו אלא לנסיבות שבהן הכרנו אותו, ואת הזמן אי אפשר להחזיר אחורה...

danezeq

Member
מסכים איתך ב100 אחוז!!

כל מילה זהב! את הבנת את מה שבכירים בעיריית ת"א לא הבינו - אני מדבר על אילו שמתכננים להרוס את הכיכר ולהחזיר אותה לכמו שהייתה פעם כדי שכל האנשים שזוכרים אותה כמו שהיא הייתה פעם כמקום נוסטלגי וקסום יזכרו שוב לראותו, הבעיה היא שעד שהם ירמו פרוייקט כזה, האנשים האלה כבר יהיו בשנותיהם האחרונות, אם הם יהיו בכלל, ואנחנו נצטער ונתאבל על הכיכר הנוכחית אבל עיריית ת"א לא חושבת.

למעלה