פרוג שולתתת!11!

wawadhani

New member
צריכה באמת לסגור את הפינה הזאת...

נתחיל מזה שהניק שלי הוא קורבן מצער של מקריות. לא באמת חשבתי שאשתמש בו ליותר משאלה אחת ואז אסגור את הבסטה. נכנסתי לתפוז וביקשו ממני שם משתמש, לא רציתי להשתמש במשהו ישן, אז בפחות משנייה ובלי הרבה מחשבה חשבתי על wah-wah, כש dhani זהו שמו של הבן של הריסון (שני תווים הודיים dha ו ni), בקיצור (ולא לעניין) את השיר אני אוהבת ומהשם התרשמתי... איכשהו זה הפך ל wawadhani ועכשיו כבר נראה לי מיותר לשנות... אגב, אם יהיה גם פה מפגש פורום סביר להניח שלא אגיע ולו רק בגלל העובדה שאני פשוט לא אוכל להסביר מי אני

Barmelai

New member
ראי את הפינה כסגורה

ואם זאת לא סיבה לשים עכשיו את ALL THINGS MUST PASS אני לא יודע מה כן...צריך בכלל סיבה לזה?

strangebrew

New member
נו איתכם! עכשיו גם אני חייבת לשים

שנארגן השמעה משותפת לפורום?

wawadhani

New member
בוודאי ../images/Emo13.gif

ככה נחסוך אנרגיה וכ-וווו-לם יהנו! איזה כייף והאמת, באמת שלא צריך שום סיבה מיוחדת לשמוע את האלבום המצויין הזה!

fenriz

New member
דאהני

זה בנוסף 'עושר' בסנקריסט. זאת במסגרת פינת התרגומים מסנקריסט שלי.

wawadhani

New member
עושר אמרת?

ואני חשבתי שזאת טעות כשקראתי על זה... אני צריכה ללמוד להפריד בין עובדות לשמועות

melancholy man

New member
לא קונה לא כסף

האמת, שאומן, כל אומן, מושפע ממה שיש סביבו, אפשר למצוא השפעות של פרוג, רוק כבד, פולק, מוסיקה קלאסית, ג'אז, פסיכדליה, בלוז ועוד מיליון דברים אחרים, על כמעט כל דבר שקשור לפופ מ 1967 ואילך, בדיעבד זה נורא נחמד לקטלג את זה ואפילו עוזר להבין כל מיני דברים אבל להשליך מזה על המוסיקה עצמה ובעיקר על שירים בודדים, נראה לי מופרח לגמרי, אם ניקח למשל את Bron-Y-Aur Stomp של זפלין ונבודד אותו משאר הדברים שעשתה הלהקה, נגיע בוודאי למסקנה שמדובר בלהקת פולק מהסוג של הסטרובס או פאנטנל (עם סולנית נשית קצת יותר...) ומצד שני, אם נוציא מאותו אלבום את since ive been loving you בוודאי נקבע בהחלטיות, שמדובר בלהקת בלוז נטו. שתי התשובות כמובן לא נכונות או נכונות באותה מידה, כולם שמעו את הכל והושפעו מהכל, כל הניתוחים האלה, טובים רק בדיעבד.

John Barleycorn

New member
זה לא פרוג../images/Emo70.gif../images/Emo88.gif

כמה שנאמר - זה להיט יפהפה (זה היה ה"קליפ ליום" הבא שלי לפני שנסגרה הפינה ההיא) שהצליח מאד באירופה ובישראל והגיע למקום נכבד במצעדים השנתיים של 1974 בקול ישראל ובגלי צהל. הלהקה היתה להקת רוק מתקדם, והאלבומים המוקדמים שלה הם רוק מתקדם יפהפה ובד"כ נוח לעיכול. את השיר הזה הם הקליטו כדי להזרים מזומנים, והיו להם עוד אחד-שניים כאלה. אבל יש שירים שרק מזכירים איך זה היה פעם, ויש שירים שמציירים את התקופה, וכולאים בתוכם את מראותיה, ריחותיה, וצליליה. השיר הזה שייך לקבוצה השניה, והוא יושב צמוד מאד לשיר הנפלא הזה (גם הוא שיר "לא פרוג" של להקת פרוג). עכשו הריחו ואמרו - היש ריח נפלא מזה שהתפרץ בחלל הפורום?

אין אפס

גם אם הלהקה הקליטה "להיטים", הם עדיין פרוג. זה שהם חיו בהרמוניה עם מצעדי הפזמונים ועם מכירות, לא עושה אותם לפחות פרוג. כפי שכתבתי במקום אחר, התפתחותה של הלהקה היתה טיפוסית: פסיכדליה - פרוג - פופ-דיסקו - פופ-מסונתז - התפרקות.

LadyG

New member
איפה הייתי בדצמבר 69 ?

כש- It's Five O'clock החל להתגלגל לו לאיטו לכיוון מדינת ישראל. השיר בהחלט שייך לשירים שהצליחו לכלוא בקפסולת זמן מיוחדת את המראות, הרייחות, הטעמים ובטח צלילים. דווקא Memories הוא מן כזה "ליד". נוגע-לא נוגע ותמיד היה נדמה לי, שמנסה קצת יותר מדי בכוח.

melancholy man

New member
אנחנו היינו סיירים בפאלוג'ה...

שיר נפלא It's Five O Clock בהחלט סוג של קפסולת זמן מקסימה, ובקשר ל Memories יורו טראש זה ז'אנר מאוד מכובד, שקל לי להבין איך גירסת הסבנטיס שלו מזכירה לאנשים פרוג, אבל זה לא באמת אותו דבר

רענן111

New member
איזה זכרונות!

החזרת אותי לגיל 12!!! זה היה להיט ענק, עשרה שבועות בראש המצעד של גלי צה"ל, לא הפסקנו לשמוע אותו!. תודה!

melancholy man

New member
אני עדיין מקווה שזה יהיה אתה../images/Emo13.gif

אאחחח.. איפה הימים הטובים, שאנשים התביישו בטעם שלהם

למעלה