פרוייקט מטורף...

שירי ל

New member
פרוייקט מטורף... ../images/Emo3.gif

אחותי הקטנה מתחתנת במזל טוב
- עוגת חתונה היא לא צריכה כי את זה היא מקבלת מגן האירועים אבל "במקום זה"... היא ביקשה "רק" עוגות קטנות לקישוט השולחן- 60 במספר.
}-:
אני מצרפת לינק לדוגמא שהיא בחרה- העוגה הלבנה עם הפרחים האדומים (אין אפשרות באתר הזה לשמור את התמונות). כל טיפים/הערות/הארות יתקבלו בשמחה. ותחילה- איך כדאי לי לצבוע את הוורדים? להכין בצק סוכר עם מלאן צבע מאכל אדום? להכין את הוורדים ולצבוע חיצונית עם מכחול? איך להכין את העוגות? באיזה קוטר התחתונה ובאיזה העליונה? האם כדאי להכין בתבניות קטנות או להכין עוגה גדולה ולקרוץ ממנה?

איזו עוגה

זאת
. אני הייתי מתחילה בהכנת מליון ורדים אדומים ושמירתם בקופסא אחרי ייבוש, את העוגות את יכולה להכין מתבניות חד פעמיות קטנות(יש חומות נהדרות מנייר), לא צריך להיות גדול יותר ממאפין(העליונה) כיומיים לפני הארוע.

שירי ל

New member
כן- איך הצלחת לשמור אותה??

לי ממש עשה בעיות (כנראה משהו שאני לא יודעת?...) אני חושבת שבמקום וורדים כאלה אני אעשה ורדים מגולגלים- זה המון וורדים, מה דעתך? יצא יפה? ומה לגבי הצבע? לאיזה תבניות את מתכוונת? לא נתקלתי בכאלה.

אכן חתיכת פרוייקט...

לפני הכל הייתי מציעה לבדוק עם האולם אם אפשר להביא עוגות מבחוץ, יש הרבה מקומות שיש להם בעיה עם כשרות והם לא מסכימים להביא כלום... ואז...דבר ראשון אני ממליצה להכין את הורדים ממרציפן, קל יותר לצבוע אותו, האדום יוצא ממש אדום אמיתי ונוח יותר לפסל איתו פרחים (ניתן לחמם מס' שניות במיקרו ואז הוא מתרכך), אני מאוד אוהבת לפסל בו. דבר כיוון שהעוגות אמורות להיות מונחות על שולחנות האורחים הייתי ממליצה על עוגות קטנות כיוון שבדרך-כלל אין מקום על השולחן. אפשר להכין עוגה בתבנית חד-פעמית (מנייר חום, מכירה?) בקוטר 10 ס"מ, ועליה עוד אחת שאפויה בתבנית סופלה חד-פעמית (מאותו חומר). אחרי הציפוי והתוספות יתקבל גודל מתאים להניח על שולחן. מקווה שעזרתי... בהצלחה!

שירי ל

New member
אין לי שום ניסיון בעבודה עם מרציפן-

האם הוא מתייבש ומתקשה כמו RFM? האם הוא יהיה עמיד בחום של ערב יולי בחוץ בלי להתכווצ'ץ? ועוד שאלה- האם בעוגות כאלה מוסיפים ל- RFM צבע מאכל לבן? כי הוא נראה הרבה יותר צחור מהרגיל.

שירי, לגבי המרציפן

אני אוהבת לעבוד איתו (אם כי אנחנו מכינים מרציפן בבית) הוא נפלא, ונח לעבודה, אם הסתדרת עם בצק הסוכר בטוח תסתדרי איתו. היתרון הגדול הוא שהוא לא נשבר אחרי שהוא מתייבש. לגי הלובן - חושבת שפשוט ללוש אותו הרבה, גם אצלי הוא מקבל גןן כזה. בהצלחה....חתיכת פרוייקט "סידרו" לך מיכל

מרציפן לא מתקשה כמו בצק סוכר.

עובדים איתו על אבקת סוכר. אף פעם לא ניסיתי להניח אותו במקום פתוח ולח, אז אין לי מושג איך הוא יגיב. לגבי הצבע הלבן, אפשר להוסיף אבל אני חושבת שהניגוד בין האדום החזק של הורדים לבצק הסוכר הוא שהבליט את הצבע.

נטעים

New member
רעיון

יש לי רעיון שהינו עובדים איתו בקיטרינג ששם הינו מכינים דברים דומים ובכמויות פריזר פני את הפריזר שלך ואז.... ראשית אם את מכינה את הפרחים כבר שבועים ליפני ומקפיא ליפני שהם מיתיבשים!! בכלי סגור טוב יהיה לך קל לסדר אותם על העוגות ממש ביום החתונה כי הם יהיו רכות ונוחות לעבודה את העוגות גם את יכולה להכין כבר וגם חהקפיא כך את כל העבודה הקשה את מכינה מראש אישית לא היתי עובדת עם מרציפן אבל זה עינין של טעם בקשר לצבע לצבוע ליפני יהיה לך צבע אחיד אם את רוצה עוגה מושלמת כלומר ישרה יפה היתי אופה ברינג קטן אבל זה ממש יקר כ 14 ש ליח בהצלחה

Nיכל

New member
נטע, למה להקפיא את הפרחים ולא להניח

להם להתייבש בחוץ?

נטעים

New member
כי

אם מקפיאים את הפרחים ליפני היבוש אז כשמוציאים אותם הם לא יבשים ונוחים לעבודה וכשמניכים פרחים על עוגה חשוב לתת להם את הגימור הסופי של העלים

Nיכל

New member
וגם... את מוציאה מהפריזר ויש מניחה

על העוגה או שצריך לתת קצת זמן הפשרה? זה לא מוריג ככה צבע על העוגה?

gtali

New member
צבע אדום -

יש אבקת צבע אדום (פיסאו אם טני לא טועה) שקניתי בגרובשטיין ב- 18 ש"ח לקופסא די גדולה. בשימוש נכון באבקה מתקבל בצק סוכר בצבע אדום כמו בפרחים של העוגה. שימוש נכון: שמים בקערה מעט אבקה (קמצוצ'יק) וממיסים עם מיים מוסיפים בכל פעם טיפה אחת עד שכל האבקה נמסה. אחרי לישה ראשונית של בצק הסוכר מוסיפים לאט לאט את המיים הצבועים. משתמשים באבקת סוכר ללישת הבצק. אזהרה: יש המון ליכלוך אדום. לעבוד בזהירות ואם לא רוצים להתלכלך עם כפפות גומי. התוצאה בצק אדום מדהים ללא נקודות. בהצלחה

1נרקיס

New member
תתחילי להכין פרחים....

תצטרכי כמויות מטורפות של ורדים. מישהי כתבה פה הודעה למטה על צבע red red של ווילטון שאמור לתת אפקט טוב יותר מהאדום הרגיל. שווה לנסות. רק לא הייתי צובעת חיצונית עם מכחול, ממש לא. יתקבל אפקט לא יפה לדעתי. נראה לי שעדיף לאפות בתבניות פיצפוניות מאשר באחת גדולה ולקרוץ, כי זה יכול להזיק לדפנות היפות של העוגה. קני כמה קטנות כאלה ותניחי כמה יחד בתנור.

1נרקיס

New member
אה, ובנוסף, תכיני השבוע אחת לאימון

נסי לעשות איזו עוגת ניסיון כזו, כולל ההנחה של אחת על גבי השניה, גלגול הוורדים וכו'. גם אם את מתכננת את כל העבודה כבר מעכשיו, כדאי לעשות ניסיון אחד לפני שנכנסים לזה בכלל...

mitzi20

New member
קניתי בתבליני הכפר אקסטרא רד..

שאמור להיות יעני אדום חזק... מה שאוכל לומר זה שזה רק יעני... לא עובד טוב כלכך..

שושkה

New member
ראיתי תבנית של עוגת 2 קומות קטנה

רק לא זוכרת איפה... אני אנסה לאתר. זה יכול לחסוך לך המון עבודה. בנוסף צרפתי קובץ מאותו אתר עם הסר לציפוי של עוגה קטנה. את כבר מנוסה, אבל שווה להציץ.

Nיכל

New member
לא צריך לחפש, בעמוד הבית תגללי

קצת למטה ותראי את זה בצד ימין- miniture pans

למעלה