פרוג, לא פרוג...

חג שמח

לא מכיר את האלבום. רעיון גדול, לקשר אותו לכבוד החג, סיפור ההגדה ויציאת מצרים.

יש משהו לפסחא לנוצרים

galgi12

New member
כן, ניסיתי למצוא משהו מתאים לחג...

...ללהקה קוראים Salamander הוציאו אלבום אחד ב-1971. פרוטו-פרוג בריטי נחמד. כל שיר באלבום מתייחס לדיבר אחר מעשרת הדיברות.

הלינק השני הוא להרכב פסיכאדלי-נוצרי-דתי אמריקאי בשם The Search Party. הוציאו אלבום חביב ב-1968

והשלישי הוא (עוד) קטע אדיר של LPD

אני כמובן מאוד אוהב את BANCO. דווקא את האלבום שקישרת קצת פחות (אבל הבנתי שקישרת בגלל ההקשר הדתי)

שלושת הראשונים שלהם הם הגדולים ביותר לאוזניי + Di Terra (יצירת מופת לא מספיק מוערכת לדעתי) וגם הפסקול לסרט Garofano Rosso מצוין.

בעיקר בגלל העטיפה שלו

שם ישו נמצא ממוסמר לצלב, שלב בצליבתו, לפני מותו (ותחייתו מחדש לפי אמונתם).

אלא אם אני טועה לגמרי ומדובר באדם אחר.

אני לא מבין איטלקית, פרט למילים אחדות.

galgi12

New member
כן, סביר להניח שזה ישו

גם אני לא מבין איטלקית (כשהתחלתי לשמוע פרוג איטלקי, בתחילת שנות ה-90, אהבתי כל כך עד שקניתי מילון איטלקי-עברי...עדיין לא היה Google Translate חחח...) וככל הנראה בנוסף להקשר הדתי יש באלבום סוג של מחאה פוליטית/חברתית/דתית...מתאים לתקופה...

האלבום אגב, יצא גם בגירסא אנגלית - As in a last supper

arieltr

New member
כן ישו לא ישו

האיטלקים האלה, לא יודע מה נסגר איתם, הפרוג שלהם או הפסטה איטלקיאדה שלהם או מה שזה לא יהיה, לא יושב עלי טוב.

לפני חודשים עברתי והקשבתי היטב לחלק מה"גדולים" ורוב מה ששמעתי מהם קצת יותר מדי סמפוני או לא יודע בשבילי.
מן הסתם לא עברתי על 100 אלבומים, אבל ב-'20-15 הבכירים' שעברתי לא מצאתי יותר מדי אפלוליות או פסיכיות ופסיכדליה שאצל הגרמנים אפשר לזהות מקילומטרים.
מה גם שהשפה האיטלקית לחלוטין לא עושה לי את זה. לא אוהב אותה. מצד שני תביא לי אחת שתמלמל חצי משפט בגרמנית ואני כולי אוזן. מוזר אבל כל אחד והסטייה שלו כנראה.

וכך יצא שמכל התחלופה כאן, על המדף נכון לעכשיו, יש לי רק 2 איטלקיות שאני אוהב. חולה להן על התחת. נדסקס בהזדמנות.

חג משייח

למעלה