פרוייקט הארט

אפרתי345

New member
פרוייקט הארט

לאחרונה ניסיתי להיכנס לארכיונים של פרוייקט הארט שם מצאתי בעבר איזכורים על בני משפחתי שלא מצאתי באף אתר אחר - וכשלוחצים על research אין יותר גישה לארכיונים האלה. מישהו יודע אם זה עדיין פעיל או אם יש איזשהו קישור ישיר?

שרי סילבר

Active member
לא פעיל
לאחרונה ניסיתי גם אני להיכנס אל המאגר במטרה לאתר פרטים אודות אדם ספציפי, שפרטיו הופיעו במאגר בעבר. להפתעתי הופיעה הודעה, שהפרויקט שבק חיים, ואינו פעיל עוד. מההודעה הבנתי, שאין מישהו אחר שלקח על עצמו את המשך-הפרויקט. עצוב שכך נראה הטיפול בנכסים של הנספים והניצולים.

אפרתי345

New member
תודה, שרי. את יודעת אולי למי היה כשייך הפרוייקט?

והאם אפשר איכשהו להגיע למאגר האדיר שהיה שם? לפני שנה וחצי שלחתי אליהם שאלה (ב-5.6.13) והייתה תשובה אוטומטית שהם לא פעילים ושאפשר להעלות עדכונים, אבל אז עוד ניתן היה לחפש במאגר. היום נכנסתי שוב ובקטע של חיפוש בארכיונים מופיעה הודעה שצריך לחפש עם אותיות לועזיות (כשבוחרים שפה עברית) אבל אין אופציה של חיפוש. זה הקישור http://www.heartwebsite.org/Default

שרי סילבר

Active member
המשרד לאזרחים וותיקים
בשעתו, כשחיפשתי מידע בגוגל בניסיון להבין למה איני מצליחה להיכנס לאתר (אז אפילו לא הצלחתי להגיע אל דף-השער, וחשבתי לתומי שאולי יש אתר חדש עם כתובת אחרת), גיליתי שהפרויקט ירד מהפרק, אך צויין שניתן לפנות בשאלות אל המשרד לאזרחים וותיקים.

למשרד לאזרחים וותיקים יש אתר, ואף דרך הדף של פרויקט הארט ניתן להגיע אל האתר שלהם, אלא שניסיתי כעת, ומשום מה איני מצליחה להיכנס אל האתר של המשרד לאזרחים וותיקים. האם את מצליחה להיכנס אל האתר?

אפרתי345

New member
מצליחה להיכנס ויש שם קישור לנושא רכוש יהודי ולפרוייקט הארט

ולעוד קישורים כמו איל"ר - ארגון להשבת רכוש יהודי, שם אפשר למצוא סקירה של המצב בארצות השונות, וקישורים לארגון "השבה" -אבל למאגר המידע שהיה בheart אין או לפחות אני לא רואה קישורים.
[עם ארגון "השבה" יש לי דווקא ניסיון טוב (אמנם לקח שלוש שנים) אבל הוא עוסק רק בהשבת נכסים של נספים בארץ. לבן דוד של אבי הייתה מניית יק"ט (בבנק אוצר היהודים) והגשתי בקשה מגובה במסמכים ועובדות שמצאתי -אחרי שלוש שנים אושרה וקיבלתי סכום של כאלפיים שקלים (אמנם בלי הצמדה על כל השנים - כי אז זה היה יוצא הון) וזה פחות או יותר היה הסכום שהוצאתי על מחקר משפחתי בשנה וחצי שקדמו לאישור הבקשה].

מרק8

New member
הרכוש וכספי הניספים כבר מזמן הפקר בידי שתלטנים שדואגים לכיסם

אז מה אם נתניהו מצולם ואומר דברים ללא כיסוי.

למעלה