פרוייקט באנגלית.

פרוייקט באנגלית.

אני מחפשת נושא לפרוייקט באנגלית בתחום אומנויות לחימה, עדיף בתחום טאי-צ´י צ´ואן. היות ואין לי בכלל ידע בנושא, אשמח אם החבריה היותר מנוסים פה, יוכלו לענות לי על השאלות הבאות: - האם יהיה לי בריא בכלל לגעת בתחום מכיוון אקדמי לאחר לימוד של שלושה חודשים בלבד (טאי-צ´י צ´ואן)? (וארבע שנים קראטה, "תורה דוג´ו") -אחד הרעיונות שהיו לי היו לקחת "תחום" בשיטה כמו "פושינג הנדז" או סאן-צואן ולהכיר את דרך ההתפתחות ו/או להשוות בין שיטות שונות. האם תהיה לכך משמעות (והאם אני אהיה מסוגלת להתמודד עם זה)? - התלבטתי אם להתעמק מעט ולנתח קטעים מ"אומנות המלחמה" של סון טסה. האם יהיה נכון להתמודד עם הטקסט בשלב זה (שלב של חוסר היכרות עם דרך הכתיבה וכו´)? האם לעבודה בסגנון של לכתוב על מה שאני מבינה מהטקסט יהיה טעם? כל כיוון או חומר באחד הכיוונים יתקבל בברכה. תודה לכם!! שירה.

arcidea

New member
יכולה רק לשתף מניסיוני

אז אל תקחי את זה כעצה בשום צורה: אני ניסיתי לעשות שימוש\ ניתוח אינטלקטואלי של "טקסט מקור" סיני לצורך הלימודים והעבודה שלי,יותר מפעם אחת, ולא נראה לי שאי פעם אני אנסה את זה שוב. well. never say neevr- אבל לפחות עכשיו אני יודעת באיזה תנאים לא לנסות אפילו. נראה לי שמאוד תלוי מה המטרה של העבודה שלך- אני ציפיתי למצוא תובנות ולהסיק מסקנות. זאת היתה טעות. מעבר לקושי להבין טקסט כה מרוחק תרבותית- מה שחסר לי היה התנסות אמיתית. לפחות אצלי- התובנות באות מהלב בעקבות חוייה- ולא מניתוח איטנלקטואלי. מצד שני- דרך הנסיונות האלו למדתי הרבה על הרקע של הטקסטים האלו וזה סיפק לי חומרים למה שאני מקווה שיצא כתובנות יום אחד. בכל מקרה- amazon.com תמיד טוב לביבליוגרפיות ונוח לחיפוש. בהצלחה.

אולי במקום לקחת תחום תעבדי על עקרון

ה"תחומים" הם די נזילים - הפושינג הנדס אצלנו בעיקר דומה למה שניר עושה, ולא כ"כ דומה למה שוונג פולאי או וונג שו צ´ין עשו. הסאן צ´ואן אצלנו גם מקורו בוונג שו צ´ין, ולא בטוח שתצליחי למצוא מקור מוקדם יותר (בפגישה עם אוהד קדם הוא טען כי לבד מעמידת העץ, אין בטאי צ´י המסורתי חלוקה לחמשת האלמנטים כפי שמקובל בשיטתנו). עקרונות, לעומת זאת, גלובליים בהרבה. עבודה מהדאן טיאן, נשימות בטן, שחרור ורכות, הוצאת כוח, כוח הנובע מיציבה נכונה - כל אלו ועוד נידונים ברבים מהטקסטים הקלאסיים של טאי צ´י, וסביר שניתן למצוא עליהם חומר נוסף.

איפה ניתן להשיג חומר בנושא?

(מלבד פשוט לשאול את המורה שלי שנדמה לי שכבר התעופפה לה לוונג פו-לאי..)

למעלה