פרווה ורחצה-

אפרתs

New member
פרווה ורחצה-

לג'ולי, כלבתי האהובה, הפרווה החלה להיות יבשה ומקושקשת והיא גם מרבה להתגרד בזמן האחרון. היא אוכלת יוקונובה, מה שגרם לפרווה שלה להראות הרבה יותר טוב בתחילה (החלפנו מפרו-פלאן) אבל עכשיו יש ממש שינוי. הוט' הציע איזה מוצר של שמן (ניתן דרך הפה) המיוחד עבור שיקום פרווה, הספרית המליצה לרחוץ אותה בתדירות יותר גבוהה. רחצה תכופה אכן עוזרת?? (היא נרחצה לפני כחודשיים בערך יחד עם התספורת האחרונה לפני החורף) יכול להיות שכמו אצלנו בני האדם, זוהי תקופה של יובש העור וזה נורמלי ויעבור? (אגב, היא עברה לפני פחות מחודש טיפול לפרעושים ולא מצאתי אצלה כאלה) יכולה להיות סיבה נוספת לקשקשים?.. תודה מראש

יש גם מחלות שגורמות לתופעות כאלה

למשל חסר בהורמוני בלוטת התריס, הפרעות ראשוניות בהתפתחות העור, ועוד. איך היא חוץ מזה? שמנה? רזה? פעילות וכושר כרגיל?

אפרתs

New member
יש לכך סימפטומים נוספים?

לבעיות שציינת? מלבד יובש וקשקשת, כדי להגיע לאבחנה מבדלת כלשהי.. באופן כללי היא בסדר, פעילה כרגיל (לא יותר מידי) ובמשקל שנראה תקין (כ-20ק"ג). מצרפת תמונה

זאב לבן1

New member
לא ממש דומה למה שאת מתארת..

אבל השינוי הקיצוני מזכיר לי מה שפעם קרה לבשמת. מפרווה עשירה מאד פתאום היא חטפה נשירה חזקה ביותר, תוך שבוע היא נראתה כלבה אחרת לגמרי. מהר מאד היא קבלה איזשהו שמן דגים לשיקום הפרווה. לא היו לו שום תופעות לוואי של ריח וכאלה, היא גם אהבה אותו מאד. והוא עזר לה מאד והפרווה חזרה לקדמותה, במלא תפארתה. ומתי, מתי רואים אותך? (-: השבוע אני לא יכולה, אולי מתישהו בשבוע הבא יסתדר לשתינו?

סימנים נוספים

לחסר בהורמוני בלוטת התריס - לרוב עייפות, השמנה, יכולים להיות סימנים עצביים, ופשוט מצב עור ירוד באופן כללי. לבעיות אחרות - זה קצת יריה באפלה וצריך לבדוק אותה. אם לא מדובר במשהו דרמטי, אז האפשרות של לנסות שמן וחפיפה בשמפו למצבי סבוראה (שזה התפתחות לא תקינה של השכבה הקשקשית של העור) יכולים להספיק. מה שחשוב לי להעביר זה שצריך לחשוב אם אין כאן איזה מחלת רקע. אם יש שינוי בעוד דברים חוץ מהפרווה - כדאי לבצע בדיקות דם (ספירה, ביוכימיה ולפי הצורך בדיקות הורמונליות) כדי לשלול זאת.

למעלה