פרוו לגורים

• פותח הנושא krovy
  • פורסם בתאריך

krovy

New member
פרוו לגורים

היי קיבלנו גורה חדשה בגיל 6 שבועות שבדיוק חוסנה משושה יום קודם לכן.
האם עלינו להימנע מטיולים עם הגורה בחוץ עקב חשש להידבקות בפרוו? אם יש לנו חצר סגורה שלנו האם זה בסדר להוציא אותה לשם?

אשמח לביאור בנושא

מניעת פרוו

תתחדשו, אני מקווה שתהנו ממנה.
בשל גילה הצעיר צריך להתייחס אליה כאל גורה לא מחוסנת, מה גם שהחיסון שניתן עדיין לא הספיק להשפיע. עד אחרי החיסון השלישי אנחנו מתייחסים אל החיסון בחשדנות מרובה (אם מחסנים בהוריקן - אז החיסון השני מספיק).
הקושי הגדול הוא שהגיל שבו הגורה הכי רגישה למחלות הוא הגיל הקריטי לחשיפה שלה לעולם מבחינה התנהגותית, ולכן בידוד שלה עלול להיות בעייתי. אנחנו רואים הרבה כלבים עם בעיות התנהגותיות כי הבעלים טרחו טוב מידי לבודד אותם מהעולם.
הפתרון שלי לרוב הוא לעודד מפגש מבוקר עם כלבים שמחוסנים בחיסון המשושה באופן סדיר כל שנה, וכן עם אנשים, רעשים ומגוון רב של גירויים. כך מרוויחים הרבה בצד ההתנהגותי, תוך סיכון מינימאלי בצד הרפואי

הי אסף

מסכים עם כל מילה בהקשר הרפואי וההתנהגותי.
הנושא היחידי שיש לי בעיה איתו הוא שלא השתכנעתי ש-2 חיסוני יוריקן מספיקים. לצערי נתקלתי (אצל קולגות) במקרים של מחלה למרות החיסונים. אשמח לשמוע אם יש לך אישית ניסיון בענין .
דש
עמיחי

מה זה נסיון ?

אני אישית לא עובד עם ההוריקן. בעבר עבדתי, אבל היו לי כמה מקרים של תגובה חריפה מידי לחיסון. מאידך, אף כלב שחיסנתי לא חלה בפרוו או בכלבלבת. זה רחוק מלהיות מידע סטטיסטי עליו ניתן להסתמך (ואף כלב שחיסנתי לא עבר מבחן הוקעה מבוקר...)
כאמור, אני מחסן בחיסונים הקלאסיים, אבל ציינתי את ההוריקן כי אינני יכול להתעלם מקיומו, ומהיתרוןו התיאורטי בצד ההתנהגותי.

מזדהה עם הטענה

הי עמיחי ואסף
אני אישית לא הצלחתי למצוא חומר מסודר ואובייקטיבי שמסביר למה אפשר לחסן בהוריקן רק פעמיים או בכלל הוכחה כלשהי ליעילות המוגברת שטוענים לגביו
גם אני משתמש רק בחיסונים הקונבנציונאליים - בגלל הסיבה הזאת
אם יש למי מכם חומר כזה - אשמח להציץ ולהחכים
לצערי - בקשות רבות למאמרים בנושא מהיבואנים לא קידמו אותי לשום מקום - הכי הרבה שקיבלתי היה ברושורים או כתבות מוזמנות של אנשי מריאל
ארז

כן ירבו וטרינרים שממליצים על כך

לצערי באזור שאני גרה בו יש וטרינר שממליץ על בידוד גורים עד אחרי החיסון האחרון
ויש עוד רבים כאלו.

למעלה