פרוייקט בוקי לנצח:

פרוייקט בוקי לנצח:

שלום! בפ"ת גר (אני מקווה שלא בעבר) אדם נחמד, אם אני לא טועה - אלון שמו, אשר עשה עבודת קודש וסרק את חוברות בוקי משנות השישים (קומיקס) והכין דיסקים. כאשר יצרתי עימו קשר תהליך הסריקה היה בעיצומו והוא צרב לי 70% מהחומר הקיים. האיש, אדם נדיר שעל ההשקעה העצומה שלו לא חשב כלל במונחים מסחריים וכל מטרתו היא להנציח את חוברות בוקי שהפכו לנדירות ומבוקשות בקרב אספנים. הוא מכר כל דיסק (2 סה"כ) ב- 20 ש"ח בלבד(דיסק איכותי ביותר שהצד הצרוב שלו הוא שחור, כולל עטיפה צבעונית ומושקעת). זה היה לפני כשלוש שנים ולא השכלתי לשמור את הפרטים שלו. האמת, אני זוכר את הרחוב, אבל רק אם אין ברירה אתחיל לחפש בית בית... אם מישהו מכיר, יודע או שאפילו יש לו את האוסף המושלם, אשמח אם ייצור עימי קשר. תודה לעונים ולפועלים בנדון! רונן

אחת שתיים שלוש - אני אחשוורוש:

(צטער, אבל זו האסוציאציה שעלתה לי כשכתבתי.) נסה גם בפורום קומיקס, ובפורום איתור והחלפת ספרים. וכאשר תמצא - חזור ותודיע לנו. האם אתה אספן? מה אתה אוסף? לנו יש פרוייקט יותר מקף, שנקרא "אספנות לנצח"...

שלום!

הייתי פעם אספן של: 1. תקליטים - היו לי כ- 500 תקליטים, חלקם נדירים אך החלטתי למכור. כעת נשארו לי כ- 250. 2. מטבעות - אני מקווה שהם עדיין נמצאים היכן שהנחתי אותם (אני לא זוכר היכן). אני לא אוסף כבר 25 שנים. אני גם מנסה לאסוף כסף בן-זמננו אבל לא הולך לי כל-כך... תודה על הטיפים!

זה פרוייקט ישן של הפורום,../images/Emo8.gif

שהמצאתי כרגע. הפעילות שלנו כאן מיועדת, בין היתר, לקדם את האספנות ולדאוג שלנצח יהיו אספנים על כדור הארץ. מה, לא?

שַׁי

New member
את אלי אשד אתה מכיר ? ../images/Emo63.gif

ובכן, הנה ציטוט, מתוך דברים שהוא כתב: " כיום זאת משימה כמעט בלתי אפשרית למצוא את רוב יצירות הקומיקס העבריות שלא הופיעו בספרים , וגם אלה נעשים נדירים יותר ויותר. אך יש ישועה לנוסטלגיים שבינכם בימים אלה הושלמה העלתם של כל חוברות המגזין "בוקי " מסוף שנות השישים וראשית שנות ה-70 בשני תקליטורים . והמדובר בלא פחות מהתוכן של 170 חוברות שונות .את התקליטורים ( שהם זולים בהחלט כל אחד עולה רק כמה עשרות שקלים ) אפשר לקנות אצל אלון בטל
וזוהי רק ההתחלה : התקליטורים כוללים גם סיפורי קומיקס שהופיעו במגזינים אחרים . התיכנון כעת הוא להכין תקליטור שיכלול גם את התכנים של מגזינים אחרים שיצאו בארץ לאורך השנים :נמרוד , עולם הפלא ,דיאבוליק, סיפורי פלאש גורדון למיניהם וגם סיפורים שיצאו בעיתוני הילדים כמו "דבר לילדים ,"הארץ שלנו" , "משהו" ורבים אחרים ( ובינהם מרבית אלה שמוזכרים ברשימה הזאת ) .ההערכה היא שהפרוייקט הזה יסתיים בעוד כמה חודשים. כך שבסופו של דבר חלק גדול ממורשת הקומיקס של הארץ הזאת תימצא על תקליטור זמינה לכל אחד. " את המלים האלה הוא כתב ב-14 במאי 2002. אתה יכול להיות בטוח, שהפרויקט של חוברות "בוקי" הסתיים.
את מספר הטלפון אשאיר לך במסר. שי.

תמיר1991

New member
בדיוק היום קראתי מאמר ששמרתי

מגלובס שלא אותו אלי אשד מיום העצמאות האחרון. המאמר מספר על תחזיות של סופרים ישראלים מפעם איך תיראה א"י בעוד זמן רב (לדוגמה ספר מ- 1892 שמספר על 2040 וספר מ- 1956 שמספר על 2010 וכד'). תמיר.

שַׁי

New member
הוא אכן פרסם מספר מאמרים על ספרי

מדע-בדיוני מן הסוג הזה. ניתן למצוא אותם גם באינטרנט; הוא בהחלט אדם פורה מאד, חיפוש במנוע-חיפוש באינטרנט יניב מאות רבות של תוצאות הנושאות את שמו, ואת הכל הוא כתב בשנים האחרונות. אגב, יצא לי גם להתקל בכמה מהספרים המצויינים במאמר שקראת, הם באמת מרשימים ומפתיעים. שי.

למעלה