פרוייקט מיוחד

danezeq

Member
פרוייקט מיוחד

כ"כ הרבה אתרים שהלכו לאיבוד היו בת"א כ"כ הרבה מקומות מיוחדים שהיו בעלי פונטנציאל לחלקם יש זכר, המבנה עוד קיים, והומר למשהו אחר חלקם קיימים רק בזיכרון. בואו נאסוף כמה שיותר מידע, כמה שיותר תמונות, נעלה כמה שיותר זכרונות לאתרים, שהיו פעם (למרות שאת רובם לא נצליח) החל בדברים גדולים כמו הגמנסיה הישנה ועד לקטנים כמו למיני לונה פארק מתחת לדיזינגוף סנטר.

danezeq

Member
קולנוע מוגרבי ../images/Emo46.gif

היה ממוקם ברחוב אלנבי, ממש מול בית מגדלור (כיום) ולטובת מה הוא נהרס?? חניון!!!! - מי אחראי לזה!! למה? הייתה שם תכנית לבנות מגדל בשנות ה80, אף אחד לא יודע מה איתה אני לא כ"כ הייתי בתקופת קולנוע מוגרבי, אבל כשאני שומע את התיאור של הקולנוע הזה, אני מצטער שלא נולדתי בשנות ה70 במקום בשנות ה80 קולנוע, שבקיץ הגג שלו נפתח והוא נהפך לקולנוע חוץ, שממקום ברחוב א ל נ ב י ואומרים שהמבנה גם היה מדהים מי הרס אותו? איזה פיגור! דעתי היא שאם יקימו אותו מחדש עם כ"כ מיני גימיקים, כמו קולנוע תל מימדי, או פנורמי וכו, כמה פרסומות בטלוויזיה - והמקום הזה ילך, בכלל כל הצומת הזאת - ראויה, אפשר לשקם את המקום הזה אניאחפש בהזדמנות תמונות של הקולנוע הזה

Secular

New member
כיכר דיזינגוף!

אומנם הכיכר לא נחשבת כהרוסה באופן פורמלי אך לאחר שהגובהה הכיכר, נהרס כל היופי שלה, כיום אני נאלץ להסתפק בסיפורים עד כמה הכיכר היתה יפה פעם, איך היה כיף להסתובב בה וכל מיני הערות נוסטלגיות אחרות, כמה חבל שהכיכר נהרסה באופן ברברי שכזה, רק הנמכת הכיכר לאיך שהיתה פעם, שיפוץ מסיבי של הבניינים מסביב ותיחזוק במשך כל ימות השנה.

danezeq

Member
עזבו את כיכר דיזינגוף

המקום ממש חמוד היום, לעולם לא תקבלו את הכיכר שהיתה פעם, כי אז צריך לכרות את כל העצים, ולגרום איכשהו לנהגים להגיע לשם כמה שפחות. די, חלאס, את הכיכר העגולה והיפה נזאת צריך לעשות מחדש במקום אחר, נהרוס את הכיכר הזאת כמו שהיא היום, והדור שלנו, יתגעגע לכיכר כמו שהיום היום זאת תיהיה טעות כפולה מה שמלמת, שעיר לא מפרקים ובונים כמו צעצוע של תינוק, לעיר יש אופי, עיר צריך לשמר לא לשנות, אלא להוסיף ולשפר

yoyoz

New member
כ"כ נכון...

כל דבר טוב שיש בעיר הזאת העירייה המחורבנת הורסת... כמעט כל ההיסטוריה של העיר נמחקה! זה רעיון יפה וחשוב לדעתי...

danezeq

Member
קצת תקווה:

לפעמים, משחזרים את ה"דברים הטובים" האילו קולנוע מוגרבי למשל, עתיד לקום לתחייה ישנה תכנית (רק אני מאמין שזה יקח הזמן זמן) להקים מחדש את הקולנוע, במבנה מיוחד אני לא יודע איך זה יראה

Secular

New member
הגימנסיה הרצליה כמובן!

מבנה מדהים ביופיו שטמן בתוכו שנים של היסטוריה וציונות, המבנה היה מגדל אייפל של ת"א בזמנו! למרות שמרבית האנשים מגדירים את מחליפו(מגדל שלום) כמפלצת בטון, אינני מסכים עם קביעה זאת בעיקר מפני העוצמה והחשיבות ההיסטורית של המגדל הזה בתולדות העיר תל-אביב ומדינת ישראל, אני רק חושב שניתן היה לשמר את גימנסיה הרצליה ולבנות את מגדל שלום במקום אחר, ההרס של הגימנסיה יזכר לעולמי עד כעוול וחבל!

אורן ג

New member
דרך אגב

הראשות לשימור אתרים/עתיקות (לא זוכר את השם המדויק), בחרה באופן מרדני משהו לשים את הגימנסיה העברית "הרצליה" בסימלה. ובצדק!!!! יחי השימור!!!

four seasons

New member
בעיני האבדה הגדולה ביותר בעיר...

היא מאות רבות של מבני באוהאוס וביניינים אקלקטיים שאין כדוגמתם בעולם, שנהרסו ונהרסים עד היום ברחבי העיר, תארו לכם שכל המגדלים שנבנו ברוטשילד וברחבי העיר ההיסטורית מדובר בעשרות רבות של מגדלים היו נבנים במתחם ציר איילון, מזרח ש"ד שאול המלך, תחנת רכבת מרכז, הקירייה, דרום הקירייה, דרך בגין (לשעבר דרך פ"ח) ויגאל אלון, כל העיר ההיסטורית מערבית לאבן גבירול היה אוצר לאדריכלות, סביבה ירוקה להולכי רגל ומשפחות ורוכבי אופניים, מדרחובים ומבנים משומרים, כיכרות גדולות וביער אוויר צח, הגבלת כניסת רכב פרטי למרכז העיר. בלונדון החל משנת 2005 כניסת רכב פרטי למרכז העיר תעלה כ5 לירות שטרלינג, צריך להיות באמת בעל/ת אמצאים כדי לשלם כל יום סכום כזה וזה כמובן לא כולל חניה, אינשהאלה בקרוב בתל אביב. בפריס יש מעברים תת קרקעיים לרכבים במרכז העיר מאיזור לאזור ומתוך המעברים הללו יש כניסות ויציאות לחניונים, כך כשאת/ה מסתובבים בעיר אפשר להנות ממנה ומה בתל אביב רוצים להפוך את כיכר רבין לחנין ואת כיכר הבימה לחניון. מרוב אתרים שהופכים לחניונים אפשר לעשות סיור חניונים בעיר, כאן היה קולנוע מוגרבי וכאן כיכר לונדון וכאן כיכר רבין וכאן כיכר הבימה, כאן היה מבנה באוהאוס מדהים ושם אקלקטי, פה היה תאטרון האוהל וכאן היה האופרה הראשונה של ת"א, מחיר הטיול כולל כניסה לחניונים בחינם, אפשר לקחת אבנים מהחניון ב50% הנחה, לא כולל מיים מינרלים + בונוס מיוחד מגורים אוטנטיים באוהלים בחניון הגדול של רידינג.

גילית.

New member
ברחוב נחלת בניימין ראיתי שמשפצים את

בניין ה"דקל", זה אמור להיות מאוד יפה כשיהיה גמור. חבל באמת שבארץ לא מפותח אצלנו תרבות של שימור העבר. גילית

four seasons

New member
בית הדקל...

הי גילית, בית הדקל מצוי בשיפוץ כבר כמה שנים, ולא רק הוא כל מתחם מידרחוב נחלת בינימין ונראה שמדובר בחברה נחשלת כי שום דבר לא ממש קורא, מישהו צריך לשלם על עוגמת הנפש הכרוכה בסיפור הזה, מדובר באיזור שבין היפים בתל אביב עם הריכוז הכי גדול של מיבנים אקלקטיים ובית הדקל הוא אחד היפים בעיר וחבל לי לראות שזה מתעקב ולא קורא ממש משהו.

danezeq

Member
כרגע נודע לי ש..

קולנוע מורגרבי נהרס בתחילת שנות ה90! ממש לא מזמן! המבנה היה עגול ותפקד עד ממש לא מזמן יתכן ובשנים האחרונות כבר לא היו פותחים את הגג, הוא היה קולנוע רגיל אני לא מבין, הוא נהרס לפני כולה 10 שנה ואני לא מוצא תמונות תעזרו בבקשה

Secular

New member
דניאל,

נדמה לי שיש תמונה של קולנוע מוגרבי בלוח שנה הזה שנתתי לך לסרוק פעם, אז בטח יש לך את זה איפשהו במחשב.

shnichsser

New member
עכשיו זה יפסיק כי האזור שבו נמצאים

מבני הבאוהאוס שנקרא "העיר הלבנה" הוכרז בפסגת ארק"סו או משהו כזה בצרפת כמקום חשוב לתרבות האנושית שזו רשימה של 13 מקומות בעולם בינהם הטאג מאל בהודו האמתי אני לא מבין ישראל היתה צריכה לבחור בירושלים ליצוג בפסגה לא נורא יש גם בשנה הבאה.

gilka

New member
לא מדוייק

בפסגת אונסקו נקבעו 13 איזורים חדשים שנכנסו לרשימה. הייחוד של 13 האיזורים האלה הוא שמדובר על איזורים מודרנים. לכן זו גם נקראת מין רשימה נפרדת כזו. של מקומות *מודרנים* שלפי אונסקו יש לשמר. הרשימה הזו היא חלק מרשימה גדולה הרבה יותר שמכילה איזורים עתיקים יותר כגול הטאג' מאהל, וגם ירושלים. נ.ב. זו פשוט חוצפה שבגלל שרצו להשיג את השימור הזה מאונסק"ו (שקשור, איך לא, גם בכסף) היו חייבים לשמר הרבה מבני באוהאוס בעיר. אני חי בבית כזה ואני חייב להגיד שזה בלתי אפשרי. לא הרשו לנו לעשות חניה (!!) בגלל זה! אני חושב שזה שהעיר תהיה יפה זה מאוד חשוב וגם להכניס כסף לעיר זה לא רע בכלל, אבל עושה רושם שהחלונות הגבוהים של העיר הזאת שכחו מה הדבר הכי חשוב בעיר: התושבים שלה. ומבחינתי זה נהפך להיות בלתי נסבל לגור בעיר הזאת.

shnichsser

New member
מה כבר הוסיפו את ירושלים לרשימה?

מתי זה היה? איזו משלחת יצגה אותה? אז אם ירושלים כבר ברשימה אז למה המשלחת הפלסטינאית דרשה לצרף את ירושלים לרשימה?

danezeq

Member
אבידה נוספת:

כיכר הרבט סמואל, עדיין קיימת אבל.. בעבר, לפני המון שנים - במקום מזרקה- היה פנס בודד ומיוחד במרכז הכיכר לכיכר הייתה אופי יחודי, ו.. לא יודע - חבל שהפנס הזה לא שם כבר, לפחות שהיו שמים אותו באיזה מוזיאון תמונות? אוף!! אין!

למעלה