פרוייקט "החומה"

פרוייקט "החומה"

לאור הבקשות החוזרות ונשנות של גולשים להסביר להם מה הולך ב"החומה", אני מציעה שננסה לעשות איזשהו מאגר של ניתוחים/הסברים שלכם לנושאים והעניינים המרכזיים באלבום ובסרט. כמובן שלא מדובר בהסברים רשמיים או "הנכונים" וכו', אלא רק הצעות למחשבה, עבור חדשים שנתקלים לראשונה ביצירות. איך נעשה את זה? אני מציעה לחלק את זה בהתאם לחלקים המרכזיים של היצירה: 1. פינק הילד 2. פינק כוכב הרוק 3. הקטע ה"נאצי" 4. מה כוונתו הכללית של המשורר בכל אחד מחלקים אלו, יש תתי-נושאים. אפשר להציג את זה בצורת שאלות. לדוגמא: 1. פינק הילד: - מה המשמעות של הקטע בסרט בו הילדים נכנסים למכונה? - מה יש לווטרס מבית הספר? למה הוא שונא מורים? - למה הכוונה ב-Mother? למה הדמות שלה בסרט נראית גדולה וחונקת? וכן הלאה. 2. פינק כוכב הרוק א. למה הוא משתגע בחדר במלון? ב. מה הולך ב-Comfortably Numb? מה משמעות השיר וכו'. 3. הקטע הנאצי א. מה הולך שם ב. למה כוונת המשורר. 4. הצעותיכם לפרשנות היצירה בכלליות. אפשר להעלות כל פעם שרשור לגבי אחד החלקים האמורים, או אפילו רק קטע אחד מסויים - שאלה אחת בלבד - מתוך כל החלקים האלו. בסוף, נאגד את כל השאלות והתשובות למאמר אחד. הייתי גם מעוניינת שהשאלות יבואו מכם, ולא ממני, שכן רבים שמעתם את האלבום וראיתם את הסרט רק לאחרונה (לעומתי, שאת שני הדברים עשיתי מזמן) ולכן הדברים הם גם טריים בראש שלכם, וגם יחסית רעננים. דהיינו, אני בטוחה שאתם יכולים לחשוב הן על שאלות והן על תשובות יותר יצירתיות ממני. כמובן שהנושא פתוח לגמרי להצעות שלכם. אם אתם מעדיפים מבנה אחר, או בדעה שזה בכלל רעיון טפשי, אנא אמרו זאת.

LittleKittie

New member
../images/Emo45.gifרעיון טוב...

ואני אשמח לעזור עם מה שאני יודעת

weird dust

New member
הרעיון טוב, אפילו טוב מאוד

אבל אני יודע שאני לא ישתתף ביצירתו, אני לא טוב כך כך בכתיבה וניתוח. רוב אני פשוט נצמד לעובדות וזה לא בידיוק מה שמחפשים. מה עוד שאני קצת לחוץ בזמן עקב הבגרויות ההולכות ומתקרבות.

אגב, יש קישור חדש לסיפור שכתבת

ממש כאן: http://www.tapuz.co.il/forums/main/articles.asp?id=648&art_id=61

when the tigers broke free

הייתי מתחיל דווקא במה שמתחיל הסרט- השיר שנעלם מהאלבום הכפול- שבו מסופר ומתגלה האירוע המחולל של חייו של פינק והוא מותו של אביו במלחמה (רק לאחרונה שמתי לב שממש רואים בסרט גופה אחרי ההפצצה). זה גם המוטיב שמלווה את רוג'ר ווטרס לכל אורך תיאור ילדותו של פינק, ומאוחר יותר ב-final cut (שבו ווטרס הכניס את כל השירים שלא התאימו לחומה כנראה).

אני רואה שהרעיון מקובל עליכם

רק שימו לב שאת התכנים תצטרכו להעלות בעצמכם - השאלות, ומרבית התשובות. אני אנסה לתת לדברים את המסגרת - ואתם מוזמנים גם לתקן אותי. נתחיל, ונראה איך זה הולך.

team ns

New member
רעיון מגניב

השאלה הזאת עולה אצלי כל הזמן בחדרי חדרים. האמת אני חייב לדעת אם משהו קרה לאבא של גילמור כי הוא מתייחס אליו הרבה בשירים שלו.

אולי אתה מתכוון לווטרס ואביו?

לאור מה שכתבת בשרשור למעלה, נראה לי שכן. אני ממליצה לך לקרוא את המאמרים של הפורום, את ה"שאלות נפוצות", ואת השרשורים בעמוד הזה ועמודים קודמים. אני בטוחה שתמצא תשובות לחלק משאלותיך.

team ns

New member
כן האמת אני חדש בפורום הנהדר הזה

ויש פה כל כך הרבה מאמרים נהדרים אז יכול להיות שאני יפגר קצת בחומר

למעלה