פרודיה על אוגוסט

פלגיה

New member
אנא בבקשה

אם המטרה היא לפתוח דיון בפורום - להכניס אותו לפורום. לא להביא קישורים לבלוג בלי שום הסבר. הפורום אינו לוח מודעות לבלוגים.

orelie

New member
מסכימה איתך אז הינה הנושא המרכזי

כמה עולה לנו חופש אוגוסט רק בטיפול בילדים כאשר מערכת החינוך יוצאת לחופשה של כ- 80 יום בשנה, ולי יש רק 10 בהתאם לוותק או לתנאים שונים, אבל בוא נגיד שהממוצע הוא 15 יום לשנה אני צריכה לממן הוצאות לסידור לילדים במקום גם אני לצאת לחופש והינה - כאן נכנס הקישור של הבלוג זה מעניין, מרענן ומצחיק זה הומור אבל אמת לאמיתו מי שמעוניין יכול להגיב כמובן על גבי הפורום ולא בבלוגיה כי המטרה היא לא לקדם בלוג אלא להעלות נושא לשיחה תודה

פלגיה

New member
תודה גם לך

והאמת ניתנת להאמר שחופשת הקיץ הארוכה של חודשיים תמימים היא שריד אנכרוניסטי לימים שבהם ההורים היו חקלאים ונזקקו לילדים בעזרה בבית. לכן בתי הספר השתתפו בצרכים הללו, ובימי הקיץ, בעונת הקציר הבוערת, שבה צריך כל זוג ידים עובדות, גם אם הן של ילדים בני 6, לא היו לימודים. היום כמובן איש לא חושבת להעסיק ילדים בני 6 בעבודה, אבל החופשה נותרה, וכנראה לא תשתנה, בשל התנאים של ארגוני המורים השונים. עדין נוצר הצורך "להעסיק" את הילדים, וכמובן גם לשמור עליהם, ושני אלה דברים שכרוכים בהוצאות רבות על קייטנות ו"סידורים". מעבר להסתכלות על בית הספר כ"בייביסיטר" לילדים, בעיני גם לילדים נגרם נזק. החופשה כפי שקיימת היום ארוכה מדי לילדי הגנים ובתי הספר היסודיים, וגם נמצאת בעונה לא מתאימה. הילדים יוצאים מהמסגרת, וזה דבר שמפריע לילדים רבים ושובר את הקביעות שחשובה להתפתחותם. יש לי כמה רעיונות שהיו יכולים לפתור את הקשיים. אבל לא נראה לי שמישהו יזיז משהו בעניין.

orelie

New member
להיפך - לחשוב שאף אחד לא שומע אותנו זו טעות

אני יודעת שיש בתי ספר - פרטיים כמובן - קיצרו את החופש הגדול בחצי מסיימים ללמוד באמצע יולי וחוזרים באמצע אוגוסט ואז הפיתרון היה - קייטנה לחודש אחד שבין חצי חודש יולי לאוגוסט- ולכולם זה היה מתאים

פלגיה

New member
הסדרי העבודה של המורים היום

כוללים 10 חודשי עבודה בשנה, וחודשיים חופשה בתשלום. כל שינוי במצב הזה מהווה הרעת תנאים ולכן אין סיכוי שהסתדרות המורים וארגון המורים יסכימו אליו. אני מציעה להעסיק בחודש יולי "פרחי הוראה" שלומדים לקראת תעודת הוראה במסגרת הסטאז' שלהם, או מורים מתחילים שמתקשים להשיג משרות במערכת הקיימת. כך יוכלו אלה לצבור ניסיון מעשי בשטח.

למעלה