פרוטסטנטים

רנירון

New member
פרוטסטנטים

מה מקור השם: ישנם האומרים שהשם נובע המחאתם(פרוטסט) נגד צו של קרל חמישי האוסר על שינויים בדת. ואחרים הטוענים כי המחאה נבעה נגד החלטות הכנסיה ו"קש ששבר את גב הגמל" היו האינדוליגציות שנמכרו. יש לזכור שמרטין טען את טענותין ב 1517 וקרל החמישי שלט בסביבות אמצע המאה ה16

the man is back

New member
לא מדויק

קרל החמישי היה מלך גרמניה בין השנים 1519-1531 וקיסר הקיסרות הרומית הקדושה בין השנים 1519-1556. האיסור שעליו אתה מדבר התרחש ב- 1521.

the man is back

New member
כמו שאמרת השם בא מהמילה "מחאה"

המונח נתבע בועידה בשפייר ב- 1529 שבו קרל ה- 5 אישר את החלטות הועידה הקודמת ב- 1521.

Boogieman

New member
מקור המונח הוא במחאה על...

האדיקאט מנאנט שבו קארל החמישי הכריע במשפט נגד מרטין לותר.

מטרניך

New member
טעות גסה.

האדיקט מנאנט הוצא ע"י מלך צרפת אנרי ה-4 בשנת 1598 והגדיר את זכויות ההוגנוטים שניתנו להם פריווילגיות מלכותיות ולמעשה מעמד של מדינה בתוך מדינה. בלחץ הכנסייה הקתולית בוטל האדיקט למעשה ע"י לואי ה-14 וחודשו רדיפות ההוגנוטים. לותר מת יותר מ-50 שנה קודם (1546).

Boogieman

New member
אולי

זה מהזיכרון, אבל מקור המונח "פרוטסטנטים" הוא אכן בפרוטסט להרשעתו של לותר.

טרה10

New member
בכלל לא-המחאה ע"ש חסידי הרפורמציה

שמחו נגד ביטול הזכויות שהוקנו להם ב-1526- ובוטלו באסיפה ברייכסטאג של שפאייאר ב-1529. משום מה נקראת אסיפת המעמדות. עיקרן של זכויות אלה היה עצמאות מסיומת בכפיפות לכנסיה הקתולית. השם פ' ניתן תחילה לחסידיהם של לותר,צווינגלי וקלוין ודבק לאחר מכן בשאר הזרמים שאינם קתולים. למעט האוונגליסטים באנגליה בגלל הנסיבות של הניתוק של בית המלוכה באנגליה- מהכנסיה ברומא. בשנת 1529 ברייכסטאג של העיר-דרש הקיסר קרל ה-5 לאסור את התפשטות תורת לותר. הנסיכים והערים שתמכו בלותר מחו נגד ההחלטה-

Boogieman

New member
נראה לי שאנחנו מדברים על אותו דבר

אני אבדוק בכתובים בהזדמנות.

טרה10

New member
כן העיקר שקרל ה-5 קשור לענין

המחאה.אז כן בכלל. המוחים היו הנסיכים כמובן-לעם הפשוט בכלל לא היתה השפעה. כרגיל. ט.ל.ח.

Boogieman

New member
דיברתי יותר על מחאה של תלמידים

(שגם הם לא מפשוטי העם) נגד החלטה של קרל התמישי, אבל גם נסיכים היו בעניין, אני זוכר שאחד הנסיכים העניק מקלט ללותר אחרי ההחלטה נגדו.

T a u r u s

New member
עוד גרסה למקור השם

יתכן שהמקור הוא: Pro Testamentum - "בעד התורה", בלטינית.

למעלה